BröllopsGuiden

Elisabeth Aagren

SENASTE 10 INLÄGGEN
» Svartkrogen
» tips
» Tips
» Flaskhängare
» lokaler 2
» Festvåningar
» Att Köpa
» Piano
» Planering
« Juli 2021 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2008-07-24 20:46:58

Tips

Som dekorering på borden bred ut murgröna i en lång rad, stick i små blommor vars färg matchar brudbuketten.

Gör till bröllopsminne en stor ram, med ett foto på brudparet i mitten, och låt alla gäster skriva en hälsning.

På vårt bröllop förra sommaren hade ett par kompisar slagit in en stor tomkartong och gjort ett litet hål i den. På ett bord la dem papper och pennor. Alla gäster blev ombedda att skriva ner ett eller flera minnen från vår bröllopsdag/fest på lapparna, och sedan stoppa ner de i "minnesspargrisen". Vi fick också veta att det förutom lapparna låg en flaska vin i lådan. Efter ett år ska vi nu på vår ettåriga bröllopsdag njuta av både ett gott vin, men framför allt en massa minnen och andras intryck av vår stora dag!

 Vi tog en gammal skokartong, och klädde med ett fint papper som vi hittade, med bröllopsmotiv på. I denna kartongen la vi ALLT, verkligen allt som hade med vårt bröllop att göra, såsom allas "tack, vi kommer"-brev, alla våra första försök till bordsplaceringar, kvitton, annonser, telegram, blomman jag hade i knapphålet, flygbiljetterna till smekmånaden, ja Allt som kan vara kul att ta fram efter några år och bläddra igenom. Vi har inte varit gifta ett år ännu, men redan bläddat igenom lådan en gång med stor glädje.  Vi la' också i en G-P från vår bröllopsdag, det kan vara kul att veta vad det var för andra världshändelser den dagen, förutom vårt bröllop.

För att det inte ska bli så dyrt vid ett och samma tillfälle - börja i god tid att köpa ett par flaskor champagne varje månad och spara dem till festen.

Karin: Hos fotografen, glöm inte bort att pudra brudgummens panna och kind, ofta glöms det bort och det blir en väldig glans där. Tråkigt när man betalat mycket pengar och tror att det ska bli ett perfekt resultat. Fotografen glömde påpeka detta till oss, vi hade fördröjning på 2 månader när han skulle försöka retuschera (utan bra resultat dock).

Carina: Har du strumpeband så kom ihåg att sätta på dej trosorna sist. Annars blir inte toalettbesöken så roliga... Och när du åker hemifrån för att fixa det sista hos frissan innan kyrkan, kom ihåg att ha en tröja som går att öppna. (Jag fick klippa isär min, som tur var hade jag en enkel t-shirt, men det kan ju vara mycket värre)

Vegetariska alternativ till Jeaneth.

Sara : När vi gifte oss använde vi sidenband och skrev gästernas namn på, sen knöt vi dem runt vinglasets fot, och på så sätt kunde man hålla reda på glaset under dansen senare på kvällen.

Ha levande musik!! Hyr in ett band!! Det är värt varenda öre som det kan tänkas kosta! Festen blir mycket roligare - mer ös - mer variation efter vad folk vill dansa till och så!! Folk släpper loss och det blir verkligen roligt!!

För er som tycker Mendelssohn är uttjatad, välj "Menuet Gothique" av Léon Boellman", den är helt underbar! Psalm 411 är den helt klart bästa vigselpsalmen!

dikter, solosång, spela instrument, i kyrkan för att dryga ut vigseln.

Eva Johansson: Jag har tagit en pärm och gett flikarna olika namn, så kan man hålla reda på allt. Ex: "Mina kläder", "Näbbarna", "Blommor", "Gästlista", "Mat", "Själva vigseln"... Längst fram på flik ett har jag "Kom-ihåg-listor", som jag stryker efterhand som jag uträttat/fixat saken. Funkar utmärkt för mig!

Utan signatur: Nygift kan berätta. Bjud hem en vännina som nyligen har gift sig. Bjud på något gott att äta och dricka. Låt henne berätta om sitt bröllop, förberedelserna, vilka alternativ de hade, vad de valde och inte valde, vad som var lyckat, vad de skulle ha gjort annorlunda etc. Nygift kan massor om bröllop och tycker mycket om att berätta och diskutera detta! Eva Norrgård?

Carina: Ett litet festtips från vårat bröllop. För oss kändes presenterna väldigt oviktiga just den dagen vi gifte oss. Vi gjorde därför en spontan inbjudan till vårt hem på en slät kopp kaffe och presentöppning dagen därpå. Trevligt för oss som då hade energi att uppskatta presenterna och trevligt för släktingarna som var intresserade av att se vad vi fått.

Maria: Min blivande man och jag har bott ihop i ett år och ska gifta oss i höst. Vi är 33 och 39 år och har redan så mycket saker från våra tidigare hem så istället för de vanliga presenterna har vi redan i inbjudan skrivit en liten vers att vi hellre skulle uppskatta whiskey och viner då vi båda gillar dessa drycker och att vi äntligen kanske kan få en grund till vår framtida vinkällare.

POSTAT 2008-07-21 21:09:22

Flaskhängare

Köpa flaskhängare på calligraphen.se till de flaskor med alkoholfritt vin.

Köpa gästbok och pennor.

Toastmasterklocka

blå blockljus på borden på fat med snäckor och stenar

 

 

 

 

POSTAT 2008-07-20 18:57:55

Festvåningar

Den Gylldene freden; 40 personer

F12: 50 personer

Gondolen; stora festvåningen 80 personer; lilla 30 personer.

Stadshuskällaren?

Stockholms vinkällare 50 personer --> Min lilla Trädgård catering Mailat förfrågan.

 

POSTAT 2008-07-17 20:22:24

Piano

Kom på idag på jobbet att vi behöver hitta, inte bara en lokal, utan en lokal med därtill hörande piano till Ejvind. Tur att man är en jäkel på att hitta saker och ting :-)