BröllopsGuiden

Bopbopidop

« September 2021 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2009-04-26 17:35:59

Det var länge sedan...

 man var här och skrev såg jag. Men jag har varit inne och hållit koll på alla som ska och har gift sig.

Anledningen till att jag gör ett inlägg nu är att jag äntligen ska ta itu med tackkorten. Ja, jag vet vi är sena, men jag har faktiskt inte haft tid. De får komma när de blir färdiga. Jag har också haft lite beslutsångest över dem, för den ursprungliga planen var att de skulle ha samma storlek som inbjudningskorten. Det har dock visat sig att jag köpt för lite av dekorpappret för att det ska räcka till alla korten och nu har mönstret utgått verkar det som. Om jag gör dem mindre ska det räcka. Typiskt. Jag vill minnas att jag köpte alla papper de hade av den sorten så jag kunde kanske inte gjort nått annorlunda heller. Fast är det någon som har några ark "weddingdots" från panduro liggande så säg bara till :-) Jag köper!

Sedan ska vi faktiskt på ett litet bröllop på valborg. Vårt toastmasterpar bestämde sig hastigt och lustigt för att slå till med en intim tillställning för familj och några vänner. Det ska bli jättekul och mysigt.

Hejsvejs!

POSTAT 2009-02-21 23:26:47

Så var det det här med efternamnet...

Exakt hur lång tid kommer det att ta innan jagkommer ihåg att jag bytt efternamn?  Just nu känns det som det inte gått upp för mig alls. Endast i ca 10% av namnteckningarna jag skrivit hittills efter vigseln har jag kommit ihåg att jag heter nått annat nu, men jag har ursäktat mig med att jag inte fått nått papper om namnbytet från skattemyndigheten. Det har jag nu vilket betyder att det är helt officiellt.

Gah! Det ger sig kanske, men just nu ser jag ingen ljusning på detta område. Har extremt kort minne, eller kanske snarare extremt bra kroppsminne (handen gör vad den brukar göra utan att fråga).

I övrigt har jag fortfarande en bröllopspresent kvar som jag inte är helt säker på vem som gett. Det slutar säkert med att jag får fråga den jag misstänker (har två kandidater till ett paket). Jo min kära moder kom också med det strålande förslaget att jag skulle ha tackkorten klara tills den 7:nde mars för då kunde vi lämna ut många personligen på en fasters 70-årsdag (spara porto *tumme upp*). Jo, tjena sa jag då. Nej tack! Nu ska jag inte sitta och stressa fram det inte. Har inte ens bestämt hur stora jag ska ha dem. Nu har vi lagt ut så mycket pengar på det här så då spelar inte de där kronorna så stor roll längre känns det som.

Man blir luttrad ekonomiskt av att gifta sig :-)

Förresten har ni tänkt på det alla ni här inne: Vi konsumerar som galningar i kristider! Egentligen borde man få medalj av regeringen eller nått. Vi håller Sverige på fötter.

Med de orden går jag nu och lägger mig..

POSTAT 2009-02-08 14:59:37

Så var man gift då!

Först och främst vill jag bara lugna eventuellt oroliga bloggläsare :-) Det var bara en tillfällig diarre som sonen hade. Ätit nått kanske? Dagen efter var han i alla fall normal igen. Men det var nog oroligt där ett tag för att jag skulle kunna ha lagt grunden till ett framtida magsår :-)

Tänkte bara dra lite hur vår undarbara dag avlöpte, för den blev verkligen helt perfekt. Allt som jag planerat ifrån början löpte inte riktigt som jag tänkt, men det var absolut inget som störde eftersom det faktiskt inte gjorde någonting.

Vi vaknade inte förrän halv åtta på lördagmorgonen, vilket var lite stressigt eftersom jag hade en del saker kvar att göra (är en sån som måste göra allt i sista minuten hur mycket jag än planerar i förväg).

Brudkläderna skulle strykas och en duk som fattades!? när de dukade borden dagen innan på restaurangen. Strax innan10 kom mina föräldrar och syskon som kunde ta över en del innan jag stack till frissan klockan 11. Där kunde jag lugna ner mig lite och bli ompysslad. Tilläggas kan att jag tillbringat natten med att sova på spolar...Inget jag rekomenderar, men jag har så tjockt hår att jag annars fått sitta flera timmar under en huv och blivit kokt. Men gudars så ont det gjorde. Vid ett kom gubben till frissan och blev fönad, sen gick vi till en närliggande park med min syster och tog lite kort utomhus.

När det var gjort åkte vi hem igen och väckte sonen som fått sig en liten tupplur. Då hade även Pelles syskon kommit eftersom de allihop skulle få vara med vid vigselcermonin på "rådhuset".

Det var lite lustigt när vi alla, 18 personerna, 14.30 kl klampade in i vigsel lokalen. Vigselförrättaren tyckte det var roligt att det var så många för det brukade det inte vara (viktigt: gör som ni vill). Den borgliga cermonin är kort, men det blev ändå stämmningsfullt och som min bror sa: man kom så nära att det blev rörande. Han fick hålla tillbaka tårarna sa han och han brukar inte gråta på bröllop annars. Nu kan det ju bero på att han inte sett syrran gifta sig förut, men jag förstår hur han menade med nära.

Efter vigseln checkade vi in i bröllopssviten och tog mer kort där (syrran som fotade igen). Sedan for vi tillbaka hem och administrerade skjutsen av dekorationsmaterialet som skulle till restaurangen kl 16.30. Det låter snärjigt, men det var bara festremsor, ljusstakar och blommor som skulle upp och de var flera stycken så det avlöpte tämligen friktionsfritt, förutom någon enstaka detalj :-)

Under tiden ade dock jag blivit hysteriskt hungrig och fick för mig att göra pastasalladen som jag egentligen skulle ha gjort innan alla människor kom... Var kanske lite nervös ;) (jag hade tagit av mig brudklänningen) klockan 17 var den färdig (maten skulle vara ca 19.45) så vi fick slänga i oss lite där. Innan klockan blev 18 blev jag och Pelle ensamma i lägenheten ett tag och kunde andas lite. När sedan vår skjuits kom för att köra oss till festen upptäckte vi att min ros som jag hade som "brudbukett" tvärdött. Snabbt som ögat fick vi ta en ny, mindre ros som blivit över vid dekorationen och binda om den så att jag skulle få nått nytt att ha i handen :)

Kris avvärjd med andra ord. Sedan åkte vi till festen där vi mottogs ochhurrades och skålades för. Under buffén som smakade bra sjöngs det lite sånger och det blev en allmänt trevlig och uppslupen stämning. Något som ibland kan vara svårt att få till när det är så mycket människor och många inte känner varandra.

Mycket berodde på vår fantastiska toastmaster som gjorde att det blev en avslappnad stämning. Och sedan var det inte mindre än 15 barn mellan 3 och 11 år som höll farten uppe. Vår egen var värst för han sprang oavbrutet hela tiden han var där i princip. Stannade ibland för vätskekontroll, men ville inte ha nån mat eller tårta. Han skulle bara ha hamburgare !?. (eftersom han har en sån snäll mormor och morfar fick han det på vägen hem).

Bröllopsvalsen blev en tryckare till Unchanged melody. Ville inte utsätta Pelle för vals när han inte är världens bästa dansör. Men tryckare kan han :-)

Tårtan var fantastiskt god och precis så mäktig jag ville att den skulle vara. Vår tipspromenad blev en succe, danskorten som jag hållit på hur länge som helst med blev det inte. Det var tydligen lite för komlicerat att "leta upp en av Beas kusiner" och dans med den. Hade kanske varit enklare om jag skrivit namn som jag tänkte från början men det satte mamma stopp för eftersom hon inte dansar  och absolut vägrade stå med på något kort. Det ville jag inte göra, för hon är inte ensam om att inte dansa så att säga och då skulle jag ha blivit tvungen att kolla det med alla för mitt samvetes skull :-)

Sedan festades det ända till klockan ett då vi var tvungna att slå igen butiken. Bröllopsnatten på hotellet behöver inte redovisas mer än med att vi i morse skulle ta ett dopp i bubbelpoolen som fanns på rummet och fick ut en massa gegg ur lufthålen. Vi satt i ett tag men det kändes lite ofräscht som man kan förstå så vi gick snabbt upp igen. Fick 300 kr billigare dock.

Nu återstår bara att spåra upp vem som gett några presenter som korten ramlat av. 

Nu orkar jag faktiskt inte skriva mer utan jag ska försöka lägga upp lite bilder...

POSTAT 2009-02-05 09:42:43

Skräckscenariot!

Jaha! Igår när sonen kom hem ifrån dagis började han bajsa löst!!!!!!!!!

Mitt värsta scenario som jag bedömt vara det enda som skulle kunna stoppa hela baletten verkar vara ytterst nära att inträffa. Maginfluensan! Är det inte helt otroligt? Jag och blivande har nu puss förbud på sonen och får bara var ytterst noga med handhygien och annat smaka på maten osv. Hoppas att det går bra.Jag vet inte hur det går annars. Ställa in för 85 pers varav en hel del har bokat hotell. Det kan nog bli knepigt! Huskurer med sill, vitpeppar och allt vad det finns. Jag blir galen!!!

 

POSTAT 2009-01-27 20:36:14

nedräkning på allvar

Jaha, så var det mindre än två veckor kvar och jag har inte ens tid att vara här inne och mysa med er. Har fått gå upp till heltid på jobbet nu för att en kollega brutit benet!! Lagom bra just när jag inte hade haft nått emot att ha lite mer tid till övers...

Sedan kom det en förkylning på posten lagom till helgen också. Detta gjorde dock ingen skillnad på fredag kvällen när jag blev "kidnappad" av ett gäng tjejer som drog mig ut på en trevlig kväll med mat, bowling och karaoke.

Så här i spurten kommer det ju dock upp lite problem, det får man bara räkna med, men jag måste säga att jag blev ganska irriterad när jag på träffen med cateringen förra veckan fick reda på att de inte alls kunde baka tårtan som de lovat. Nehej, vad käckt om de ringt och talat om det så fort de förstått att det inte skull gå.  Nu fick jag beställa tårta två veckor i förväg. Det var ju inget problem, men vid sådana här större kalas känns det alltid bättre med lite framförhållning.

Det var lite mer problem också men det får jag ta vid ett annat tillfälle.

POSTAT 2009-01-06 14:45:32

Klänningen blir jätte bra

I helgen sydde vi ihop min brudklänning! Så spännande det var innan vi hade fått ihop den så jag kunde prova... Den är inte riktigt färdig dock. En ärm är klar, men sitter inte i klänningen. Den andra är knappt påbörjad. Det var mycket jobb med dem. Vi hade 15 meter satinband också som tog slut så jag måste skaffa mer. Det förstår jag inte hur de kunde göra. Måste ha stått fel i beskrivningen, för enligt den skulle det ha räckt med 15 meter.

Min syrra var en hjälte som sydde nästan alla metrarna för hand!

Men det blir jätte bra. Precis som jag föreställt mig. Måste försöka ta ett kort när den är klar och lägga upp...

POSTAT 2009-01-03 16:19:30

sexig under....not

Håhåjaja!

Idag gick jag på seriös span för att hitta en bh att ha under klänningen. Har tittat runt lite förut men inte provat nått för jag kände att jag behövde tid på mig...

Sedan jag ammat och haft mig har inte mina behag varit riktigt så ...ja jag vet inte vad det är för ord jag letar efter men, ja de har inte haft nån form helt enkelt :-)

Så därför gick jag till en riktig butik den här gången, där jag skulle kunna få hjälp att hitta min "nya "storlek. Hittade en jätte snygg bh med en gång som jag verkligen skulle känna mig fin i och fick sedan hjälp av den otroligt kunniga expediten som trodde att det inte skulle vara den optimala lösningen, men jag fick prova.

Den sätt väll inte helt snyggt. hade det varit på typ Lindex eller nått skulle jag lugnt säkert ha köpt den fast i en större kup storlek (vilket var slut på det här stället). Nu fick jag som sagt sakkunning hjälp som till slut hittade en helt vanlig slät triumph bh i storlek 75D som satt som en smäck. Jätteskön, men inte speciellt snygg. Mer som en vardagsbh. Men det viktiga är ju att man har stöd :-)

Tilläggas kan att jag innan jag fick min lilla son så hade använde jag alltid 85C och har aldrig i livet trott att jag skulle ha 75 runt om herregud. jag är ju inte direkt spinkig. Vad har de som är smala då. 60 ?? Har jag aldrig sett ens tror jag.

Vi får väl se om jag får blodförlust upp till hjärnan eller nått...

POSTAT 2008-12-27 13:16:45

Lov syndrom

Knappt hann jag ta jullov från jobbet innan megaförkylningen slog till. Det slår aldrig fel. Är nästan aldrig sjuk när jag jobbar, men får jag lite ledigt då slår bacillerna till. Har snutit mig konstant nu i fyra dagar. Innan det hade jag feber i två dagar och var väldigt yr.

Men annars har julhelgen förflutit smidigt :-)

Vi har bestämt nu att nästa helg ska brudklänningen sys. Ja, just det. Det är fortfarande inte färdigt, men vaddå, det är ju en hela 6 veckor kvar. Konstverk ska inte stressas fram :-D

Verkar jag hysteriskt nervös för detta moment så har man uppfattat det helt korrekt...

POSTAT 2008-12-14 13:40:18

Inbjudningarna i postlådan!

Äntligen har inbjudningarna kommit iväg. Jag hade nästan börjat förtvivla för så mycket strul det var...

Först var det ju det här med skrivarens bläckpatron som var tom. Efter att vi fixat en ny och bytt så indikerade det fortfarande att det var tomt! Körde rensningsprogram och allting med, nej ingen sprutt blev det. Så det slutade med att jag satt och blundade och skrev ut. Texten blev väll inte helt skarp, men vad gör man.

Sedan visade det sig att jag köpt hela 14 kort för lite!?!?! Så då fick jag ta en extra tur till Panduro och köpa flera (tur man bor som man bor).

Väl hemkommen igen höll jag på att bryta ihop av ett nervöst fnitteranfall, när jag insåg att korten inte var helt lika med de jag köpt förut. De var vitare och hade en tydligare randning (åt ett annat håll dessutom). Som tur är brukar inte folk träffas och jämföra inbjudningskort, speciellt inte såndana som inte känner varandra, så det problemet var tämligen lättlöst, men ni kan ju tro jag var lite utpumpad efter denna övning i tålamod.

Mindre än två månader kvar...

POSTAT 2008-12-04 14:24:54

Ett litet ryck

I dag har jag faktiskt gjort ett litet ryck framåt och skrivit ut de första inbjudningskorten och "monterat" ihop dem. Jag blev riktigt nöjd. De blev lagom. Inte speciellt plottriga eftersom jag då inte skulle hinna med utan bara helt enkla. Dessutom ska de fungera som julkort också (snåljåp = jag).

Det enda smolket i bägaren var att en bläckpatron var slut i skrivaren (som lilla gubben sa att han bytte när jag frågade, men han hade bytt en och tydligen var bägge slut, men han trodde det skulle funka ändå...) så de blev inte så skarpa i texten. Hade det funkat som det skulle så kunde jag ha skrivit ut fler, men nu skrev jag bara ut några stycken som mamma ska få ta med sig hem när hon kommer i helgen, för att dela ut till min morfar och hans syskon. De får väl en chock om de får en sådan inbjudan på posten så jag tycker det är bättre att de får dem i handen :-)

Skulle helst velat ge dem själv, men jag hinner nog inte dit innan jul...

Skönt att se att det var lätt monterat ialla fall. Nu är det bara att skaffa en ny bläckpatron och köra på!

  1 2 > SISTA SIDAN (3)