BröllopsGuiden

Bopbopidop

« December 2020 »
TI ON TO FR
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

POSTAT 2008-12-03 13:49:53

En sak avklarad...

...nämligen toastmaster frågan. Det var inget snack om saken utan de kunde ställa upp som toastmasterpar. Vilka underbara människor. Efter 53 dagar får jag äntligen modet och tillfället att fråga och så är det bara ja så där rakt upp och ner. Underbart!
POSTAT 2008-11-29 20:05:34

Känns som om jag står och slirar!

Just nu får jag inget konkret gjort och det är snart bara två månader kvar. Tröstar mig med att bara vi får fixat hindersprövning så blir vi  i alla fall gifta, och blir inte inbjudningarna klara så får vi ringa runt till gästerna:-)

Ingen panik som sagt var. Förhoppningsvis kanske vi äntligen får tillfälle att fråga de som vi vill ska vara toastmasters i morgon (bara 53 dagar för sent). Har bjudit hit dem på lite mysig adventsfika och förhopppningsvis kan de komma, om inte lilltösen är sjuk vilket hon var lite grann igår...

Ingen panik!

Bara lugn!

POSTAT 2008-11-13 12:42:13

Mönsterkonstruktion....

som ger mig huvudvärk. Jag lyckas inte få till det med mönstret till min klänning. Lustigt eftersom jag lyckats med den till så många andra i mina dagar, men det är klart att det är ju lite knepigt att nåla på sig själv, så då tar det ju lite tid om man ska vänta med att prova tills nån är i närheten.

Och sedan jag jag bara sy upp proven när jag är ensam. Kan inte ens göra det när gubben är hemma för då kommer han alltid och frågar om vi ska åka dit eller göra det, företrädesvis något som jag har undrat på att åka till/göra. Det slår aldrig fel.

Nej nu måste jag slänga mig på cykeln och åka och jobba...en hel timme!

Tråkigt...

POSTAT 2008-10-28 22:19:47

Lite rörigt i huvudet just nu...

Oj,oj! Jag har börjat inse att det snart bara är tre månader kvar tills det smäller och att det är en hel del kvar att göra som är lite tidskrävande :-)

Som själva brudklänningen t.ex. Har inte fått till mönstret än som jag vill!! Jag ska verkligen försöka fixa det i morgon. Sedan kommer jag hela tiden på nya saker som jag vill ha. Borde nog sätta nån sorts tidsgräns för mig själv för när jag ska sluta hitta på nya saker. Ändra på saker inom "ramarna" lär jag göra ända tills typ dagen före, men utöka "att göra listan" måste få ett slut. OK från och med den 7 nov. ska jag inte tillföra nått. Så, nu har jag bestämt det...

Har också insett att skorna jag köpte i somras är liiiite för små...

Den uppgiften slipper jag inte undan. Hitta prisvärda, snygga, vita skor i min storlek den här årstiden. Yes! Lycka till!

POSTAT 2008-10-17 23:27:00

Tänk på musik nu...

Nu har jag engagerat min bror i det delikata uppdraget att fixa till en spellista till festen. Jag måste dessvärre göra grovarbetet med att komma på titlar så ska han fixa fram dem..

Vi får se hur det går...

Dessutom så har jag kollat upp med blommor, vad det kostar och hur länge innna jag behöver beställa och eftersom jag bara ska ha blommor och fixa dekorationen själv så  behövde man naturligtvis inte beställa förrän närmare. Det var ju skönt. Jag ska inte ha nån brudbukett heller. Känns inte nödvändigt när man inte skrider fram längs nån altargång. Och på korten lär jag ju vända ryggen till hela tiden eftersom den är urringad där :-)

Nej, nu ska jag gå och lägga mig...

 

POSTAT 2008-10-10 14:44:14

Oj vad jag grejar...

Har märkt att min aktivitet i dena planering gör jätteryck ibland och sedan är det stiljte ett tag. Just nu är jag inne i en aktiv fas för nu tänker jag bröllop hela dagen känns det som. 
    Fick lillemans kläder härom dagen och jag tror han blir jätte snygg (vet) i dem. Har inte provat än, men det känns som om jag kan göra närmare. Byxorna kanske behöver läggas upp.

Dessutom har jag bekräftat bokningen för festen och menyn är i stort sett klar. Det blev en buffé lösning tillslut med en massa gottigt på. Det jag nu går och grubblar på om de ska få göra tårtan också eller om vi ska köpa från "riktig" konditor. Jag tvivlar inte på att det blir gott och snyggt, men jag vet inte om jag kommer att ångra mig ifall vi inte har en tårta som skriker BRÖLLOP. Vår vigselceremoni sker ju som sagt i all enkelhet (och ensamhet, så när som på de närmaste alt. med två vittnen) och då vill man ju lägga krut på festen så att alla känner att de är på ett bröllop och inte bara en fest där nån trippar runt i vit långklänning :-)   Tänk tänk...?

Har också beställt lite tyger. Dels till utsmyckning och dels till en jacka jag ska sy mig som ska vara vacker till klänningen.

Många projekt på gång som sagt :-)

POSTAT 2008-10-01 22:18:50

Lillemans kläder

Idag gjorde jag slag i saken och beställde kläder till lilla sonen. Hittade detta set med kritstrecksrandig byxa, väst och slips plus vit skjorta, när jag surfade runt för att leta efter barnfestkläder för ett tag sedan. Nu har jag även varit runt i affärerna på stan, men jag har inte kunnat släppa detta setet så nu slog jag till på det.

Hoppas det blir bra. Det är ju polyester alltihopa, men det tror jag det har varit på allt jag tittat på. Det blir ju lite svettigt i längden, men han får kanske glida in i nått smidigare framåt senkvällen. Har inte riktigt räknat ut hur det ska funka med hans läggning och så. Han måste kunna sova i vagnen inne i lokalen...(min son blir 3år i april) Har tänkt att fixa en liten hörna för barnen i ett separat rum som finns. Där borde han kunna somna när han blir trött. Alla man känner lär ju vara på detta kalas så barnvakt är ju inte att tänka på :-)

Har förresten fått en offert på själva festen. Det ser bra ut. Nu satsar vi på den stora gästlistan (vi hade även en mindre variant).

Spännande!

POSTAT 2008-09-22 22:03:01

festprat

Mötet med restaurangen där vi ska ha vår fest gick ganska bra tycker jag. Får se hur nöjd jag är när jag har offerten i min hand. Jag hade räknat ut innan hur mycket jag tyckte att det skulle kunna få kosta och tänkte "pruta" hej vilt, men som vanligt när man kommer in å ett område där fackmän snackar i sina termer om vad det nu är de är experter på så blir man liksom lite förvirrad.

Så det slutade med att jag sa siffran jag kunde tänka mig per person och så skulle han se till att det hamnade runt där...

Däremot så blev jag överlycklig när det visade sig att de hade en bildkanon man kunde låna, och att de kunde hyra billigare PA anläggning. Bara det var ju värt några tusenlappar. Bildkanon har jag inte ens vetat var jag skulle börja leta efter, fast jag fått för mig att jag behöver en :-)

Hur som helst är lokalen så himla underbar att det inte gör nått att den är i dyraste laget. Eftersom vår vigsel inte kommer att kosta ett öre så tycker jag inte att det gör någonting :-)

POSTAT 2008-09-11 15:26:40

Nu blir det allvar...

Haha! Hade fått ett mail från stället där vi ska ha bröllopsfesten och de undrade om vi fortfarande ville vara där eftersom vi inte hört av oss nått mer. Det är alltså inte bara jag som tycker att det tar tid :-)

Hur som helst skrev jag tillbaka att vi skulle titta förbi nästa vecka, så nu blir det allvar för lilla gubben. Får försöka skriva ut min korrespondens så långt med catering/restaurangen. Är det nått min gubbe är så är det att vara bra på att pruta/få till bra affärer. Jag är totalt värdelös på det, men i det här fallet kan till och med jag anse det vara motiverat.

POSTAT 2008-09-04 22:17:41

Gudmor

Idag blev jag tillfrågad om ett verkligt hedersuppdrag, nämligen det att bli fadder åt en alldeles underbar liten tjej som ska döpas om en månad. Sådant tackar man inte nej till, även om jag personligen tycker man ska tänka på att det är en speciell ställning man får i denna lilla persons liv. Högtidligt!

Passar extra bra också med tanke på att jag tänkt fråga bebisens mor om hon skulle kunna tänka sig vara toastmadame på vårt bröllop :-) Har inte tagit upp idén än med sambon, men det motsätter han sig nog inte. Men hon måste ju känna sig ok med idén hon också så vi får väl se...

Annars har jag gått lite i stå i bröllopsplanerandet. Har kört fast med inbjudningskort o.dyl eftersom jag inte får tag på det pappret jag ville ha. Ska kolla på ett ställe lite mer grundligt, annars får jag ta min nödlösnings idé med mycket mer jobb på köpet...

Sedan har jag ju en gubbe som inte för sitt liv kan sätta sig ner och ta beslut om gästlista (vilket skulle gjorts för X antal dagar sedan enligt planeringskalendern här). Han har en allvarlig allergi mot planering, det vet jag, men det här börjar bli smått fånigt. Dessutom vill jag ju inte börja tjata om det, för jag vill ju inte att det ska få dåliga "vibbar" kring sig. Blir väl tvungen ändå till slut förmodar jag :-)

FÖRSTA SIDAN   < 1 2 3 > SISTA SIDAN (3)