BröllopsGuiden

Pernilla S

« Juni 2022 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2009-01-07 13:54:29

Närmar sig

Oj vad tiden går fort! Nu börjar det närma sig med stormsteg. Snart ska jag ansöka om hindersprövning, boka resa. Och snart börjar väl vårens klänningar och vårens ringar komma in så nu kan "jakten" återupptas. Allt har legat i dvala ett tag men nu börjar det spritta i kroppen igen efter allt som komma ska. Känns overkligt att det verkligen ska hända.... Längtar....
POSTAT 2008-10-17 08:58:17

Lugn period

Nu har allt lugnat ner sig lite och lagt sig på plats. Var och när vi ska gifta oss är klart och vart vi ska åka är ju klart. Att barnen ska vara med på första resan är bestämt och att vi sedan själva åker iväg några veckor senare. Vet när jag ska boka resorna, ska göra det efter årsskiftet. Känns skönt när allt är under kontroll. Ring som jag letat efter som en tok har jag också lagt ner ett tag. Vet ungefär vad jag vill ha. Men tydligen så kommer snart vårens kollektion in och det blir mycket mer utbud på våren så jag har fått tips om att vänta. Vad jag ska ha på mig vet jag inte riktigt men jag vill iallafall ha en snygg klänning som jag också kommer att titta mer på vårkanten. Har sett en "bild" inom mig ungefär hur den ska se ut. Mina döttrar ska också få nya vackra klänningar som matchar min. Vad tonårssönerna ska ha har jag ingen aning om. De får de bestämma själva. Och sambon ska väl ha kostym. Det är mysigt att gå omkring och tänka på att vi verkligen ska gifta oss.. Fortfarande i lyckorus och känner mig nykär hela tiden.Och man kan ju verkligen vara säker på att det är rätt när man varit tillsammans i 14 år och fortfarande vill vara tillsammans och gifta sig. Man har ju gått igenom mycket tillsammans, roligt och även tråkigheter, toppar och dalar.

POSTAT 2008-09-28 22:38:52

Kommit en bit på väg i planeringen

Går fortfarande omkring i ett lyckorus. Tänker på det i stort sett hela tiden att jag verkligen ska gifta mig med mitt livs kärlek.

Vi visste ju att vi ville gifta oss till våren iallafall och Maj kändes rätt. Har funderat på datum hit och dit. Tänkte helt plötsligt på 090509 och det kändes lätt att komma ihåg (för min blivande med tanke på bröllopsdagar m.m, även för mig själv faktiskt!) Inte lika lätt som 080808 men hyfsat lätt. Kollade genast i almanckan och såg till min lycka att det var en LÖRDAG, vilket flyt! Mailade stadshuset och det finns ledigt den dagen. Yes!

Nu ska vi bara fila lite på vilken tid ungefär med tanke på planeringen efteråt.

Det känns skönt att ha så lång tid på sig att fundera och planera, välja vigselplats, bröllopsnatt, kläder, ring m.m m.m. Jag brukar vara väldigt snabb annars men detta känns så viktigt att det blir precis som vi vill ha det och då får det ta tid kmed allt.

Imorgon ska jag nog boka tiden på stadshuset, känns ändå lite nervöst. Vet inte varför?!

 

POSTAT 2008-09-08 09:30:41

Lyckorus

Just nu går jag verkligen omkring i ett lyckorus. Att få planera och drömma om bröllop med min sambo är helt otroligt underbart. Trots vardag med träningar, tvätt, matlagning, städning, renovering m.m så känns allt så extra mysigt. En riktig nytändning i förhållandet efter så många år. Detta att ha väntat så många år känns nu så otroligt rätt. Tycker att det det känns perfekt att låta det gå många år mellan förlovning och bröllop. Så känns det för mig iallafall. Min 9-åriga dotter är också förväntansfull och tycker det är kul att kolla på klänningar, ringar mm med mig.

 

POSTAT 2008-08-30 22:23:01

Bestämt oss

Nu har vi bestämt oss för var vi ska gifta oss. Det kommer bli i Ovala rummet i stadshuset, Stockholm. Känns jättebra att vi klarat av att bestämma oss för det. Har mailat med stadshuset om lediga datum i Maj och det finns alla lördagar. Vissa tider är redan uppbokade så nu måste vi bara bestämma oss för datum då det passar bäst. Nu har jag kommit så långt att jag börjat titta på ringar och det finns ju så mycket snyggt! Vitguldsring med diamanter ska det vara iallafall, så mycket vet jag. Har beställt flera kataloger men kommer att börja åka runt och kika. Ringen är väldigt viktig för mig, det är väl så för alla antar jag?? Den kommer jag och alla se hela tiden. Att byta efternamn känns också stort och viktigt. Äntligen får jag heta samma som alla i familjen. Kanske låter löjligt men det har varit lite jobbigt tycker jag att ensam heta mitt efternamn. Så obetydligt egentligen i det stora hela.
POSTAT 2008-08-20 15:17:04

Datum för bröllop

Har nu pratat ihop oss om att vi vill gifta oss i maj eller juni. Ett stort framsteg för oss. Nu är det bara att bestämma oss för vart, utomhus eller inomhus. Jag skulle egentligen vilja vara utomhus nere på västkusten där för mig paradiset är. Det ligger i Halland, är ett naturreservat med vit sand, klippor och berg, otroligt vackert. MEN eftersom vi bestämt oss för att det bara ska vara vi och våra barn så skulle det vara mycket opassande. Mina föräldrar bor ett stenkast därifrån och de skulle bli besvikna så klart.

Känns lite lättare att gifta sig på en neutral plats runtomkring där vi bor.

Men hur ska man välja?? Det känns så svårt tycker jag när det är borgerlig vigsel. Det finns ju så mycket att välja på. Antingen så viger man sig i kommunhuset eller stadshuset eller så väljer man en annan plats kanske  utomhus. Kanske inte spelar nån roll om man gör det i rådhuset, det är ju efteråt man kan välja nåt trevligt ställe med middag. Kanske boka ett bröllopspaket på nåt vackert ställe med spa kanske?

Svårt svårt men alldeles, alldeles underbart kul att planera till. Detta har jag väntat på sååååå länge.... Jag får surfa vidare ikväll......

POSTAT 2008-08-17 11:48:55

Bröllopsdatum??

Nu är det datum som vi måste bestämma. När vet vi ungefär, till våren är det bestämt. Tänker då främst för vädrets skull, men det är ju ingen garanti med fint väder bara för att det är vår tänker jag. Så det är bara att hoppas på det bästa och planera ett datum. Jag och sambon får sätta oss ner och försöka hitta ett ledigt datum bland all fotbolls, innebandy-träningar, m.m som barnen håller på med.

Det känns som när vi bestämt det då är det på riktigt och då kan vi verkligen planera.

Ikväll ska vi åka med Birka Paradise med familjen, ska bli så trevligt. En familj till följer med. Då ska vi berätta för dem om våra bröllopsplaner.

Min sambo kommer nog inte vara med så mycket i planeringen som jag. Men självklart pratar vi ihop oss om allt så det känns bra för båda. Det vi bestämt är iallafall att det bara ska vara vår familj med.

Vart vi ska gifta oss känns väldigt öppet just nu. Sambon nämnde Ingar Oldsberg som vigselförättare. Och gifta sig på Baldersnäs Herrgård.

Det såg jättefint och vackert ut MEN det kostade 25 000 kronor för att anlita honom. Det var ett paket med middag, övernattning men ändå, för dyrt.

De pengarna kan vi få mer av.

Det är så otroligt detta med internet egentligen. Så kul att surfa runt på olika hotell, herrgårdar och slott och läsa om deras erbjudanden och kika in i bröllopssviterna. Så spännande.

Och av alla dessa ställen som finns och olika alternativ  måste det ju finnas ETT iallafall som passar oss.

Nu måste jag packa LITE inför kryssningen ikväll

POSTAT 2008-08-16 19:25:53

Letat Bröllopstidning

Idag har jag letat bröllopstidning överallt- finns ingenstans. Vill verkligen titta och läsa om bröllop NU! Blir nog lite väl ivrig när jag vill nåt. Bor nära sveriges största centrum men icke att det fanns någon där. Såg nu att Bröllopsguiden kommer med ett nytt nummer 2 september,Hurra! Den ska jag ha...

Jag ska ju in till stan ikväll och hämta min näst äldsta son så då kan jag ju förstås hoppa in i någon pressbyrå eller liknande. Skam den som ger sig!

I centrum tittade jag helt plötsligt på vita finskor, höll på att slinka in i en fin underklädesaffär.... Och jag funderar på vad jag ska ha på mig. Jag ska ju inte ha någon bröllopsklänning utan en snygg klänning. Vart ska jag hitta det? Vilken affär hittar man sådant i?

Det bästa är ju såklart som nån sa här att ta det lugnt och låta det smälta in. Jag kommer nog på efterhand hur jag vill ha allt??!!

Nu ska jag dricka mer bubbel och sätta mig tillsammans med min sambo (tänk att få säga min man sedan, så moget det låter!::) och yngsta dottern.

POSTAT 2008-08-16 00:10:54

Frieri

Idag har JAG friat! Vi har varit tillsammans i 14 år. Idag 15/8 2008 har vi varit förlovade i 10 år. Vi har pratat om giftemål men sen har det ebbat ut.

Jag har väntat och väntat på ett frieri men ack nej!

Idag på vår 10-åriga förlovningsdag tänkte jag "nu får det var nog, nu friar jag istället, sväljer min stolthet och ser till att det blir gjort".

Så jag letade upp blommogram på nätet, läste på blomspråket, komponerade ihop min egen önskan på blombukett och skrev till ett kort "ska vi slå till?".Puss och Kram från din Pernilla

Blombuketten skulle vara med blå, vita och röda blommor-frieri på blomsterspråket. Tuff, snygg bukett skrev jag dit också. Lägger in bild på den snart.

Han kom hem och sa JAAA..  Middag i stan på en italiensk restaurang där han hade tänkt fria!!!! Jag förekom honom, kul

Nu känns det på riktigt. Nu kan vi planera för vårt bröllop, så kul.

Vi ska ha en borgelig vigsel med bara familjen, alltså vi och våra 4 barn.

Vi har 2 pojkar,18 och 15 år och 2 flickor på 9 och 3 år. 9-åringen är sååå lycklig, äntligen ska hennes föräldrar gifta sig.

Suttit och spanat in bröllopsguidens alla sidor. Snurrar i huvudet nu av allt...

Har tittat på ringar-det enda jag vet är att jag vill ha en vitguldsring. Men hur ska jag kunna välja?? Lyxproblem är det ju faktiskt!

Vart ska vi gifta oss? Vad ska vi ha på oss? När ska vi gifta oss? I vår har vi i och för sig pratat om. Ska man gå på bröllopsmässa och få lite mer inspiration eller blir man bara mer förvirrad då?

Jag måste nog smälta allting och får sova på saken.