BröllopsGuiden

Anna Grindvik

« Mars 2021 »
TI ON TO FR
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

POSTAT 2009-05-03 20:48:30

Festlokalen

Då har vi äntligen varit inne i festlokalen/övernattningsstället och rekat i helgen.Kom därifrån med typ 2 A4 sidor fulla med info. En del som saknar och måste fixas men vi kom fram till att vi "nog" kommer att få plats i alla fall. Ingen traditionell dukning blir det utan mer man tager vad man haver. Men det är väl kanske lite av den stilen som vi ska ha på vårat bröllop också.

Har du även fått mina skor som jag antar att jag får ha på mig varje kväll i två månader nu för att gå in dem :-) Väldigt snygga blev de tycker jag dock!!
POSTAT 2009-04-29 09:23:29

Ringbekymmer

I förrgår ringde jag till guldsmeden för att kolla om mina ringar var färdiga - det var de!! Toppen jag åkte in till stan efter jobbet för att äntligen få se hur de blev. Till min enormt stora besvikelse så hade de gjort vigselringen fel!! Den skulle vara i vitguld men de hade gjort den i rött guld. Hur kan det bara hända?? Himla tur att det är ett tag kvar tills själva bröllopet. Nu vet jag inte hur lång tid det kommer att ta innan jag får ringen igen - de skulle ha ringt mig igår men gjorde inte det. Börjar bli rejält sur faktiskt :-( Jag lär inte få någon kompensation för sveda och hjärtvärk när det är så lång tid kvar, det hade ju suttit fint annars.

Tjing!

POSTAT 2009-04-26 20:50:58

Mera saker att ticka av

I veckan som var inhandlade min blivande man sin kostym. Stilig värre vill jag lova!! Tur att han är min :-) I helgen var jag till Lotta som ska fixa håret och gjorde sista klippningen och även slingor, dessa måste dock fyllas i en gång till innan vi säger JA. Vi spånade lite kring hur jag ska ha håret också och känner att vi har en idé som inte är helt tokig. Nu gäller det bara att håret växer extra mycket de sista 2,5 månaderna. Jag kanske ska dricka en massa öl - det innehåller ju B-vitaminer! Men risken är väl att magen växer den med och det vill jag ju inte. Var på gymet i eftermiddags och körde extra mycket magövningar så det vore ju dumt att dricka öl då.... hmmm kanske skulle ta och köpa lite B-vitaminer iställer??
Vi var även in till en blomsterhandel där jag tror att vi ska ta blommorna ifrån.
Nästa helg ska vi äntligen få komma in i lokalen och kolla av vad de har för bord, stolar och dukningsatteraljer. Ska bli skönt att få koll på det.

Tjing tjong!
POSTAT 2009-04-20 20:55:13

Bröllopsresa

Så har vi kommit till den roliga delen att planera vad vi ska göra på vår otroligt långa, 2 dagar, bröllopsresa! Helgen efter att vi gift oss så har vi barnvakt och kan åka bort 2 nätter. Frågan är nu bara vart vi ska åka/vad vi ska göra. Känner ju inte för att sätta oss på ett plan och resa upp tiden. Ett romantiskt ställe inte allt för långt bort söker vi alltså efter. Först var vi inne på att åka till någon SPA-anläggning i"närheten". Men det känns lite trist. Det händer ju inte så mycket och vi vill nog uppleva lite mer än varsin behandling och en god middag - även om det skulle vara trevligt det också. Har funderingar på Riga, Krakov.... Någon som har något bra tips får gärna dela med sig. Det får inte kosta hur mycket som helst heller. Känns lite jobbigt med detta beslut även fast det egentligen är ett roligt och mysigt beslut. Är även inne på om vi helt enkelt ska boka in oss på hotell i Stockholm trots att vi bor i Stockholm. Två heldagar på star med P utan barn är ju inte fel det heller. Strosa omkring och äta god man och fullfölja en konversation från start till mål utan att bli avbruten - ja ni hör ju...

Kram!
POSTAT 2009-04-14 12:44:37

Försök till rekning av festlokal

I påskhelgen som var tänkte vi att vi skulle inspektera lokalen där vi ska ha festen lite mer i detalj för att se hur vi ska kunna duka osv. Dessvärra så var det ingen där så vi kom aldrig in :-( Fick nöja oss med att uppdatera oss med hur det ser ut på utsidan. Det var himla härligt i den sköna solen faktiskt. Vi kunde nästan föreställa oss hur det kommer att se ut där den 4 juli - fast undrar just vad det är för blommor som kommer att titta upp i rabatterna??? Just nu är det något brunt oidentifierbart. Vi får helt enkelt ta och göra ett nytt försök någon helg här framöver. Börjar ju bli hög tid att få en bild över själva dukningen. Behöver vi komplettera med fler bord/stolar/dukar/dekoration osv.... Mer jobb än man kan tro faktiskt.

Tjing!

POSTAT 2009-04-06 11:01:21

Skor beställda!

Så har jag "äntligen" löst skoproblemet. Var och provade skor i lördags så nu har jag lagt en besetällning. Får dem om typ 4 veckor. Bara att hålla tummarna att storleken blir rätt nu. Provade en 36a och den kändes lite trång så ag beställde en 36,5. Passade på att köpa en tiara också :-)

Var på date med en kompis i går som "tackade ja" till att baka två tårtor till bröllopet. Nu har vi 3 bagare och behöver 1-2 till sen kan vi ticka av det från listan också. Det artar sig.

 

POSTAT 2009-04-01 21:09:14

OSA + skor

En del av gästerna har redan meddelat att de planerar att komma på bröllopet!! Kul kul säger vi och bockar av på listan :-)

Hittade en bra sida med skor idag http://www.pernillasbrudbutik.se/butik/ känns lite osäkert att köpa skor som jag inte har fått möjlighet att prova först. Jag mailade till Pernilla och frågade om man kan få komma förbi och prova innan beställning. Får se vad hon svarar.Är det någon som har köpt skor från henne så får ni gärna berätta för mig vad nu tycker.
POSTAT 2009-03-30 21:27:53

Korten skickade

I fredags nådde inbjudningskorten gästerna. Har fått en del positiva kommentarer så det känns rolig.

Förra veckan var jag och min blivande på stan och letade vit kostym till honom. Det verkar inte bli en lätt uppgift!! Hittade en enda och den var inte helt 100% bra. Någon som har tips om ställe i Stockholm där de säljer vita kostymer - inte beiga utan kritvita.

Vi håller på att prova oss fram till brudskålsbubbel också så det fick våra barnkalasgäster vara med och smaka på i lördags - de vuxna naturligtvis inte barnen :-)
Vi kanske får lotta fram vad vi ska servera i slutändan - "en lottning är ju alltid en lottning som vi säger i lotteribranchen". Tack och hej!
POSTAT 2009-03-23 13:22:23

snart ska korten ut

Nu håller vi på att finslipa det sista på inbjudningskorten. I kväll ska det lackas - kommer att lukta Jul hemma skulle jag tro. Ska bli roligt att se om gästerna gillar inbjudan - själv känner jag mig i alla fall nöjd :-)

Börjar känna lite "panik" för hur jag ska ha håret. Träffade Lotta som ska hjälpa min med uppsättning igår.... i slutet av april ska hon klippa mig så vi får prata ihop oss mer då. Känns så svårt med det korta hår som jag har nu - vad kan man göra med det egentligen? Surfar jag på frisyrer så har ju alla lååååångt hår!

Snart bara 3 månader kvar så nu måste vi nog sätta lite fart med planerander av detaljerna :-)

 


 

FÖRSTA SIDAN   < 1 2