BröllopsGuiden

Mammamia

« Juli 2021 »
TI ON TO FR
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

POSTAT 2009-02-07 18:16:46

Nu är den min !!!!!

Så va det klart.... Nu är jag ägare till en underbar brudklänning.

Igår var jag tillbaka för att prova klänningen igen och den här gången var min tärna med. Jag hade nog egentligen bestämt mig redan innan vi åkte dit igen men när jag tog på mig den blev beslutet inte så svårt.

Det känns helt rätt och jag är så himla nöjd. Nu är det bara att ta tag i nästa projekt- kostym till blivande maken. Det går nog inte lika smidigt etfersom han är ganska kort och har breda axlar men , men det löser sig nog.

Nu ska jag bara njuta av att jag hittat min drömklänning... = )

POSTAT 2009-02-03 20:25:08

Beslutsångest =(

Nu måste jag bestämma mig angående klänningen och jag har inte hunnit prova några andra ( sjuka barn tar sin tid ). Säljaren mailade igår att hon hade fler som var intresserade men att hon helst vill sälja till mig.

Jaha vad ska jag göra nu..... Har i alla fall bestämt mig för att åka och prova den igen och den här gången ska min tärna följa med. Känns det lika rätt den här gången är jag nog ägare till en brudklänning efter helgen ( och några tusen fattigare ).

Har nu tagit tag i det här med inbjudningskorten ordentligt. Allt material är hemköpt utom bandet jag ska knyta i sidan på korten så lördag blir nog en pysseldag.          Som tur är har jag en son som älskar att pyssla så jag får nog lite hjälp.

Nu tänker ni kanske herregud ska barnen hjälpa till men ni kan va lugna han är faktisk tolv och en jäkel på att klippa och klistra. Det kan ju va kul för honom att få känna sig lite delaktig i förberedelserna :-)

POSTAT 2009-02-02 10:49:18

Tur i oturen !

Besökte min frisör i helgen för att boka tid och trodde jag va ute i god tid...Så fel jag hade ,  hon hade visserligen ingen brud mitt datum men hon var bokad av tre andra under sommaren. Hon vill inte göra mer än tre brudar på en sommar så där stod jag och kände mig rätt så dum som inte varit ute i mer god tid.

Jaha nu fick jag för första gången ( men säkert inte den sista) lite panik =( 

Det finns inte så många alternativ eftersom jag inte bor i en storstad så nu kändes det som jag kört fast en aning.    Men ibland ska man ha lite tur ! I lördags kväll var jag på middag med jobbet och då visade det sig att en tjej i butiken i grannorten hade en väninna som gjorde hår och makeup på brudar och till ett jättebra pris.

Nu räckte det inte med det.... Här har jag gått omkring med en arbetskamrat som är en fena på blommor , hon gör otroliga grupper och har tydligen gjort flera brudbuketter. Hon skulle göra min =)   Det va  bara jag tog med ett kort på hur jag vill att den ska se ut.

Ja ibland så har man bara turen på sin sida nu har jag löst två problem på en gång och känner mig ganska så nöjd...

POSTAT 2009-02-01 17:47:31

Planering med tärnan.

Idag var det dags  för lite seriös planering tillsammans med tärnan. Eftersom vi båda har barn passade vi på att träffas på ett fik så att vi skulle få sitta i lugn och ro. Det va väl tänkt att vi skulle få mycket gjort men det blev som vanligt ganska mycket flams och trams. Vi har alltid så himla kul ihop och vi har samma sjuka humor (ligger nog i släkten). Tärnan är min systerdotter (4 år yngre än mig) men vi har nästan växt upp som syskon. Hon gifte sig förra året så vi använder hennes planering som grund för min.

Jag ska gifta mig i samma kyrka och använda samma festlokal vilket är toppen då vi vet vad som fungerar bra och vilka misstag vi inte ska göra =) 

Vi fick i alla fall lite gjort till slut, en skiss på vigselprogrammet och festprogrammet, en lista på vem som håller i vad på bröllopsdagen och lite annat smått o gott.

Vi kunde ha fått mer gjort men som sagt mycket flams o trams blev det.... Nästa gång  får vi skärpa till oss lite =)

POSTAT 2009-01-28 19:09:57

Vilken drömklänning !!!

Nu har jag provat  den första brudklänningen. Hittade en på blocket som fanns bara tre mil hemifrån. Tog med mig sambon och vår dotter för att titta på den och ev. prova.

Den var helt underbar men samtidigt va den en sån modell som jag egentligen inte hade tänkt mig.

Men men... man kan ju alltid prova tänkte jag.

Nu sitter jag här med ett angenämt problem ,jag är helt såld på den här klänningen. Det är nästan för bra för att va sant den satt som om den va sydd för mig. Hur stor sannolikhet är det att den första klänningen jag provar är helt perfekt.

Ögonen fullkomlingen lös på vår dotter när hon såg mig i klänningen och sambon såg ut som han skulle tappa hakan. Nu till problemet ,ska jag våga köpa den utan att ha testat några andra klänningar eller ska jag gå på magkänslan som bara skriker KÖP DEN....

Säljaren har lovat att hålla klänningen åt mig så jag får lite tid att fundera. Det är ju trots allt ett angenämt problem = )

POSTAT 2009-01-20 09:57:30

Ringar !!

Nu har vi varit o tittat på ringar. Vi visste redan på ett ungefär hur de skulle se ut så vi kunde nästan bestämma oss på en gång.

Eftersom jag har fått en del gamla smycken av min mamma ska vi använda dem och göra våra ringar av. Då vi hade så mycket guld räckte det till nya förlovningsringar oxå vilket är toppen eftersom sambons ring är så sliten. Kostnaden när man använder eget guld blir halva priset jämfört med att köpa helt nya :)

Nu ska vi bara fundera lite på om jag ska ha nån gravyr på utsidan av min vigselring eller inte. Antingen sambons namn eller kärleken övervinner allt på latin Amor vincit omnia. Nackdelen som guldsmeden sa är att ringen slits med åren och då kan det bli svårt att se gravyren men det är så himla snyggt och det är ingen stor kostnad heller.

Ja vi får väl se hur det blir jag behöver ju inte bestämma mig idag. Ska se om jag kan hitta nån bra bild på hur ringarna ser ut ungefär så kan jag lägga ut den i bildgalleriet.

Nästa projekt är att boka tid för att testa brudklänningar jobbar så mycket så jag vet inte när jag kan pressa in det i schemat men det måste bli snart.

Stress stress stress.....

 

POSTAT 2008-11-24 22:36:47

AJ AJ AJ :(

Jaha så fick jag plötsligt lite extra tid att sitta framför datorn och planera bröllop. Sitter här i sängen med benet i högläge ett knä som en fotboll och snurrig i huvet av värktabletter. Halkade på jobbet och landade på mitt redan trasiga knä hoppas att jag klarat mig undan med ett lätt uttänjt ledband.

Jag får  tänka positivt , det va tur det hände nu och inte dagarna innan bröllopet det är ju ett tag kvar innan den stora dagen.

Tittar ut genom fönstret och ser all snö som fallit under dagen man kan bara önska att det skulle få vara så här över julen också. Fast just nu hatar jag snön det är ju på grund av den jag sitter  med ett bultande knä. Nej nu ska jag passa på att ta tag i brudklänningsletandet men det känns som en djungel av olika modeller. Måste se till att bli lite mer organiserad i sökandet , kan behöva lite tips på var man hittar fina klänningar till rätt pris !

 

POSTAT 2008-11-21 12:47:18

Budget.

Nu har vi lagt upp en budget, inte det lättaste kan jag säga. Vi ska försöka hålla kostnaderna nere genom att göra så mycket som möjligt själva men vissa saker kan vi bara inte spara på.

Ringarna tycker jag är en sån sak som ska få kosta lite,de ska man ju bära resten av livet . Min sambo har en arbetskamrat som är guldsmed så vi ska designa ringen själva. Ev. ska vi smälta ner och göra om våra förlovningsringar oxå eftersom sambons ring inte är rund längre. Inte så konstigt det var ju ett tag sen vi förlovade oss (13 år :)

Vi ska gifta oss i den kyrka våra barn döpts i men vi vill att en vän till oss som är pastor i en pingstkyrka ska viga oss. Jag har pratat med honom och han tycker det ska bli jättekul men kyrkoherden är inte lika glad så nu har vi ett litet problem att försöka lösa =(

POSTAT 2008-11-14 17:22:55

Planering..

Då var kyrkan bokad men sen då ?! Har lite svårt att bestämma hur jag ska lägga upp min planering. Ena stunden känns det som jag vill göra allt nu på en gång och i nästa tycker jag att det är för tidigt att bestämma nånting alls.

Sambon kännns inte som  nåt stöd just nu  hans ständiga kommentar är " det löser sig"  lite typiskt killar :) Han har faktiskt frågat sin syster om hon vill sjunga i kyrkan det är ju alltid nåt..

Ska försöka se till att få lite mer tid till att använda den här sidan men det är inte så lätt med tre kids som också vill ha lite datortid.

Nej nu är det dags för lite fredagsmys med familjen.