BröllopsGuiden

idachristina

« Augusti 2020 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

POSTAT 2009-05-29 18:54:41

pirr pirr pirr i magen

Ojojoj, igår fick Mikael ett mystiskt brev i brevlådan med instruktionen att ta bussen till Kalmar på lördag. Gudars vad spännande. Blev helt pirrig å hans vägnar och tänkte på hur roligt det ska bli för honom och att man allt gärna skulle vilja följa med som en fluga på väggen... :-)

Idag när jag kom hem låg det ett likadant brev med mitt namn på i brevlådan...... Kunde nästan inte andas en liten stund, så pirrig och nervös och uppspelt blev jag. Satt och glodde på kurvertet en stund innan jag vågade öppna det. (Hade svårt att bestämma om jag behövde gå på toa innan eller om jag skulle vänta.... hahaha.)  Öppnade tillslut brevet som innehöll samma instruktion att ta bussen till Kalmar imorron. Är så pirrig att jag knappt vet var jag ska ta vägen. :-)

Puss och kram från två lyckliga bussresenärerPOSTAT 2009-05-24 20:11:15

Möte med prästen

I torsdags var det dags för det alvarliga samtalet med prästen. Tror nästan att prästen var lika pirrig som jag och Mikael var. Det var ju en ny situation för pappa prästen att få ha dottern framför sig vid ett sånt här samtal. Man vi var så nöjda efteråt och det kändes jätteskönt, för man vet lite mer hur det ska läggas upp. Mikael var i alla fall mer lugn, jag hade ganska koll innan så det känns bra att han är i fatt nu :)

Ansiktsbehandling är bokad och ska på manikyr tillsammans med Ann-Sofie i början på juni och prova en ny manikyrist innan jag bokar den som ska göra mina naglar den 3 juli. Hoppas bara att jag inte är för sent ute. Jaja, får väl ordna det själv, vann ju ett manikyrset för ett tag sen från nån bröllopssite i CHOCKrosa. Det är verkligen skrikig färg hahaha! Det blir snyggt.

För övrigt är det inköp hos panduro den närmaste veckan som stundar. Behöver material till servettringarna. Bordsplaceringen skall spikas och våra bidrag till festhäftet måste in inom kort. Härligt med tanke på att den här veckan är det två kvällsmöten, en tvätt-tid, en husvisning och Drottning Margaretaloppet (som vårruset) inbokat... Urk. Men vad roligt det kommer bli, ett av kvällsmötena är nog mer fest än möte. Underbart! Det behöver vi på jobbet.

Till våra underbara gäster som eventuellt läser detta vill jag påminna er att komma ihåg att meddela specialkost. Drömmer mardrömmar om att alla får fel mat och blir sjuka eller kan inte äta. Och det vill ju verkligen inte ska ske. Ha det gott allihopa! Nu är det bara sex veckor kvar! Kraaaaaam!POSTAT 2009-05-20 12:25:41

Lite motigt, men inte så mycket....

Det har varit lite motigt de sista dagarna. Den ena musikern ringde och ville veta lite när vi tänkte börja dansa så vi fick försöka göra upp en rimlig tidsplan. Egentligen ingen motgång, men blev lite nervös när han hade sökt mig och ville att jag skulle ringa tillbaka snarast... För övrigt är det en annan grej som vi antagligen får planera om. Vill inte avslöja vad det är, men får nog tänka om lite och skaffa oss en reservplan...

Hörde förresten att avrådan från att resa till Mexico är avblåst. Bådar ju gott inför bröllopsresan. Har också hittat ett nytt hus som vi är intresserade av. Spännande. :)POSTAT 2009-05-16 13:02:36

klick klack nagellack

Idag klickas och klackas det i det Svensson-Goldstrandska hemmet. Både Mikael och jag går in våra skor. Mina är ju istort sett ingångna, men vill testa att ha de på lite längre stund. Har dammat av min gamla dator, lite seg, men inget virus på den här i alla fall. Märkligt hur handikappad man känner sig utan tillgång till internet när man väl har vant sig... Inga nya intressanta hus ute på marknaden i alla fall. Synd.

I torsdags var jag och mina kollegor på samkvämskväll på Figeholms hälsocenter. Jag provade spikmatta och zonterapi. Så himla häftigt. Tjejen klämde och masserade mina fötter och kunde utifrån detta tala om att jag hade ont i nacken, magen och problem med bihålorna. Kunde inte annat än bekräfta! Vem får inte stressad mage av att planera ett bröllop? ;) Nacken har jag haft ont i i ett par år till och från och bihålorna grundar sig i min förkylning. Spikmattan provade jag med skräckblandad förtjusning. Visst, det var inte speciellt skönt i början, men sen var det helt okej. Funderar på att ta dit min blivande och ha en välmående kväll tillsammans. Mysigt!

På tal om annat mysigt så flydde vi hemmet igår och hade picknick i kvällssolen på Kervershäll utanför Mönsterås. Såg både Ruda masten och Borgholms slottsruin :) Heltrevlig kväll tillsammans på utflykt!

Försökte få tag på kantorn för en liten stund sen, men hon svarade inte så vi får väl försöka lite senare. Har ju bestämt oss färdigt nu om alla musikstycken.

Ikväll blir det melodifestival för hela slanten. Kram från ossPOSTAT 2009-05-13 12:27:54

Hår och smycken

Har varit hos Greger och planerat min frisyr. Oj oj, vad jag längtar, det kommer bli sååå fint. Har fullt förtroende för honom när det gäller det här.  Han tyckte jag var lätt att jobba med för jag visste ungefär vad jag ville, men jag var inte låst vid så mycket och lättövertalad för hans förslag. Det blir kanon. Hade också blivit ombedd att fråga om hans planer för Mikael, eftersom han lider av sitt halvlånga hår. Bit ihop, blev svaret :) haha, ja det är väl bara det att göra.

Smyckena som jag ska ha på bröllopsdagen är färdiga nu. Fick dom levererade från min kollega via en annan häromdagen. De var fina att se på när man höll i dem bara, men när jag sen tog på dem så kändes det helrätt! Jättevackra verkligen.

Gäller nu bara att jag kommer i klänningen, fast hur eller hur så kommer jag vara fin i håret och ha vackra smycken, så det kanske inte märks om jag inte knäpper klänningen där bak hahaha ;) Hej hejPOSTAT 2009-05-12 13:36:06

Sicken bröllopsfixarhelg vi hade!

Hej! Vi har fått virus på datorn hemma så passar på att skriva på jobbet innan jag ska hem. Vill ju uppdatera lite för det har faktiskt hänt en hel del.

Helgen som var var en riktig bröllopsfixarhelg. Började med att hämta ringen. Gravyren var jättefin! "Lycka till nu" sa expiditen och hoppades nog att slippa se oss på ett tag... hehe. skyll er själva tycker jag :)

Sen for vi vidare till Ann-Sofie med familj (Mikaels syster) och fick lämna lite fakta till bröllopshäftet som hon knåpar med. Trevligt värre och fika på köpet :)

Vidare hem till Mikaels mamma som fick hjälpa oss med lite förslag på några grejer. Behövde också hjälp från mina päron, så vi drog vidare till dem efter Barbro. Det blev verkligen en släktroadtrip under lördagen!

På söndagen hade vi bokat in tid med Stihna på Staby för att gå igenom diverse grejer om själva festen och upplägget där. Var oense om bordsplaceringen, men hon lät oss visa hur vi tänkte och hon köpte våran idé, så vi var glada. Menyn har vi också spikat. Det lät verkligen gott när hon beskrev de rätter som vi inte har provat. (lite grisen i säcken blir det, men va tusan...)

Sen var det hem och fortsätta planeringen hemma och börja fila på bordsplaceringen, även om inte alla har anmält sig ännu. Men vilken ångest! Det är inte lätt att försöka para ihop alla gästerna så att alla förhoppningsvis får det trevligt. Ångest. Men det är lite kvar tills det måste vara färdigt.

Så, då var ni lite uppdaterade. Hoppas nu bara att vi kan komma på nåt bra sätt att få bort den där skiten från datorn bara. Har betalat en räkning här på jobbet också bara för det där dumma viruset.... jaja, hej så länge och ha det gott!POSTAT 2009-05-03 20:46:52

Skor, skor, skor, skor

Idag tog vi oss en tur till Öland för att titta på skor till Mikael till bröllopet. Det fanns mååååånga modeller att välja på. Många fula, så vi fick oss ett gott skratt när mikael tog på sig ett par som var 10 cm längre än hans egen fot även om det var hans storlek! Okej då, kanske det bara var fem cm, men det såg roligt ut och inte alls mikaels stil... hihi. Tillsist så hittade vi ett par snygga Vagabond med snörning som får duga bra.

Själv hittade jag två par. Ett par gladiatorsandaler med klack och ett par vita loafers. Sen gick vi till Team Sportia och där hittade jag ett par nya joggingskor. Tänkte först köpa de billigaste på rean, men lät mig övertalas att lägga ett par hundra till och få ett par med bättre stötdämpning och stöd. har provat dem ikväll och de var jättesköna.

Till sist så slank vi in på Siba i Kalmar och köpte en ny kamera. Vi har pratat om det länge nu och fick tag i det sista exet av den här, så fick ett bra pris. Ska provfota lite med den och hoppas att vi känner oss nöjda.

En trevlig dag med spenderar-brallorna på. Nu blir det makaroner och ketchup resten av månaden... haha.

POSTAT 2009-05-01 22:18:10

Mitt besök hos guldsmeden (igen)

Hej! Tack för uppmuntrande ord och tips! Laddade hela torsdagen för att gå tillbaka till guldsmeden och tala om att vi var väldigt besvikna. När jag ryckte i dörren två minuter i två hade de inte kommit tillbaka efter lunchen så jag fick gå en liten sväng. Var helt darrig och skakig, så nervös var jag. Fy vad tramsigt egentligen. Men men, när jag kort därpå kommer tillbaks, så ser jag guldsmeden själv komma ut genom dörren och försvinner bort längs med gatan. Typiskt också. Eftersom jag själv hade ett möte kort därpå fick jag skjuta på mitt utbrott...

Var lite disträ under mötet, men sen var det dags att ladda upp sig. Skönt nog var det inte så många kunder i affären och guldsmeden var tillbaka. Framförde att jag var besviken på att de inte hade ringt och kollat med oss först och att vi hade föredragit det första alternativet med Mikaels namn. Inga problem, vi graverar om, sa han. Som ursäkt för att de inte hade ringt var att de förlitade sig på sin erfarenhet av liknande fall under de senaste 40 åren och att "DE FLESTA föredrog initialerna eftersom det vanligen är kvinnan och mannens namn som står i ringen". Han var trevlig och tillmötesgående och jag höll mig sansad, så det hela gick mycket bra. De skulle fixa ringen på studs och jag försäkrade mig två gånger innan jag gick att det skulle stå "Mikael 4/7 -09".

Som sagt, det ska bli skönt att få hem ringen och veta att den är fixad och klar. Tur vi var ute i god tid.

POSTAT 2009-04-29 21:39:33

förbannad, ledsen och irriterad

Då var äntligen ringen färdig! Fick meddelande om det tidigare idag och svängde in efter jobbet. Började bra - expiditen och guldsmeden stod och dividerade bak i butiken och vad jag förstår så ville inte expiditen expidera mig, så guldsmeden själv fick komma. Började med att berätta att det hade blivit ett missförstånd till med Schalins. Så sent som i måndags hade jag bekräftat vilken gravyr vi önskade. Vi valde som sagt "alternativ ett med namnen" där det skulle stå "Mikael - Ida 4/7 -09". Missförståndet som hade blivit var att det fanns inget "alternativ ett med namnen" utan "ett namn" (i motsats till båda som vi hade önskat först). Tolkar jag detta rätt så borde det då kunna stå "Mikael 4/7 -09" i ringen. Men Schalins (alternativt Guldsmeden) hade helt sonika valt själva och tagit alternativ två med bara våra initialer. Fy piss. Får man göra så??

Blev både chockad och besviken där jag stod i affären, men kom mig inte för att säga något. Tillslut klämde jag ur mig att jag tyckte vi skulle få rabatt om vi skulle köpa morgongåva hos dem eftersom det varit så struligt. Det kunde han inte annat än att hålla med om. Ångrar så att jag inte sa nåt mera. Ju mer jag tänker på det desto mer irriterad blir jag. Det hör väl till att man säger till om en ändring? I alla fall när det är en så pass viktig ändring?

Det dumma var ju med att jag kunde ju inte bara stega ut ur affären och säga att "då får det vara" för ringskrället var ju förbetald sen flera veckor tillbaka. Bölade en lång stund nu ikväll när Mikael kom hem. Är jag fånig som blir ledsen och besviken över det här? Får gå tillbaka till dem i morron och i alla fall framföra min kritik. Kanske finns det inget att göra, men då har jag i alla fall klagat på att jag tycker de skötte det dåligt.

 

I tillägg till detta så innebar huset vi tittat på allt för stora renoveringskostnader vad gäller utvändiga grejer, så som byte av tak, och allt där som håller det uppe, taskig fasad som kräver ompanelning om inte allt för många år och invändigt en renovering av badrum. Läget är helt underbart och grannarna okej (hihi, Mikaels syster), men vi sörjer. Har till 80% kastat in handduken där. Men vi får se.

För övrigt ser vi fram emot en spännande bröllopsresa med munskydd i två veckor. (Föreställ er de snygga semesterbilderna!) Härliga nyheter med svininfluensans säte bara ett stenkast från Dominicanska...

Inte alls bitter och ironisk ikväll, men det går nog över tills imorron.

POSTAT 2009-04-25 13:48:56

Maten är provsmakad!

Ja, så var maten äntligen provsmakad! Vi har ju som sagt bara gått på goda vitsord och aldrig ätit på Staby någon gång. Men vi avslöjar att vi gick inte missnöjda därifrån. Nu ska vi bara fundera ut exakt hur vi ska komponera menyn. Förhoppningsvis ska ingen gå hungrig ifrån festen. Det var ett stort sällskap från banken som hade bokat på Staby igårkväll, så vi käkade samma meny som de. Stihna hade dukat så fint i ett eget litet kryp in till oss för att vi skulle få vara lite för oss själva och inte mitt i det andra sällskapet (det var nog både de och vi nöjda med). Det festliga var att bankfolket hade bokat en kille som skulle spela och stå för deras underhållning och det visade sig att det var en av de killarna som ska spela på vår fest. Vi hann inte lyssna när han spelade, men fick hälsat på honom och kul att ha fått ett ansikte på nån som man bara har mailat och pratat i telefon med. De mailade över en låtlista förresten igår som vi ögnade igenom. Det blir nog svängit och bra. Vi hade önskat låtar som "de flesta känner till" så vi hoppas att det blir kanon.

Lägger upp ett par bilder från igår i bildgalleriet. På tisdag ska vi prata bröllopstårta. Mums... :-) Hej så länge.

Just det, Åsa och Fredrik (våra värdar) fick en flicka i natt. Grattis!

FÖRSTA SIDAN   < 1 2 3 > SISTA SIDAN (3)