BröllopsGuiden

idachristina

« Augusti 2020 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

POSTAT 2009-04-22 20:50:47

ringsnurrigt igen

Nu har guldsmeden ringt igen... Den här gången funkade det inte med gravyren. Det fick inte plats det vi hade önskat att gravera in, så vi får tänka om. Schalins (tror jag tillverkaren heter) hade två förslag, ett där de kortade in på datumet så det står 09 i stället för 2009 och ett där det bara var våra initialer istället. Vi ville haft med ett hjärta också, men det får vi nog tyvärr välja bort.

Nu vill jag bara ha hem ringen och ha den i våran egen låda så vi vet var den är och ATT den är.

POSTAT 2009-04-19 13:05:08

Mikaels kläder är bokade och jag har fått ont i benet igen

Tror jag har spårat boven till mina ömma ben. Det är nog dags att köpa nya joggingskor helt enkelt! Gick en långpromenad med dem förra söndagen och hade ju jätteont sen. Har inte hunnit gå långpromenader den här veckan och bröllopsskorna har fått ligga på hyllan, men igår gick Mikael och jag en lång och rask promenad och idag har jag skitont igen. (Tackar ändå Charlotta för tipset om ett extra par skor, är nog inte helt fel...)

Igår var jag och min blivande nere i Kalmar och bokade hans kläder till bröllopet. Käre tid så grann han blir! Det blir en grå kostym med Edward jacket, mönstrad väst och en röd skrynklig slips (som egentligen har ett tjusigt namn). Det är högsäsong för bröllopsindustrin nu. Det var så otroligt mycket folk inne i den där lilla lilla butiken i Kalmar och personalen var ganska stressad och lite snorkiga till och med. Men de tog sig på slutet och det är bara att inse, vi har inte så mycket att välja på och trots allt så blev vi nöjda med det vi hittade till Mikael.

Har jag berättat att guldsmeden snurrade ihop allt? Det skulle ju bara ta ett par dagar att få hem ringen med de justeringar som vi önskade för att den skulle passa min ring(beställde den i slutet på mars), men i förra veckan hörde han av sig och meddelade att han hade tappat bort min ringstorlek! Trodde ringen var klar för länge sen... Fick gå in och mäta igen och den här gången ville han inte lova när den skulle vara färdig, men vi skulle titta in om någon vecka eller så. Hm. De var så himla proffsiga och trevliga vid första mötet, men nu är de allt snurriga tycker jag. Trevliga är de fortfarande och ringen är ju betald, så bara vi får hem den känns det tryggt!

Nu ska jag ta och packa ihop mig. Ska på modevisning med mamma och Mimmi i Åseda. Det var under förra årets visning som jag fann min blivande brudbukett. Hoppas att de har mycket fint idag med, både kläder, blommor och vad det nu kan vara...

POSTAT 2009-04-13 21:30:10

himlans klackar

Då är skorna bokade och halsbandet som min kollega har gjort passade fint. Ska be henne göra ett armband och örhängen i liknande stil. Kul när man har något eget. Skorna har jag för övrig travat runt i större delen av helgen. Igår fick jag vrålont i ena benet (benhinnan kanske?) tror det beror på skorna. Skyller på dem i alla fall. Eländes elände om jag inte kan bli vän med dem. Har ju inte många timmars erfarenhet av högklackat genom åren, så det är väl det som betalar sig nu. Får vila från skorna ett par dagar och ta nya tag sen :) Ska man vara fin...

I helgen bestämde vi dessutom tid med prällen för ett samtal om vigseln. hihi, det är ju pappsen som är präst, för den som missat detta! Det blir lite märkligt att sitta där och prata allvar... Men känns ändå tryggt att det är pappa, då blir det ordentligt gjort! hehe

Klänningen satt i stort som den skulle, vilket i sig var en besvikelse, eftersom jag trodde den skulle vara lite löst sittande, men så länge dragkjedjan går upp så behöver jag inte gå naken tack och lov (för alla). :-)

Idag har vi storshoppat växter och gjort det fint på balkongen. Har så mycket vårkänslor nu, så det bara sprudlar! Har också sett ett hus som vi är SUPERsugna på. Hoppas bara att det här inte glider oss ur händerna precis som det förra... Men vi ska väl dit och titta på det innan vi vet säkert. Skulle vara lite festligt om det så klart dyker upp ett hus mitt i allt det här! :-)

I övrigt följer Mikael Gregers råd att odla. Jag lider.

POSTAT 2009-04-07 22:02:13

Tre månader kvar bara...

Idag har jag pratat med Lisa som ska sjunga på bröllopet. Vi pratade om vilka sånger vi vill ha med och turligt nog hade hon noter på allihopa. Så hon var med på noterna kan man säga, haha... :-) Hennes bebis i magen är alldeles vild och spratlar, hoppas han lugnar ner sig så att Lisa får må lite bättre också.

Nu är det BARA tre månader kvar nu till dagen D! Inte klokt. Börjar bli lite stressad över att bikiniformen inte kommer infinna sig i år heller (och det är ju i år det gäller om nåt!). Men som sagt, tre månader kvar, så lite kan man kanske fila till.

Om någon vecka ska vi till Staby och proväta lite. Det är vi spända och förväntansfulla på. Vi har ju liksom köpt grisen i säcken när det gäller maten, fast Stihna har fått goda vitsord, så vi litar på henne.

Gjorde en grupp på Facebook igår. Tänkte själv att när jag har varit bjuden på bröllop så har jag varit väldigt nyfiken på de andra gästerna, så nu ville jag erbjuda detta till våra gäster, så man kan snegla och kika lite på varann redan innan bröllopet. Kul att ganska många nappade på det med en gång. Har inte hittat alla på Facebook, är det någon där som känner sig glömd är det bara att säga till :-)

 

POSTAT 2009-04-06 21:28:58

mjukisbyxor och högklackat

Ikväll har jag struttat runt hemma i mjukisbyxor, linne och högklackade finskor. :-) Måste försöka gå in de hemska skorna vi köpte i Västervik så att de är mina bästa vänner på bröllopet. Såg inte klokt ut, men det spelar väl ingen roll. Ska ta med eländena hem till mor och far i påsk och prova till klänningen. Idag har jag köpt ett halsband från en kollega som gör egna, som jag hoppas passar till. Annars får jag använda det till annat, det var väldigt fint tyckte jag.

Killarna är bokade nu. Blir gutt med lite livemusik. Hoppas att de är så duktiga som vi hoppas på.

Hej så länge!

POSTAT 2009-03-31 21:16:57

Effektiv eftermiddag

Idag har jag varit effektiv och styrt med bröllopsplaneringen. Stannade till hos en av blomsterbutikerna här i mönsterås och tänkte höra mig för lite, men det slutade med att hon hade bokat in mig för att de skulle ta hem blommor till mig i juni och prova buketten. Orkade inte krångla mig ur den situationen, hade till 90% ändå bestämt mig för dem och de är både trevliga och duktiga. Kan "teasa" med att jag blir nog mycket nöjd med buketten och den blir mycket färgglad. Främst med rosor. Köpte med mig en liten provbukett som vi gjorde i butiken, så nu står den på soffbordet och lyser kärlek :-) Har förövrigt kollat upp vilka vaccinationer vi kommer behöva när vi åker på bröllopsresan. Förutom Hepatit A ska vi få något så spännande som "drickvaccin". Mums! Hindersprövningen och efternamnsanmälan till skatteverket blev också postad idag.

 

I helgen provade Mikael kläder i Bröllopsbutiken i Kalmar. Han såg några snygga "out fits" på bröllopsmässan härom helgen och han var hur stilig som helst i detta. En viss justering behövdes och de hade inte fått hem just Mikaels storlek så vi ska ner igen och prova för säkerhets skull om ett par veckor. Men vilken snygging! :-D

Vi har också hittat vårat tillflyktsställe där vi ska sova ett par timmar mellan festen och frukosten. Men berättar inte var.... :-) Det var väldigt fint där i alla fall och det var det viktiga.

 

Nu ska jag maila killarna i bandet som ska spela på festen. Mikael visade sin (dolda) talang på att bugga en sväng med mig förra helgen. Roligt när man tror att man vet allt om varann efter 6 år men icke, det kommer fram små dolda talanger. HÄRLIGT!

POSTAT 2009-03-23 21:14:34

Planering på högvarv

Vår planering kring bröllopet börjar ta form. Mycket faller på plats ganska smidigt. Hittade ett par skor i Västervik som förhoppningsvis passar klänningen. Ska bara gå in eländena, hade på dem i soffan i lördags en timme och lyckades få skavsår av det!!

På lördag ska vi boka Mikaels kläder nere i Kalmar. Det ser vi fram emot, hittills har det bara varit min utstyrsel som har varit någorlunda spikad.

Imorron ska jag till Greger och prata bröllopsfrisyr samtidigt som jag ska klippa och slinga mig. Jättesvårt att veta hur jag vill ha det. Hoppas att han har något bra förslag. Mikael har för övrigt fått order av nyss nämnda Greger att "ODLA" sitt hår av hjärtats lust för att han ska kunna ha något att jobba med i sommar. Tror jag kommer lida mest av detta, eftersom jag anser att Mikael redan är lurvig som en ovårdad byracka. Men den som väntar på nåt gott. Jag kommer å andra sidan få en helstilig karl vid min sida den 4e juli!

FÖRSTA SIDAN   < 2 3