BröllopsGuiden

roxcarro

« September 2021 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2009-08-20 08:51:43

Nu är det snart dags

Nu är det snart dags. 2 dagar kvar. Allt är lugnt, vi ligger riktigt bra till i planeringen och vi båda är lugna. Inte det  minsta nervösa faktiskt, de enda som är det är vår vännina som ska sjunga i kyrkan och Nickes bestman. Men det ordnar nog till sig.  

Vår Toastmadame kom igår för att hjälpa oss med det sista. Nu ska vi in till stan för att handla det sista och lämna mina och tärnornas grejer hos frissan.

 POSTAT 2009-08-12 20:38:22

Möhippa för en tråkmaja?

Nu är det ju bara 10 dagar kvar till vårt bröllop, men jag har inte sett röken av någon möhippa ännu. Inte så svårt att lista ut att den kommer i helgen. Jag har pratat med mina systrar om vad för typ av möhippa jag vill ha, det gjorde jag för länge sen. Men nu har jag blivit osäker. Jag vill inte gå ut och festa. Det är två saker jag inte förstår med möhippa. Nr1: Varför är datumet hemligt? Varför inte bara bestämma, detta datum ska vi ha din möhippa, planera inget annat då. Nr2: Varför "måste" bruden förnedras? Måste man göra sådant man inte vill bara för att det är möhippa? Jag tror att jag kommer att bryta ihop om det visar sig att min hippa blir en, ni vet vad jag menar.  

Jag googlade på möhippa, bilder och fick upp denna bild. Under bilden var denna text: Alla er som ska gifta sig: PASSA ER =)

Jag säger bara *suck*

 POSTAT 2009-08-10 19:41:34

Ringen

Hämtade ut ringen. Vi köpte ju den för ett tag sedan men graverade den förra veckan. Hon skrattade lite när jag visade lappen med texten jag ville ha på. Det var ovanligt, sa hon. Varken jag eller Nicke vill ha som alla andra. Våra namn har vi i förlovningsringarna, det räcker tyckte vi. I min vigselring har vi platsen och datumet från när vi träffades och platsen och datumet från vår vigsel. Känns helt rätt! Det var precis så att allt fick plats.

POSTAT 2009-08-06 21:50:44

Det närmar sig med stormsteg..

Det känns att det håller på att dras åt, snart snart kommer jag att känna mig färdig...eller? Kommer man att pula in i det sista, jag hoppas att jag känner mig nöjd på fredagen. I dag har jag haft sista samtalet med både floristen, fotografen och kvinnan som ska kompa i kyrkan. Jag har kollat av läget, bett om fakturor osv, vill gärna ha allt klart innan. I morgon ska jag ringa för att boka tid till sista mötet med cateringkillen. Jag undrar hur det kommer att kännas efteråt, det kommer väl att bli tomt när man inte måste bära på en kasse med bröllopsplanering hela tiden.. POSTAT 2009-07-30 21:15:48

Tillbaka till Jkp

I morgon ska jag åka till Jönköping igen. Jag ska äntligen få min fina klänning upp- och insydd. De har lovat att göra det medans jag väntar, eftersom jag har en bit att åka.Under tiden ska jag shoppa lite. Behöver en fin klänning att ha på mig dagen efter. När jag köpte klänningen så tänkte jag kämpa som fasen för att gå ner i vikt men under resans gång har jag kommit på att jag faktiskt trivs med mig själv. Träna ska både jag och blivande maken börja med, men det känns inte längre akut. Och så farligt är det ju inte med några extra kilo.POSTAT 2009-07-08 20:29:30

Presentöppning

Nu har vi bestämt att våra mammor ska öppna presenterna vi får. De ska göra det vid en tidpunkt när alla andra har "bensträckare". Vi har frågat om dom vill och båda två blev jätteglada att få göra detta. Phu, skönt att slippa tänka mer på detta delikata problem.

POSTAT 2009-06-24 14:15:02

Nedräkningen gör mig nervös

Häromdagen var det två månader kvar. Tiden går så fort. Jag har börjat bli lite rädd att jag inte ska få till det lilla speciella, som gör att mitt bröllop är det som blir ihågkommet mest.

Det var länge sen jag bloggade här men jag har inte gått och latat mig helt ändå. Osa datumet gick ut i helgen, så nu har den riktiga sammanställningen börjat. Det var väldigt många som anmälde sig sista dagen. Varför väntar man så länge som möjligt, undrar både jag och min sambo. Vi har fortfarande inget värdpar. Det stör mig otroligt mycket att mina svärpäron inte ville. Citat: "Det är klart vi gör det om ni verkligen inte hittar några andra. What!! Jag blev galen när jag hörde det. Jag tänker inte krusa någon!! *arg*

Hade en tanke, vill gärna ha er åsikt!! När vi var i kyrkan på skolavslutning, så var där en kille (11år) som spelade klarinett, solo. Han spelade "ta mig till havet". Jag blev så tagen av honom, han var superduktig. Min tanke blev detta: Att hyra in denna lilla kille till att spela i kyrkan under tiden gästerna ankommer. Vigslen börjar kl 16.00. Att han spelar mellan 15.30 - 15.55. Vad tror ni om det??

Semestern hägrar, 1 1/2 vecka kvar.... då ska jag göra färdigt festprogrammet!!   POSTAT 2009-05-31 13:56:42

Kära klagomur..

Nu har inbjudningskorten varit ute hos gästerna i en och en halv vecka. De första dagarna kom det in anmälningar men sen stannade det upp. Visst, det är tid kvar. Hela 20 dagar. 14 av 75 gäster har anmält att de kommer. Hjälp, tänk om vi inte är så pass omtyckta att folk inte vill komma på vårt bröllop!! Helst hade jag velat att folk skulle förstå att jag har en isbit i magen tills att alla har svarat på inbjudan. Min kära sambo tänker inte så mycket på det. "Det ordnar sig", säger han och ja, det tror jag också men det är lite jobbigt ändå.

Nästa gång jag får en inbjudan till något, vad som helst då ska jag svara snabbt!!POSTAT 2009-05-19 21:55:13

Nu är det gjort!!

Nu har vi äntligen postat inbjudningarna. Det känns både mysigt och skrämmande.

Vigselprogrammet är nästan färdigskrivet också. Vi har inte riktigt bestämt psalmerna, men det är bara att skriva in siffrorna. Skönt att ligga bra till i tiden.POSTAT 2009-05-18 20:39:38

Försening & Födelsedag

Sidenbandet tog slut, så inbjudningskorten blev försenade två dagar. Vi ska posta dom i morgon, på min födelsedag och våra gäster kommer att mottaga dom på min dotters födelsedag, på onsdag. Kan inte bli bättre!! Kommer att lägga ut bilder på korten i slutet av veckan, så ingen gäst kan tjuvkika.

Vi ska gifta oss snart!! Jag kan knappt tro att det är sant.

Nu har min kille börjat att delta mer i planeringen, det är riktigt roligt. I går kväll började vi skissa på festprogrammet. Exakt vad vi ska ha i osv.  1 2 > SISTA SIDAN (7)