BröllopsGuiden

npason

« September 2021 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2009-08-30 11:20:23

Första kvartalet

Livet som gift man är hektiskt så jag min blogg har blivit lite lidande. :-) Vi har nu varit gifta i tre månader och bortsett från beställningen av fotoalbum är allt det ekonomiska reglerat. Har ingen riktig koll på vad allt har kostat, men jag tror jag lämnar det så för jag vill inte veta.

Nu ska vi sätta oss och gå igenom bilderna från fotografen och välja de vi vill ha med i albumet!POSTAT 2009-06-14 10:53:32

14 dagar som gift del 1

Nu är det (drygt) två veckor sedan jag och Ingela gifte oss och det vi konstaterat är att vi hade grymt tur med vädret! 29 grader varmt och sol känns väldigt avlägset just nu när det regnar och är runt 10 grader varmt. Till skillnad från Kjell Sundvalls film "Vi hade i alla fall tur med vädret" där det mesta gick käpp rätt åt ... blev vår bröllopsdag en kanondag!

Bortsett från klippning, smikning etc., påbörjades de gemensamma aktiviteterna med fotografering ute vid Baggböle Herrgård. Först fotograferades hela familjen och det gick bra, även om vår yngsta blev ganska less på slutet. När familjebilderna var avklarade fortsatte fotograferingen med Ingela och mig i fokus (mest bruden förstås :-)) I värmen gick vi tillsammans med fotografen runt och letad skuggiga platser. Efter två timmars smilande var det så dags att åka in till kyrkan.

Med väldigt lite tid till andhämtning ställde vi upp i formation. Prästen först följd av jag och Ingela, Linnea och Wilma och längst bak Isak och Alfons. Den sistnämnda blev grymt ivrig och sprang in i kyrkan för att kolla läget så han fick hämtas tillbaka av prästen :-)

Ingångsmusiken kör igång och vi börjar gå in. Långsamt och helt enligt fotografens instruktioner.. POSTAT 2009-05-29 20:24:30

I morgon är det dags..

Nu är det drygt 18 timmar kvar till bröllopet och jag har påbörjat uppladdningen genom att klippa gräsmattan. Här inne håller vi (läs Ingela) för fullt på med att göra iordning kläder till barnen och oss själva så gräsklippningen var ren rekreation.

I morgon bitti ska Ingela iväg till frisören och makeupmänniskan redan vid 07-tiden så det blir inte direkt någon sovmorgon. Inte för att vi har direkt mycket sovmorgon annars heller eftersom Alfons börjar ropa på upplyftning redan vid 05.00. Själv har jag hela förmiddagen på mig att få på mig mina egna kläder så jag glider lite räkmacka under första delen av bröllopsdagen. :-)

Känner mig inte så där jättenervös inför bröllopet, men det kommer säkert i morgon bitti. Är precis som inför en fotbolls- eller hockeymatch - man måste vara lite nervös för att kunna tagga till och göra sitt bästa. Allt känns iaf riktigt riktigt bra och jag ser fram emot en kul och spännande dag!POSTAT 2009-05-28 21:58:32

Två dagar kvar!!

Efter ett virus förra veckan piggnade jag så smått till under helgen och insåg att det var mindre än en vecka kvar. Sedan blev det lite jobbresa till Helsingfors och väl hemma därifrån var det onsdag - en dag då jag egentligen skulle vara ledig för att varva ner inför bröllopet. Nu gick det inte riktigt som jag tänkt mig med det, men från i dag så är det ledighet och uppladdning som gäller!

I dag har vi varit och hämtat min frockcoat med tillbehör samt Isak och Alfons västar. Återstår bara att i morgon hämta ut Ingelas förlovningsring som är inne för putsning. Min är fin då jag, efter superlimsincidenten, inte får ha på min förrän tidigast på lördag fm :-)

Det finns en sak som återstår och som vi kanske kunde ha varit lite tidigare med att dra igång och det är valsträningen. Första passet körde vi för ca 10 min sedan och även om det kändes bra så var det ett riktigt torrsim eftersom vi inte körde till musik. Nu ska vi köra igång musiken och ta en svängom och se om det blir intensivträning hela dagen i morgon eller om vi är redo! :-)POSTAT 2009-05-21 08:48:14

Nio dagar kvar

Nu är det bara några få dagar kvar till den stora dagen. I stort sett allt är på plats,vilket känns skönt. Vi dock fortfarande inte kommit oss för att öva på bröllopsvalsen, men det ska vi försöka ta i kväll!

POSTAT 2009-05-16 17:38:21

Möhippa

Idag kl. 14.20 dök det upp en motorcykel på vår gård och föraren (Mats) plingade på dörren och överräckte ett papper med instruktioner till Ingela. Jag hörde inte när han kom, men däremot hörde jag Ingela säga "Jag vill inte öppna dörren" :-) Efter ett par minuters irrande och springande kom packningen igång och strax efter 14.30 hoppade dom upp på MC:n och drog iväg. Känner mig ganska nöjd eftersom jag lyckats hålla tyst och inte försäga mig under den tid jag vetat om planerna. I dag är det exakt två veckor kvar så nu är det verkligen nära!


POSTAT 2009-05-10 23:11:28

Svensexa och kyrkoövning

I går slutade min resa till Byggmax med att jag hamnade på svensexa. Upptäckte lite för snabbt att bilen var borta från parkeringen så det var på håret att allt han arrangeras :-) Efter klädbyte (80-tal)och lite inlinesåkning blev det en resa till curlinghallen. Väl där fick vi instruktioner och därefter var det bara att köra igång. Riktigt kul, men väldigt krävande för den stela gamla kroppen.Efter curlingen blev det besök på McDonalds för att stilla hungern. Detta behövdes för att klara av de två timmar fångarna på fortetlekar som väntade. Ytterligare en bilfärd tog oss till Umeå Camping där vi slog lite wedgar medans grillen, som jag för övrigt fick montera samtidigt som jag drack ett glas tequila, blev varm. När matintaget var avklarat avslutades kvällen med diverse sällskapsspel. I dag söndag har vi varit med hela familjen till kyrkan. Där har vi tillsammans med prästen och bröllopskoordinatorn gått igenom detaljerna kring in- och utgång samt allting där emellan. Vi tror oss nu veta hur allt ska gå till när det väl gäller. Barnen har fått tydliga instruktioner om hur dom ska placera sig och Alfons (som inte med lätthet tar order) kommer att "tas om hand" om han får för sig att utforska kyrkan allt för högljutt. :-)POSTAT 2009-05-08 19:01:11

Lite fattigare, men mer blänkande

I dag var vi och hämtade ut ringarna. Det blev ju flera eftersom vi bestämde oss för att byta ut våra förlovningsringar. De nya ringarna är blanka och fina. Iaf Ingelas för jag lyckades (givetvis)få lim på min när jag skulle laga en grej här hemma. Den var med andra ord fin i nästan en hel timme. Tur att vi ska in och putsa upp/justera dom innan bröllopet. På tal om bröllopet så är det nu bara 22 dagar kvar och det börjar kännas att det närmar sig - spännande!

POSTAT 2009-05-04 21:01:35

Övning

Nu har vi bokat tid för att öva i kyrkan! På Söndag drar vi till stadskyrkan för att säkerställa att alla barn (och vuxna) veta vart dom ska gå och stå. Kan bli spännande.. :-)
  1 2 > SISTA SIDAN (3)