BröllopsGuiden

npason

« Januari 2020 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

POSTAT 2009-04-30 16:35:31

Solosång, psalmer och prästsamtal

Idag har vi haft det obligatoriska prästsamtalet. Prästen Anders skulle ha dykt upp hos oss kl. 08.00, men vid 08.10 började vi ana oråd. Efter några samtal fick vi tag på honom och det visade sig att han stod i kyrkan (inte den kyrka vi ska gifta oss i utan den här i Ersmark) och väntade på oss. Fem minuter senare hade vi dock en lätt anfådd präst vid vår dörr och mötet kunde påbörjas. 90 minuter senare var mötet avslutat och då hade vi hunnit med allmänna tankar, motivering, psalmer, bibeltexter och löften. Känns i nuläget som en ganska hanterbar process, men när dagen väl kommer känns det enkla schemat säkert mer komplext. :-)Vi kommer att ha tre psalmer och två sånger som sjungs av solisten. Två psalmer (200 & 201)var vi överrens om, men när det gäller den tredje blev det lite diskussion. Jag ville ha en av mina favoritpsalmer, men eftersom denna är starkt kopplad till begravningar så gick den bort. Ingela och prästen mot mig och då fick jag ge mig. Slutade med att vi valde nr 88 och den är helt okej.På tal om musik så har vi nu i jakten på in- och utgångsmusik lyssnat igenom de flesta låtarna på kyrkomusik.se. Ingångsmusiken var inga problem. Däremot lyckades vi inte hitta någon lämplig utgångsmusik. Även om kyrkan har blivit mer liberal vad gäller musiken så måste jag erkänna att mina förslag nog är ett antal decennier bort.. Har precis hittat den sång jag letade och den har jag fått ok på så nu är även utgångsmusiken bestämd. Tänkte inte avslöja vad vi valt, men jag kan säga som så att det blev inte Run to the hills med Iron Maiden iaf.
POSTAT 2009-04-28 19:54:22

Två dagar kvar till OSA

På valborgsmässoafton är det deadline för att få bevista vår bröllopsfest! Ser hyfsat ut och det känns skönt att vi inte blir ensamma utan att en hel del vill delta. Dessutom tror jag att det blir många sistaminutenanmälningar!

Har inte tagit tag i mitt blekningsprojekt, men håller för fullt på att förbereda mig mentalt. Håller även på att planera för en anti-blekaktivitet som kommer att inledas väldigt snart!

POSTAT 2009-04-25 15:30:14

Manlig fåfänga alt. hårfixerisubstitut

Såg att ett förtydligande är på sin plats vad gäller tidigare beskrivna reparationsarbeten. Det är inte min blivande fru, utan jag (Nisse), som ska fixa vita tänder till bröllopet. Jo, jag har fått en hel del gliringar, men tycker det ska bli hur coolt som helst att testa och med tanke på att jag inte har ett hårstrå på huvudet kändes det betydligt enklare än permanent (om man nu nödvändigtvis ska göra något öht).

Kommer att påbörja behandlingen om sisådär en vecka så då får vi se hur det fungerar. När jag frågade hur vita tänderna kunde bli blev svaret från tandsköterskan "Hur vita som helst!". Som jag tidigare nämnt kan detta utgöra ett problem eftersom jag väldigt, väldigt sällan nöjer med med lagom...

POSTAT 2009-04-15 19:00:07

Reparationsarbete

Fick ett litet ryck i samband med det årliga besöket hos folktandvården. En liten fundering slutade med tid för tandblekning och i dag var jag där och gjorde avgjutning för skenan! Känns lite riskabelt eftersom "måttlig" inte är mitt mellannamn. Det är med andra ord inte helt omöjligt att jag kommer att se ut som Ross i Vänner på alla bröllopsbilder! :-)
POSTAT 2009-04-10 09:21:53

Slutspurt

I dag är den 50 dagar kvar till vår stora dag! Under veckan har vi fått vår leverans av diverse krimskrams (snören, tårtfigurer, ris, rispåsar etc.). Vi hittade tyvärr inte dom presentaskar vi ville ha så nu har vi lagt en till beställning på såna + program, tack- och placeringskort mm.. 

Beställningarna denna vecka gör att det inte är mycket kvar på inköps/utgiftssidan, vilket känns bra! Återstår bara att hämta ut ringarna (det blev den grymtfinamenacksådyra ringen), något som inte kommer att kunna hanteras utan noggrann cashflowhantering!  :-) 

Glad Påsk!!

POSTAT 2009-04-01 20:47:19

Tiden springer iväg..

Så hade två veckor gått och nu är det mindre än två månader kvar! I går beställde vi en del saker från Calligraphen. Sidenband, ris, rispåsar, brudpar till tårtan och lite sådana där småsaker som behövs! Känns bra att kunna bocka av ytterligare saker från todo-listan så att vi kan fokusera på dom större som fortfarande återstår. Jo, det finns några kvar, men vi ska ta tag i dom nu i veckan!

Pratade för övrigt med koordinatorn och hörde att antalet som OSA:t är jämförbart med antal inlägg i vår gästbok.. Kanske har vi överskattat vår popularitet bland släkt och vänner eller också är det som alltid med deadlines - folk väntar till sista minuten :-)

POSTAT 2009-03-24 20:00:24

Mat, mat, mat och vin

I dag var jag, min blivande samt toastmastern Lars iväg ut till Baggböle Herrgård för att provsmaka den mat vi preliminärbeställt. När vi kom dit visade det sig dock att det blivit ett smärre missförstånd vad gäller våra önskemål. Istället för Meny 2 + förrätten från meny 1 så hade man förberett Meny 1. Detta lilla missförstånd var så här i efterhand inte helt tokigt eftersom vi, förutom att vi fick smaka tre förrätter istället för två, faktiskt fastnade för en vi inte hade tänkt oss!

Har inte tid att beskriva den kulinariska upplevelsen i detalj, men jag kan sammanfatta det hela så här: Sjukt god mat tillsammans med otroligt goda viner!! :-)

 

POSTAT 2009-03-15 20:55:17

Ringar, skor och pappersexercis

Med presentkort som gav 25% rabatt gav vi oss i lördags ner på stan för att handla diamanter till bra pris! Efter 20 min på affären ifråga kunde vi konstatera att vi inte hittade någon ring som dög så vi drog vidare till en mindre guldsmedsaffär. Där hittade vi ringen med stort R som naturligtvis tillhörde en av dom allra billigaste... Ut från affären kom vi iaf med prisuppgift på två nya förlovningsringar och en vigselring och eftersom det nu bara är 2,5 månad kvar måste vi snart beställa detta, men det får bli nästa vecka!

Förutom guld och diamanter letade vi skor till barnen och efter ett par timmar hade vi skor till tjejerna, men inga till Isak. Det problemet löste sig dock i dag när Pia kom förbi med ett par lackskor i storlek perfekt-för-Isak!

Känns som att snart alla bitar börjar falla på plats. Vi har t.ex. fått beviset på att ingen av oss på något sätt är gifta, vilket ju är bra! :-)

POSTAT 2009-03-06 20:08:50

Yes!

Lackskorna passade! I och med detta återstår endast två saker vad gäller min egen bröllopsutstyrsel vilket känns bra! Återstår nu bara att hitta kläder till Isak och Alfons..
POSTAT 2009-03-03 10:29:18

Bordsplacering

Efter att ha kollat runt lite på sajten kan jag konstatera att ni har rätt vad gäller andelen manliga bloggare här på Bröllopsguiden. :-) Kul att ni uppskattar den iaf! Med en bättre fungerande bordsplaceringsfunktion kommer arbetet med att placera ut gästerna vid borden att fortsätta. Vi vet ju inte hur många som kommer än, men i planeringen måste man ju initialt utgå från att alla kommer. När det gäller bordsplaceringen så är det egentligen bara honnörsbordet som är enkelt. Övriga bord utgör en riktig utmaning eftersom det ska tas hänsyn till både släktskap, social kompatibilitet samt i viss mån även civilstånd. Min första version utgick stenhårt från släktskap och par, men sedan läste Ingela i någon av de 100-tals bröllopstidningar vi har att man inte skulle tänka par utan mer hur folk passar ihop. Nu får vi se vad vi anammar för strategi, men det känns som att det kommer att behövas ett gäng iterationer innan vi hittat den optimala bordsplaceringen! :-) Dock känns det värt all ansträngning eftersom bordsplaceringen är en viktig komponent för att få en bra stämning på festen.
FÖRSTA SIDAN   < 1 2 3 > SISTA SIDAN (3)