BröllopsGuiden

Lolllo

« Augusti 2020 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

POSTAT 2009-05-03 11:07:39

Resor, åh jag älskar att resa.

Vi har bokat bröllopsresa!

Innan J friade hade vi redan bokat en familjeresa till Rhodos 27 maj. Efter att vi bestämt oss för att vi skulle gifta oss den 16 maj så behöll vi denna resa som en familjeresa. Grannarna + mamma och Lennart har också bokat in sig på samma resa. Vi är noga med att poängtera att detta inte är vår bröllospresa.

För någon helg sedan hade vi en barnledig fredag och vi låg på hotellet och spanade på resor på min laptop. Precis innan Big Travels stängningstid hittade jag resan till Kap Verde. Lagom långt bort för att vara exotiskt och ändå inte alldeles för lång flygresa. Det är ju så att vi måste inse att två veckor utan barnen skulle ta alldeles för mycket psykiskt på oss för att vi skulle kunna njuta av fritheten. Hotellet har barnklubb där barnen kan leka ett par timmar varje dag och vi få lite egen tid att rå om varandra. Resan är inbokad till december! Yippie!

När vi sedan funderade lite över det hela så ville vi gärna ha en resa enbart för oss själva. Vi reser gärna till storstäder runt om i Europa och nu har vi bokat in en helg i London. Denna skall vara helt barnfri och en av två delar av vår bröllopsresa. Biliigt flyg dit och svindyrt hotell så att vi känner lyxen i London. Jag uppskattar att bo runt Holburn och inte i Bayswater/Paddington dit många turister styr sin kosa. Jag vill bo på gångavstånd hem så att man riktigt kan njuta av London natten!

Bon voyage!

POSTAT 2009-05-01 07:49:25

Möte med prästen

Vi har nu haft vårt möte med prästen. Från början ville vi gärna ha vigseln på den långa sandstranden där vi bor men hon avrådde å det starkaste på den fronten och det är jag glad för idag. Vi är nog eg. väldigt gammeldags och jag vill nog ha den där känslan med kyrkan full av vänner och man går längs altargången.

Däremot verkar prästen vara lite stelbent och när jag ville att bönpallen skulle stå närmare bänkraderna så att vi varnärmre våra vänner så fick vi kämpa för det. Det känns som om hon vill att vi ska stå mil från våra nära och kära i bänkraderan. Kyrkan är stor och pampig och jag vill itne att vi ska vara små prickar längst in kyrkan för dem.

Ska bli intressant och se vad hon säger för personliga saker om oss. Hon har träffat oss en gång och vi var kanske inte riktigt beredda på alla hennes frågor för att föra fram dem på bästa smikrande sätt. Visade sig dessutom att hon (prästen) vigde min kusin och hade just sagt en del persoliga saker som de tyckte var helt ute i det blå. Som hon låtsades att hon kände dem bättre än hon gjorde efter ett 30 min möte innan vigseln.

Jag älskar J och det är det viktigaste. Hoppas bara att hon inte fördärvar tilllfället i kyrkan.

Kram

POSTAT 2009-04-30 08:21:24

Så kom äntligen klänningen

Tro det eller ej men allt var perfekt! Färgen på tjejernas klänningar, passform, sömnad etc. Lilltjejens klänning var dock lite stor så den får mamma fixa till men hur lätt är det att sy en vuxen klänning till en 3 1/2 åring?

Vackra rosetter på deras klänningar och ffina brodyrer på min. Jag är såååå nöjd. Jag sätter ut bilder efter bröllopet. Vill inte gärna att gästerna ska se våra utsyrslar innan.

I helgen bär det av till Vinslöv och Atelje MB för de sista detaljerna till mannen!

Sköna kramar

POSTAT 2009-04-29 18:57:56

Möhippa i lördags...!

Åh, vad nervös och nyfiken jag varit inför möhippan. Mina kära väninnor har verkligen lyckats med att överträffa sig själva angående denna dag tillägnad mig. Jag kände mig som en prinsessa! Jag vill göra det igen! Så härligt pirrigt! Överaskad av att så många slöt upp! Fantastiskt! Jag återkommer med fler detaljer.

Kram

POSTAT 2009-04-23 19:38:29

¨Mindre än en månad och ingen klänning

Vad gör man? Varför har jag så många bitar kvar som inte är klara? Det som oroar mig mest är min klänning som är beställd från utlandet och den första var ju en katastrof så felsydd den var. Nu ska snart den nya var apå ingång men varför dröjer det??? Kan inte rekommendera att utsätta sig för denna oro.

Killen som beställer klänningarna åt mig har gjort tre balklänningar tidigare och det har varit helt underbar klänningar som suttit perfekt direkt. Sen när det verkligen gäller då strular det....... Är det itne typiskt?

Som tur är har jag Atelje MB på nära håll och de har garanterat mig att de alltid har massor av klänningar i strl 38 hemma. Jag vill ha en snygg enkel klänning utan släp. I värsta fall får vi jaga tag i tyg så får mamma sy. Har jag inte skrivit det innan? Mycket tröst det gav mig!

Kram

POSTAT 2009-04-19 08:07:25

I går kidnappade de min blivande

Lördagar är min sovmorgon. I går vaknade jag strax innan 08 av att någon knackade på vår dörr. Jag hörde J säga till Lucas att det är nog bäst att du går och väcker mamma. Ändå fattade jag inte! Först när jag kom ut ur sovrummet och kikade ner på bottenvåningen och såg killarna så gick det upp ett Liljeholmens. SHIT, vad tänker de göra med honom???

Han fick en öl med sig och fick ta en snabb dusch. En kvart senare lämnade de vårt gåendes??? Vad skumt och overkligt det kändes. Min syster kom hem till vårt med sina monster på förmiddagen och då fick jag reda på att han var i väg och åkte rallybil i skogarna. Oro, utsätt honom inte för några risker... Vid lunch fick jag höra att de grillade hamburgare och bara veta att han var oskadd kändes sååå skönt.

Under dagen blev jag mer och mer nervös över vad de hittat på åt mig. När jag resonerar med mig själv så vet jag att jag inte behöver vara orolig. Jag litar på tjejerna och jag vet att det kommer att bli en otroligt trevlig dag, om det blir någon. Det vet man ju aldrig. Innan har jag tyckt att det är något onödigt ont, men nu inser jag att jag skulle sakna omd et blev något. Jag vill bara ha en dag att umgås på det sätt som vi inte kommer att kunna under bröllopet.

J kom hem i ok skick. Han var till och med mer städad än jag hade förväntat mig. Längtar till att få höra allt skvaller idag......... Nu ska jag ringa syrran.

Kram

POSTAT 2009-04-16 21:16:28

58,875 cm per skalle...

..blir det som våra gäster får i utrymme. Det SKA räcka! Lite mer vid stolarna då vi har runda bord. För första gången sedan jag gick ut skolan har jag använt räkne metoden Pi. Kommer du ihåg den? Jag gjorde så nu är jag mäkta stolt!

Kram

POSTAT 2009-04-15 19:26:04

Bordsplacering

Dax för att fundera över bordsplaceringen och det är inte lätt med vår brokiga skara av gäster. Hur tänker man? Ska man ha ett tråkigt och ett roligt bord? Tänker i alla fall inte ha ett släktbord eller sitter du långt i från är du mindre värd i alla fall. Samma sak så ska paren sitta vid samma bord men absolut inte bredvid varandra för att få en så bra mix som möjligt. Vettigt?

Jag ångrar mig säkert 100 gånger. Återstår att se!

Kram

POSTAT 2009-04-10 10:50:05

Sista dag för osa och

bara två personer som inte svarat. Blir lite större bortfall än normalt då många gäster kommer långväga och itne får ihop det med jobb, resor etc. Jag är dock väldigt nöjd med de gäster som kommer och jag hoppas verkligen att det blir bra. Vi får i vilket fall som helst plats nu med runda bord (ev. ett som ryker till dansen).

5 veckor kvar........

Kram

POSTAT 2009-03-28 07:56:15

Fingret med i spelet!

Jag börjar ångra mig att vi inte köpte ett helhetskoncept och lät någon annan bara sköta hela bröllopet. Jag hade kanske kunnat komma utvilad och snygg och fått gå på en underbar fest där jag och J var huvudpersonerna. Inga förberedelser och ingen beslutsångest????

Så fungerar dock inte jag. Jag vill ha fingret med i alla detaljer och har jättesvårt att delegera. Som tur är är både mamma och Malin sådana som tar egna initiativ och det underlättar. Min skräck inför att sitta hos frissa och i make-up hela morgonen inför bröllopet känns inte lika svårt idag (men inget som säger att det inte gör det i morgon).

Nu har jag kört fast igen! Typiskt. Då känns det alltid lite tyngre. Så många personer som ska bekräftas, återbekräftas och återkopplas till. Nu har jag våra egna två + grannens två ungar att koncentrera mig på idag så smida planer får vänta. I morgon har vi personalfest på jobbet med aktivitet, mat och sen After Dark show. Ska bara fixa all mat innan dess också!

Kramsiar

FÖRSTA SIDAN   < 1 2 3 > SISTA SIDAN (5)