BröllopsGuiden

Lolllo

« Augusti 2020 »
TI ON TO FR
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

POSTAT 2009-01-09 21:42:55

Beslutsångest!

Nu har vi varit tillbaka på ruta ett och vänt gällande hur vår bröllopsfest ska vara. Framför allt var. I skrivande stund har inget beslut tagits och tre lokaler är preliminär bokade. Lokalen styr lite antalet gäster vi kan bjuda. Ingen lokal tar mer än 60 pers och jag skulle hur lätt som helst kunna bjuda in 600 gäster. Jag vill att alla ska kunna glädjas med oss på denna dag! Däremot har jag kommit en bra bit vad gäller tankar runt lay-out och detaljer. Som alla som känner mig vet så är jag mycket för detaljer. Ibland kan det bli för mycket detaljer och då blir det inte bra. Denna dag är det viktigt för mig att det blir lagom med detlajer och inte "tacky". Tur att jag har en blivande man som är minimalist.

Något som jag gläds väldigt mycket åt för tillfället är min nya tapet i vardagsrummet. Nu är de diskreta rödvinsfläckarna på den gamla tapeten dolda men ny fin tapet. Nu vill jag inte byta igen. Så bollspel med barnen och rödvinsglas på vardagsrumsbordet är inte längre tillåtet. Tack Tina för ditt otroliga tålamod! Tack för att du fick oss att göra de ändringar hemma som huset längtat efter sedan den dag det bygdes. Efter dina ansträngningar med oss börjar huset äntligen (efter 4 år sedna det byggdes) äntligen få lite personlighet.

Nu bär det av på kongress så bröllopsplanerandet får landa ett par dagar!

 

POSTAT 2009-01-04 08:28:43

Byta efternamn?!?

Då har ví så gott som spikat att det blir den 16 maj som vi ska bli man och hustru. Vi har pratat med barnen och de tycker det är häftigt att mamma också ska heta Bodin. Tanken på att ge upp mitt efternamn skrämmer mig. Tror jag kommer att behålla mitt eget namn som mellannamn?. Måste luska lite mer. 27 maj åker vi på familjeresa och hur gör man då med namn och biljetter?? Kan man åka på sitt "gamla" namn eller måste jag behöva stressa med nytt pass och ändra namn på biljetterna. Resan planerade vi lite tidigare än vad vi planerade bröllopet.

Toastmaster är utsedd och hon har accepterat uppdraget. Min underbara vännina Érika som kommer att se till att alla kommer till sin rätt. Säkert även de som inte vill det och det är ju underbart. Det känns tryggt att hon vill ta på sig det ärofyllda uppdraget. Hon betyder mycket för mig och jag vill att hon skall ha en betydelsefull roll på mitt bröllop, precis som hon har i mitt liv.

Best man & Värdinnor är också klara (för oss i alla fall) men de är inte officiellt tillfrågade så jag väntar med att avslöja.

POSTAT 2009-01-02 20:09:39

Var börjar man?

Får ingen riktig koll på var jag ska börja. Ringer min kusin Rebecca som ger mig det förlösande rådet att börja med prästen. Hon gifte sig nyår för nästan exakt två år sedan så jag hoppas verkligen att hon har sin egen planering i gott minne för vi kommer att behöva peppring längs vägen.

Så här en mellandag hann jag i alla fall med att avverka församlingshemmet och boka prel. datum för bröllopet, hindersprövningspapper nerladdade, koll på alternativa lokaler, visning av alternativa lokaler för man och barn + att Tina målat om vid vår matplats. Jag gjorde också en egen hemsida med en lättare webadress till inbjudningskorten. Borde ju kunna lösas från denna sidan men så fall har jag inte fattat hur.

Ja, och inte att förglömma. Annika ringde och undrade vad jag hade för nyhet som jag kryptiskt meddelat hennes telefonsvarare. Jag berättade inte bara om det planerade bröllopet utan hon fick även förfrågan om hon ville vara min tärna. Jag skojjar inte men då förvandlades hennes normala tal till en Duracell kanin, som inte andas mellan raderna, meningarna eller orden! Det är så skönt med Annika för allting jag gör, gör hon värre. Hehehe. Stackarn, tankarna går runt i 190 på henne nu och jag kan garantera att där blir det ingen sömn i natt.

Jag ska i alla fall försöka slappna av i kväll. Vi får väl köra bröllopsplaneringsfria kvällar ibland för att jag inte ska ha malt sönder min älskades öron innan det är dags. En stund på spikmattan innan man ska sova brukar göra susen......

Kram Louice 

 

POSTAT 2009-01-01 21:18:47

Frieri

28 december i Malmö. Min himmel. Barnen är med Laila hemma hos oss i Åhus. Vi har en enorm tur att ha både mormor och farmor som mer än gärna passar sina barnbarn så att vi kan komma i väg på små sköna "break" med övernattning och gos.

En söndag i Malmö i mellandagarna visade sig dock inte bli så mycket shopping som vi trott för alla affärer stängde 16. Vi tog tillfället i akt och satte oss på en uteservering på Lilla Torg och värmde oss med varm dryck på en uteservering. Kallt, men gasolvärmarna och julbelysningen gjorde det väldigt mysigt.

Då, där, rakt framför mig går Johnny ner på knä och formulerar vackra kärleksord till mig. Stämningen fångar mig klockrent! Flickaktigt småfnittrande översvämmas jag av alla dessa känslor jag känner för denna underbara man. Jag hör inte alla fina ord han säger men det gör inget för jag förstår ändå vad han säger. Avslutningen hör jag i alla fall klart och tydligt. "Vill du gifta dig med mig?" JA, kommer det ur mig så fort att till och med Johnny blir förvånad. Ringen är fantastisk och det är vald med omsorg och stämmer in på alla mina kriterier.

Vi sitter fnittrande kvar en stund till och fantiserar om vårt liv som man och fru!

Kram Louice

FÖRSTA SIDAN   < 4 5