BröllopsGuiden

marlju02

« September 2021 »
TI ON TO FR
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

POSTAT 2009-07-20 20:39:07

Presenter

Oj vad många paket vi fick med presenter. Det var helt otroligt. Jag tror att vi höll på i flera timmar och öppnade paket. Massor av fina presenter fick vi ialla fall. Lägger till en bild så ni kan se vad vi fick...

 POSTAT 2009-07-10 10:37:59

Festen

Tårtdekorationen, ja ni ser ju bilden, hade ju Jonny bestämt.Eftersom det är jag som alltid har velat gifta mig och Jonny inte diekt känt samma sak så kunde jag inte annat än att hålla med när han visade mig vilket bröllopspar vi skulle ha på tårtan.

Tårtan var god med chokladmousse och hallonmousse. Jag höll på att välta hela tårtan i mitt iver att få skära en tårtbit... tänk hur det skulle ha kunnat gå. UTAN tårta på mitt bröllop, inte ens tänkvärt... =).

Alla grupper fick redovisa sina uppdrag. Självklart var det svårt att bestämma vem som skulle vinna bland alla bra uppdrag. Tredje pris gick till Sången "Teddybjörnen Fredriksson", fast med texten "Teddybjörnen Johansson"... de fick varsin godishjärtkubba. Andra pris gick till drink till brudparet, då de faktiskt även gav oss denna drink... smart drag. De fick hjärtformade iskuber. Första pris gick till kakan "Kärleksmums" för deras kreativitet där flera personers engagemang blev till en god kaka. De fick varsit inramat kort på mig och Jonny. Övriga uppdrag som kom på delad fjärdeplats var, 10 goda råd på vägen, en limrick, en tavla, namn på tårtdekorationen "Lille Fridolf och Selma" och 10 saker som  man inte ska göra på bröllopsnatten. Alla bidrag var mycket bra genomförda.

Sedan var det dags för bröllopsvalsen, vi hade valt att dansa en vanlig tryckare till vår egen låt "Teddybjörnen Fredriksson". Sedan var det dags för disco. Djn var på plats och spelade alla de låtar som vi önskade. Många valde dock att hänga i baren eller sitta utanför i det vackra vädret.

Jag och Jonny åkte hem kvart i ett i en beställd taxi. När vi kom hem så hade grannarna lagt träbitar och stenar m.m. framför våran dörr så vi skulle få extra jobbigt att komma in. När vi väl kom in tog jag fram lite cider och sedan lite småplock som salami och babybells. Mysig avslutning på vår bröllopsdag!

Dagen efter kom våra föräldrar och min moster och vi käkade lunch och öppnade paket. Det var väldigt kul att få fortsätta även nästa dag med vårt bröllop.

 POSTAT 2009-07-10 10:06:50

Middagen

Efter bröllopsskålen gick vi en trappa upp och åt middag. Förrätten bestod av färsk sparris med lufttorkad skinka och färskost. Mycket gott. Min pappa inledde med ett traditionellt och fint tal. Han började talet med... "på begäran av Maria ska jag nu hålla tal... ". Ja den frasen fick jag visst höra en gång till av min bror innan bröllopet var slut...

Varmrätten bestod av kalvmedaljong med potatiskaka med permesanost och paprikasås. Det var också mycket gott. Under middagen fick alla varsitt fotouppdrag där de med hjälp av en engångskamera skulle fota det som stod på en lapp vilket de hade fått under sin tallrik. Nu började talen rasa in. Jonnys pappa hade glömt sin slips hemma så han fick göra en egen slips av Ingers (Jonnys mammas) snöre som hon hade på sin blus. Jag märket dock ingen skillnad, men när han höll tal så fick vi reda på hur det låg till. Allt kan ju inte bli helt perfekt... =).

Många höll jättefina tal, en hel del spontana tal kom fram och det var jättekul. Min faster höl tal om Cirrus grått porslin, Min bror berättade om vilken bra människa jag hade blivit när jag träffat Jonny, hur jag idag bjuder på vin och välkomnar honom och hans familj med varm hand när de kommer på besök. Annat var ju när vi bodde hemma då dörren smälldes igen framför hans ögon... Det var ett riktigt roligt tal. Mia min barndomskamrat höll en jättefint tal om alla de år vi har känt varandra. Ullis, berättade om hur jag var som tonåring och hur hennes första intryck av mig var... Det är ett under att vi är vänner idag. Jag hade inte gett det bästa intrycket direkt. Tack Ullis att du lärde känna hela mig och inte bara den ytliga "tuffingen".

Jonnys bror berättade om svensexan och om Jonnys bra och lite mindre bra egenskaper... jag kunde inte annat än att hålla med...Anna och Lollo berättade om min möhippa och spelade upp låten "Jonny tycker om mig" som jag så troget hade sjungt in i studion. Jonnys mamma delade ut arbetsuppgfiter till våra gäster. Några skulle måla en tavla, andra skulle skriva en låt om oss och några skulle göra en god drink till oss. Resultatet skulle visas upp vid kaffet. Magnus var kvällens sista talare och berättade om hur Jonny och jag träffades på Tallinbåten...

Efterrätten var smultronglass med myntasås och chokladflarn. Det var också gott. Middagen var med andra ord lyckad. En endaste gång gick Jonny på toaletten så jag fick massor av pussar av alla killar... Jag gick också på toaletten en gång så Jonny fick också massor av pussar...

När middagen var över fick vi gå ned en trappa för att dricka kaffe med avec och äta tårta.

POSTAT 2009-06-14 11:54:20

Vigseln

Micke kommer upp för att hämta oss. Nu börjar det fladdra fjärilar i min mage. Jonny är på toaletten och jag undrar när han är klar. Micke försöker lugna mig och säga att "ta den tid ni behöver... " men jag är nog allt annat än lugn. Jonny är nervös att hans mage ska paja och jag är nervös över att hans mage ska paja, för då kommer han springa iväg på toa och jag får stå ensam kvar... Egentligen ingenting att få panik över men fjärilarna i magen växer mer och mer.  

Vi står redo och Micke ber Emma att börja spela. Vi har valt en instrumental version av "Längtan till dig". Jag lyssnat på den många gånger hemma, men denna gång är det på allvar. Musiken som spelas dras in i mig som en varm våg i hela kroppen. Jag blir lite lugnare. Ett sista djupt andetag innan vi går ned för slottets trappa mot prästen och alla gäster. När jag går ned för trappan känner jag mig som en prinsessa som möter sitt folk i sitt vackra slott. Jag vågar knappt titta på gästerna. På andra sidan trappan sitter barnen i fönstret och mamma står brevid och tittar på mig. En tår kommer fram från mitt öga. Blicken flyttas snabbt till prästen och Emma, jag får inte förstöra sminket.  

Alla sjunger "Den blomstertid nu kommer" och därefter börjar prästen med vigselakten. Prästen pratar inte länge, men för mig känns det som en evighet. Jag tittar på Jonny, har verkar lugn. Lukas springer fram några gånger till oss men sätter sig sedan till rätta för att titta på sin mamma och pappa. Moster Ingis får hålla i min brudbukett, så vi båda kan vända oss mot gästerna och hålla i ringen. Vi lovar varandra evig trohet och att älska varandra nu och för alltid enda tills döden skiljer oss åt. Därefter är vi man och hustru.

När vigselakten är över vänder vi oss om och Emma sjunger sin egen låt "Hela världens silver och guld". Hennes röst är så mild och låten är så vacker. Jag tittar ut mot gästerna för första gången. Jag får flera leenden. Det känns underbart. Lukas och Caroline avslutar sången med stående applåder och bravo. Stämningen har lättats upp och jag känner mig lugnare.

Vigseln avslutas med kloka ord från prästen och underbar sång av Emma. Först "Du är allt" och sedan går vi ned för trappan till "Den bästa dagen". Vigseln är över och festen kan börja.

Tänk att få ha sitt drömbröllop med den man älskar och att få dela det med alla sina släktingar och vänner. Det är helt obeskrivligt. Många frågar hur det känns efteråt om det är tomt... men jag har lärt mig att njuta av stunden och att bevara minnet så att jag alltid kan återuppleva det. När jag tänker på denna dag kan jag återuppleva varenda sekund av denna dag. Jag kanske inte minns exkat var prästen sa i slutet eller exakt hur maten smakade, men jag mindes hur det kändes att vara prinsessa för en dag och att äntligen efter nästan nio år få gifta sig med sin prins. Minnet är precis lika mycket värt som själva dagen.  
POSTAT 2009-06-01 17:04:58

Fotografering och visning av museum

När vi kom fram till slottet skulle vi fotograferas. Vi började utomhus. Studiolivia som fotograferade oss bestod av Katja och Mats. Båda ville foto oss, vilket bara var bra eftersom vi då blev fotade i olika vinklar. Vi fick stå i olika poser och även pussas jättemycket... det var faktiskt väldigt kul att få stå framför kameran och jag undrar verkligen hur bilderna kommer att bli.

Efter ca 1 timme gick vi in i slottet och blev fotade. Årsta slott har ett museum som består av Fredrika Bremers gamla lägenhet. Vi tog några snabba bilder inne i museumet innan det var dags för oss att gå och gömma oss en trappa upp i konferensrummet.

Under tiden vi fotade oss inne i slottet så hade gästerna anlänt. Eftersom vädret var underbart, så fick alla gäster samlas utomhus. Toastmaser Micke hälsade alla välkomna och pappa fick tillfälle att berätta om slottet och om Fredrika Bremer. Därefter fick gästerna ta en tur i museumet innan vigseln skulle börja. Detta gjorde att jag och Jonny fick ca 20 minuter för att samla oss innan vigseln. Det var verkligen behövligt.POSTAT 2009-05-31 21:18:01

Bröllopet tiden innan vigseln

Det är den 30:e maj 2009. Jag vaknar 06:45 av att Lukas ropar mamma. Innan jag hinner sätta mig upp så har Jonny gått upp och satt på en film till Lukas. Vi kan alltså somna om en stund. Klockan 08:00 hör jag Lukas ropa mamma igen och sedan kommer han springades till mig och ger mig en underbar godmorgonkram. Vi går upp. Eftersom jag har en tight tidsplan idag så vill jag äta frukost så sent som möjligt. Jonny och Lukas går dock ned och äter frukost. Jag börjar bädda rent i sängen så vi får fina nytvättade lakan. När jag är på väg upp med händerna fulla av lakan hör jag Jonny med svag stämma säga "men... det skulle ju jag överraska dig med..." Försent!

Klockan 09:00 äter jag en ordentlig frukost bestående av fil med müsli, macka med ägg och kaviar samt en kopp kaffe. Frukosten smakar bra och jag ser att solen skiner utanför fönstret. Vilken underbar dag det är idag.

10:30 rullar bilen iväg till Tullinge. Vi åker och hämtar brudbuketten i en blomsteraffär i Tullinge. Den blev jättevacker. Det är en droppbukett med vita rosor, blåa riddarsporrar, grön murgröna och grönt gräs i olika former. Vacker och livfull sprecis som jag hade beställt.

Bilen går sedan vidare till Katja och Mats där jag ska sätta upp håret och bli sminkad. Klockan 11:00 börjar Julia blåsa mitt fuktiga hår. Jag sitter på en stol framför en spegel och ser hur jag förvandlas från vardaglig tjej till dagens prinsessa. Uppsättningen tar längre tid än planerat och Katja som ska sminka mig får sminka mig under tiden. Sminkningen blev perfekt. Jag hade vid ett tidigare tillfälle fått en provsminkning som var fin, men inte en "Mariasminkning", så jag hade via bilder och via epost förklarat hur jag ville ändra sminkningen. Katja förstod precis, det blev verkligen jättebra. Strax innan halv tre blev både håruppsättningen och sminkningen klar. Jag hade några minuter på mig att klä på mig och därefter var prinsessan klar att resa till sitt slott för att träffa sin blivande prins.POSTAT 2009-05-26 21:34:47

Nedräkning för fröken Ljungqvist

Nu är det nedräkning som gäller...  3 dagar 18 timmar och 52 min tills gästerna ska vara på plats. Nu börjar det bli spännande...

Jag har tagit ledigt imorgon, torsdag och fredag. Imorgon ska vi åka och handla lite grejer inför lördagen och även inför söndagen då vi bara ska ha det bra. Det mesta är klart... Jonny har förstås lite uppgifter kvar som han ska fixa. Själv kan jag ligga och slappa de här semesterdagarna. På fredag har jag bokat manikyr. Känns otroligt lyxigt.

Ja ha det är även lika lång tid kvar som jag får kalla mig för fröken Ljungqvist. Sedan blir det fru Johansson. Jag har en identitetskris. Jag har ju alltid hetat Ljungqvist och nu ska jag byta namn, det känns läskigt. Jag tänker tillbaka på den dagen då jag lovade Jonny att om vi någon gång gifter oss så ska jag heta Johansson. Varför lovade jag det? Jo det var för att vi skulle flytta ihop år 2003 och vi skulle bestämma oss för vilket telefonnummer som vi skulle ta. Mitt nummer var fyllt med fina jämna siffror... Jonnys gamla och tråkiga telefonnummer var fyllt av ojämna siffror.... Vid de tillfället tyckte jag att det var en bra idé att lova att "om vi tar mitt telefonnummer, så tar vi ditt efternamn när vi gifter oss". Detta var 2003 och varken Jonny och jag var helt övertygade om att vi skulle orka bo med vandra för alltid. Det var helt enkelt riskfritt att gå med på den dealen. Idag sex år senare så får jag stå mitt kast, men samtidigt ska det bli underbart att få vara en och samma familj, FAMILJEN JOHANSSON bestående av Tjorven, Ruskprick och lilla Nicke Nyfiken.
POSTAT 2009-05-21 12:42:59

Möhippa del 3

Nu var det dags för mat. Det blev buffe med lax, ceasarsallad, mozarella med tomat och basilika, kycklingfiléer, bröd mm. Det var supergott. Jag var verkligen hungrig efter dagens alla aktiviteter. Vi fick även efterrätt kladdkaka.... hm synd bara att jag hade ätit så mycket mat.

Efter maten fick jag smälla balonger (en för varje kille jag haft) Sista ballongen var en rosa hjärtformad ballong som det stod Jonny på. Den smällde jag förstås inte. De andra ballongerna var jättekul att smälla =). Speciellt vissa utav dom. Sen var det dags för "fest ala Maria igen... Fiskdammen. Jag fick fiska fiskdam och få ett paket som någon av mina vänner hade slagit in. Jag skulle gissa vem det var ifrån. Jag som älskar att öppna paket. Detta var ju helt underbart. Det var även kul att få gissa vem paketen var ifrån. Jag gissade rätt på alla utom tre tror jag.

Nu tror väl ni att detta var det sista jag fick göra... men nej då. Nu skulle det sjungas Singstar. Jag började sjunga mot Lollo och vann. Jag vann ända tills Ullis kom. hm.... Ullis vinner alltid över mig... Ska nog se om jag kan utmana henne på något hon är världelös på någongång så JAG får vinna... =).

Sen var faktiskt kvällen och dagen slut. Jag fick åka taxi hem supertrött och supernöjd med min dag.

TACK ALLA MINA KÄRA VÄNNER SOM GJORDE DENNA DAG TILL EN HELT KANON ROLIG OCH UNDERBAR MARIADAG. KRAM PÅ ER!POSTAT 2009-05-21 12:33:55

Möhippa del 2

Mitt nästa uppdrag var att övertala någon att sluta röka. Jag hittade mitt offer och gick fram och satte mig mitt emot honom och började argumentera. Han tyckte mest att jag var jobbig och förstod inte alls varför jag började prata om att rökning är dyrt och framför allt farligt. Tillslut kom det fram att han faktistk inte rökte så mycket på vardagarna. Min egna slutsats blev då att han faktiskt höll på att sluta röka så jag beslutade att uppdraget var utfört...

Ett uppdrag jag fick var att sälja godis, chokladpengar och godismunnar. Ibörjan gick det jättebra, många var väldigt trevliga och hjälpsamma. Sedan började det bli trögt jag hittade endast sura människor som inte alls var sugen på godis. Mina vänner gick nu en bra bit ifrån mig... Det var väl meningen att jag skulle tycka sånt här var pinsamt inte dom eller? Jag fick med lite hjälp av mina vänner tillslut sålt på allt godis. Totalt fick jag ihop 99 kr och 50 öre. Bra jobbat eller hur? Nästa uppdrag var enkelt, jag skulle övertala någon att vilja åka på en kryssning till Tallin. Jag hade tur. Jag träffade på en tjej som hade åkt till Tallin och gärna ville åka igen. Lätt som en plätt!

Ett annat superenkelt uppdrag var att jag skulle tala om för någon om min passion för nallar. Jag hittade en pappa med sin dotter och började förklara. Han tittade lite misstänktsamt på mig, men uppdraget gick galant. Sista uppdraget var att samla in 20 stycken äkenskapsråd. Jag fick råd som ut och festa, skaffa inte barn meddesamma (oj det var visst lite försent för det...) var trogen och "Se till att han får kolla på fotboll..."

Sen åkte vi buss till Lollo som bor på Stora Essingen. Där fick jag verkligen pröva på hur det var att var på "kalas ala Maria"... Jag har nämligen alltid tipsprommenad på mina fest och då gärna en massa frågor om mig själv. Bara för att kunna se hur mycket mina vänner kan om mig... Nu fick alltså jag gå egen tipsprommenad med frågor om mina vänner. De första 10 frågorna var superenkla, sedan visade det sig att det var 12 frågor och de två sista var inte så lätta. Totalt hade jag tyvärr tre fel och det grämer jag mig en idag för att jag hade. Dock fick jag en guldmedalj som pris. (Det tillhör nämligen alltid att man får pris när man gått på tipsprommenad...)

 
POSTAT 2009-05-17 13:10:32

Möhippa del 1

Runt halv 11 när jag började i lördags den 16:e maj känna mig lite mer säker på att mina kompisar inte skulle komma och kidnappa mig såg jag några kända ansikten speglandes i grannens fönster mitt emot. Lollo, Molly, Anna, Therese, Madde och Ullis och en speciellt inbjuden gäst (min brosson Mattias) kom gåendes.  Jag fick ett glas Asti och så fick jag min dräkt. Det var båttema...(eftersom jag och Jonny hade träffats på en båt till Tallin). Jag fick en röd tröja där det stod Maria och Jonny och bröllopsdatum omringat av fina hjärtan, vit och svart kjol, röd och vitrandiga strumpbyxor, ett ankare och toppen över i:et en livboj som Anna hade sytt. Den var jättefin och hade t o m en ficka på sig. Jag fick även en sjörövarmössa.

Vi åkte iväg i Mollys tukosa raggarbil med steroen poppandes av Sven Ingvars... Vi bytte snabbt till Carola. Färden styrdes mot Rålandhovsparken där lunch väntade. Jag fick räksallad, bröd med philadelphiaost, vindruvor, jordgubbar, kaffe och muffins. Jag fick även svara på en del frågor. Efter ett tag börjad flera vänner dyka upp. Lena, Mia, Ingela, Pia, Kristin och Linda. Det var jättekul att så många kunde komma. Vi körde femkamp. Kastade ringar, kastade bollar i hink, potatis på sked, sparkade fotboll och sprang 60 meter. Jag hade ju hoppats att jag skulle vinna 60 meter, men Ullis slog mig ***argh***. Föresten så vann Ullis hela femkampen. Jag var inte i min toppform helt enkelt annars hade jag nog slagit hela bunten... =).

Efter det gick vi en långpromenad och jag fick lite uppdrag. En del av uppdragen tänker jag inte avslöja här, då jag inte vet vad mina kära vänner har för avsikter med dom. I alla fall det var till början väldigt snälla uppdrag. Vi kom tillslut fram till en lokal där jag skulle sjunga in en låt. Ursh va nervöst. De hade med omsorg valt ut två låtar till mig. Ni som kommer på bröllopet får, om jag känner min vänner väl, säkert höra vad det är för låtar. Det var dock JÄTTEROLIGT att stå i en studio och sjunga. Så nu mina vänner vet jag vad jag ska skola om mig till... Hm... ska kanske ringa Bert på engång....Försökte även lite snällt påpeka för Ullis att jag kunde vara förband till henne någongång och faktiskt kunna tänka mig att åka med på hennes turner. Hon spelar i ett band som heter The Trinquettes.

Därefter var det dags för lite mer uppdrag. Jag skulle få tag på tre stycken tvättlappar från killkalsonger. Till min hjälp fick jag en sax. Jag såg genast mitt mål (gick på motivationskurs på jobbet på fredagen och det var verkligen till nytta... Den gick nämligen ut på att man inte ska se på rädslorna på vägen utan bara se på målet vilket i sin tur gör att man agerar mot målet och inte mot vad som eventuellt kan hända...) med den kunskapen i huvudet gick jag med snabba steg fram till ett gäng killar inne på en pizzeria. Det såg lite mörk ut från början... men sedan när jag tog till takiken snälla och log lite fint så fick jag TRE stycken tvättlappar... Uppdraget var slutfört!!!

Det finns så mycket att skriva om min möhippa och för att det inte ska bli allt för långrandigt så skriver jag vidare en annan gång... ha så bra så länge....
  1 2 > SISTA SIDAN (3)