BröllopsGuiden

MadeleineP

« April 2021 »
TI ON TO FR
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

POSTAT 2009-02-18 22:34:19

Nu har det klagats hos biskopen! :S

Nu har min syster skrivit ett arg brev till biskopen.. (angående den konstiga prästen vi hade).

Jag vart stum när jag läste brevet, hon var väldigt hård minst sagt men visst han var kass (prästen). Dock hade jag velat att hon visade mig brevet innan med tanke på att vi bor i en liten by och man får vara lite försiktig med vad man säger..

Jag var tvungen att ringa upp biskopen och berätta min sida av allt, jag bad dessutom om att prästen inte ska få läsa det hårda brevet, men att han gärna får framföra klagomål från GÄSTERNA, inte oss! Vi vill inte bli inblandade eftersom vi kommer träffa han många fler ggr..

Nu 'r jag dock ändå riktigt orolig att det ska komma fram och starta rykten här..

Men nu får han iaf veta tills nästa vigsel att det inte är ok att hålla tal på en vigsel om guds hemsida och att tanka ner kärlek från internet??! Nej biskopen tog mycket allvarligt på detta, får se hur det slutar..

Kram

POSTAT 2009-02-16 23:11:46

Jaha så nu är man gift.. För och nackdelar med bröllopet :)

Vi gifte oss i lördgas, kan väl säga att allt inte gick galant..

Vi elr snarare Henric satt med festprogrammen till en kvart innan vigseln, han kom när dtet var två min kvar, han hann inte ens spraya håret, borsta tänderna elr ta deo..

Stackarn.. Vart knas och vi räkna nog inte med att det skulle ta sån tid.. Eftersom det tog sån tid för honom så missa vi fotograferingen.. :( Men jag har ringt och bokat fotgraf på lördag, så kan man väl göra oxå, fota några dagar efter?

Får göra det bästa av situationen.. En annan sak jag vart besviken över var prästen, han försökte vara ungdomlig och sabbade den romantiska och fina stämning det ska vara på en vigsel, han börja prata om modem, bredband och svammla nåt om att man ska logga upp sig på gudshemsida och ladda hem kärlek????

Ni kan ju tänka er de äldre som väntar sig en stämningsfull vigsel??!

Nej jag vart riktigt sur, dessutom bad jag han inna att tala om exakt hur jag skulle stå men han sa att det talar jag om, och det gjorde han minst sagt!

"Nej nej nu står ni fel, lite mer åt höger", "nej håll inte ringarna så, med den handen säger jag, med pekfingret och tummen, här ska jag visa"!!!!

Va fan sköter man inte sånt snyggt, nej han fick det att se ut som vi var två bortkomna idioter, sen var det dags för kyssen, jag tyckte den var jätteromantisk och helt perfekt, tror ni inte han ska vara rolig även då och säger "äh det där var väl ingen kyss, får vi se en till"???

Nej fy jag vart sur.. Och är fortfarande märker jag.. Min syster skrev och klagade på han idag, var nämligen i princip alla som klagade till varandra och undra om han var full erl dum..

Ah jags ka väl inte tänka för mycket på det, det var iaf fint, och vi kände oss nykära när vi stod där framme.. Och själva vigseln, dvs där vi utbytte löften var traditionell..

Sen vart det häst och vagn, men folk började gå till hotellet innan vi ens suttit oss, men men.. Vi åkte runt i tjugo min så gästerna fick anlända och få sig en välkomstdrink.

Festen kan jag inte klaga på, den var väldigt rolig, stämningsfull och stundvis romantisk. Tyvärr vart det 10 pers mindre pga sjukdom så vi saknade några men vi var glada ändå, min släkt åkte vid elva pga att det hade två timmar hem så själva festen med trubadur och dans var det mer från hans sida än min, men stämningen gjorde att man inte tänkte på det.

Eftersom jag är gravid så drack jag inte och jag brukar vara lite blyg, vet inte vad jag ska tala med folk om, och att dansa nykter har jag nog aldrig gjort men just då kändes allt så bra så jag prata med alla och dansa så fötterna värkte :)

Hotellet efteråt var inte det finaste rummet vi bott på direkt, det var väldigt enkelt men att vara där tillsammans och sitta i badet med jordgubbar och andra frukter gjorde det väldigt mys, frukosten vid sängen var oxå perfekt.. :)

Försöker summera hela kvällen, men det dröjer några dagar.. Måste nog få se lite bilder folk tagit oxå, när man är mitt idet så är det svårt att tänka så mycket på hur det ser ut osv. Jag lägger ut bilder när jag fått nåt..

Kram!

POSTAT 2009-02-13 20:01:07

Om ett dygn är det dags!

Det lustiga är att jag inte än känner så mycket mer än stress, är inte nervös elr så, men det kommer väl..

Har handlat det jag ska nu, hoppas jag, vi har farit runt så två skållade höns igår och idag med det sista.. Det har varit kul och en utmaning at fixa allt inom loppet av en månad, men guuuuuu va skönt det ska bli när jag kan vakna och ägna mig åt andra viktiga saker igen :)

Myskvällen man vill ha kvällen inna är det bara att glömma, jag ska städa fram till sent inatt pga alla de gäster som ska sova här.. Men en macka får vi väl lugn att äta ihop ;P

Har en lite olust känsla för mr trubadur går inte att få tag i, ska prova igen men usch det känns inte bra..

Lägger ut bilder så fort jag får och kan :D

Kram!!

POSTAT 2009-01-29 12:25:17

Vilken fotograf???!!

Vet inte hur jag ska göra nu.. Fotografen vi skulle ha har varit tvungen att dra sig ur pga sjuka barn, det förstår jag fullt.. Nu har jag då problemet att finnany fotograf, jag har ringt ALLA man kan tänka sig, och eftersom jag brukar modellla så tänkte jag att det är väl inga probblem att hitta en ny.. MEN det är det, med tanke på att det är så kort tid kvar är alla uppbokade, utom dessa...

En fotograf som fotat mig tidigare här ifrån dalarna, han är helt sjukt bra, har verkligen känslan för bra bilder och har så mycket vana att man behöver knappt anstränga sig för att få bra bilder med honom, vilket kan´vara bra för min sambo som inte är van att stå och posera för såna här bilder, elr andra heller för den delen.. Nackdelen, han tar 4000 bara för porträtten innan, vilket är bra mycket mer än vi räknat med...

Så den andra vi har att välja på, är en fotograf som erbjudit sig fota från Uppsala, han vill inte ha nån anna ersättning än kaffe, dock är han amatör men har tagit en del bilder som visar på att han har potetial, dessutom har han väldigt bra utrustning och vill komma redan på söndag för att provfota så han ser vilket ljus det kommer vara, samt få provfota med mig så han får öva lite extra..

Vilken ska jag ta???!!!!

Första killen litar jag fullt på för han är grym, men den andra är inte helt omöjlig heller och fotar vi nu innan så kan jag hjälpa han lite (har blivit fotad för modelljobb de senaste tre åren och har snappat upp en hel del fotografer ska tänka på).

Såååå, är det nån som vill ge mig en knuff på vägen och hjälpa mig så är jag tacksam!

Kram!!!

 

POSTAT 2009-01-26 23:57:58

Smycken till brudtärnor, Möhippa elr Bröllop, Hormonhög och ULTRALJUD!!?

För det första får jag typ inget gjort i mitt skolarbete pga att jag går och är ständigt hög på hormoner :D Jag kan ju inte känna stress, det måste man när man studerar på distans kan jag ju säga, ah det ger sig nog snart, jag har städnoja nu vid halv tolv såjag kanske är på väg tillbaka till mit vanliga jag ;)

Nu sitter jag och funderar på presenter till brudtärnorna, det bara måste jag ju ge, dom är så otroligt gulliga som bollar och planerar (en hel del bakom min rygg), men när ska man ge presenten??

Ska jag ge den på möhippan, på bröllopet elr när??

Känns som bröllopet kan vara lite roligt om man ställer ett litet paket på deras tallrikar, men kanske är det bättre under möhippan?? Nån som har nåt tips? Problemet med mig är att allt ska hända nu, vilket betyder att jag violl åka och handla smycket, gravera och ge dom på lördag då det är möhippa ;)

Det slog mig idag att jag sagt till min syster att jag vill ha en lugn möhippa med en middag elr dylikt, anledningen till att jag sa det är för att det är så kot med tid kvar och jag vill inte att de ska känna att jag är en stor krävande börda, men sen ikväll slog det mig.. Och om jag är med barn, jag vill ha kul på möhippan, jag är även villig att gå med på tokigheter inom rimliga gränser, men nu har den lugna systern hållt tillbaka övriga systrar pga det jag sa tidigare..

Nu är det bara dagar kvar så nu är ju allt planerat.. Men jag får tänka om helt enkelt, huvudsaken är faktiskt att jag får umgås med mina systrar och vänninor en hel kväll och nåt hittar vi säkert på.

Men jag är orolig utav mig och har alltid varoit, så min oro för det kanske bara är ett tecken på att jag är på väg ur mitt hormonrus :P

Jo så är det nog, då är det vä bara hoppas att jag kommer ikapp med studierna så fort som möjligt :) Ja just det, vi våra små ljushuvuden tänkte så här när det gällde att skicka inbjudningar, jo men vi bjuder några till utifall några tackar nej, vi var nämligen säkra på att få minst tio nej med tanke på kort med tid... Nehe nej, ALLA har tackat ja, så istället för 40 personer är vi nu 60 :D Ah det är ju kul att alla vill komma ;)

Nu bara babblar jag på men det är bra för då kanske jag kan bli lite trött så jag kan lägga mig...

Men YTTTERLIGARE en sak, jag har fått se knodden på ultraljud :D

Är bara i vecka 12 och ska inte gå på ultrajud förrän vecka 18 men läkaren ville kika på mina äggstockar för att se så jag inte har några cystor, hon frågade då om jag vill se knodden, oj om jag ville... Det var helt klart den mäktigaste stunden jag upplevt, att få se han/henne ligga och spreta med armar och ben och ett hjärta som slog för fullt.... Jag vart helt paff, så synd att inte Henric var med, men hur skull ehan veta..

Satt hela vägen från Ludvika till Eskilstuna med ett stort flin från öra till öra och skratta för mig själv hela resan, helt oooootroligt att den lille knodden ligger där inne och växer, nä nu vart jag stum igen... ;) Hoppas alla har det bra! Ska med blandade känslor försöka sussa nu ;) Kram Madde

POSTAT 2009-01-18 02:30:07

Bra och mindre bra..

Nu har jagäntligen setat med hotellet och kikat på detaljer, det hea låter kanon i mina öron, visst blir det lite dyrt att vara på ett hotell, men dom serverar och håller i ställningarna så att säga.. det är ju bra, MEN min kära sambo menade idag på att han inte fått säga till om så mycket om bröllopet, jag vart stum, jag frågar dagarna i ända vad han tycker, då säger han att han endast velat en sak, och det är att vi ska vara i en privat okal så att vi kan bjuda på alkohol hela kvällen samt slippa känna press...Det hela slog omkull mig för hur i h-vete ska jag hinna ordna ett bröllop, folk som ska servera osv tre veckor innan bröllopet?? Visst blir det dyrare med aternativet jag valt, men å andra sidan har jag skött all planering i det här, ringt och bokat och fixat hea dagarna medans han inte behövt lyfta ett finger för att hjälpa, så jag känner nog ändå att med tanke på att jag fått göra allt på egen hand så borde jag få välja lokal.. Hm, nej jag fick en ordentlig tankeställare nu, jag vi ju att han ska bli nöjd med bröllopet, men frågan är om jag hinner ändra på en sån stor sak tre veckor innan? Jag vet att han vill ha en riktigt fest på kvällen med dans och skratt, och på hotellet så fixar dom iordning ett stort dansgolv med bar osv medans vi äter tårta, sånt är svårt att fixa i lokal om den inte är riktigt stor och man har många som vil hjälpa  till.. Men min tanke är ju att folk ska ta det lugnt och ha trevligt, inte springa runt och slava.. En annan sak är trubaduren som ska spela, han maila mig nyss och ställde in, fan... Får leta efter en discjockey men det är lättare sagt än gjort med tre veckor kvar.. Just ja, det som är bra :) jag gillade hotellets planering av kvällen, samarbetet med dem osv...Måste bara få Henric att bli lite positivt inställd till det hela.. Svårt med en kille som själv säger att han sällan blir riktigt nöjd.. Ah nu är klockan mycket och jag kan inte göra mer idag.. Natti natti! Kram Madde

POSTAT 2009-01-15 13:26:28

En månad kvar..

Nu börjar nedräkningen på allvar.. Det positiva i det här fallet med att ha kort tid på sig är att trots att jag är tidigt i min graviditet så mår jag kanon (mestadels) av mina "humörsvägningar" :) Det positiva med dom är att jag ofta är så positiv, lugn och glad, för att inte tala om snäll ;) Sen ska man ju kanske inte tala om avigsidorna, dvs när man går at åandra hållet och blir arg, ledsen och orolig över fjantsaker..Samtidigt som jag på egen hand utan toastmaster ska ordna ett helt bröllop på en månad så studerar jag på heltid och är gravid, visst jag ska inte klaga.. Men det tar på en.. Nu har jag iaf fixat trubadur! LÄTTNAD! Nu återstår det att bestämma vilka blommor, servetter och annat smått och gott inför middagen/festen. Min kära sambo har sagt blankt nej till rosa och lila....inte bra... jag vi ju gärna ha rosa rosor i bukett och fjantig som jag är så vill jag matcha färgerna i buketten med servetter och konfetti på bordet. Brukar man tänka så elr hur tusan väljer man färger som går i harmoni?? Det här vart inte nåt roligt inlägg och inte heler är jag specielt produktiv idag men jag får väl ta mig i kragen..Ja nu ser jag att det snöar, hoppas det kommer ligga kvar en månad!!

//Madde