Logo

Mode & Styling

8 tips för din hy

TEXT AGNETA NISBETH | FOTO ALINA KARPENKO / UNSPLASH

8 tips om hur du bäst sköter din hy

Om du inte redan tar hand om din hy är det i alla fall dags att börja göra det i god tid innan bröllopet.
  1. Rengör – Det är alltid lika viktigt att sköta om sin hy, en bra rengöring är nödvändigt. Köp en rengöringskräm som passar din hy och tvätta dig noga varje morgon och kväll.
  2. Smörj in – Investera också i en bra ansiktskräm. En dagkräm och en nattkräm. Gärna också en speciell ögonkräm.
  3. Exfoliering & peeling – Det kan kanske verka onödigt, men en rejäl djuprengöring är absolut nödvändig då och då. Kombinera gärna med en ångbastu.
  4. Skydda dig mot solen – Vad du än gör, glöm aldrig solskyddskrämen när du går ut, speciellt under den soliga tiden på året.
  5. Ät rätt – Ät mycket frukt och grönsaker och drick vatten. Tänk på vad du äter, en dålig mathållning skadar din hud mer än du tror. Komplettera gärna med vitaminer, A, C och E behövs det extra mycket av. Men överdosera inte!
  6. Sluta röka – Om du ännu inte slutat röka, gör det omedelbart! Det finns få saker som skadar din hy som detta.
  7. Välj rätt smink – Tänk på att välja rätt makeup-produkter. Det finns många medel som faktiskt kan skada din hy på sikt. Undvik petroliumbaserade krämer som täpper till porerna.
  8. Rör på dig – Det är lika viktigt att röra på sig som att använda rätt krämer. För att du ska se bra ut på utsidan måste du även ta hand om resten av kroppen.