BröllopsGuiden
TEXT ANNA LUNGREN  |  FOTO JOHANNES PAJALA

Lars Wallins brudklänningar

20 år med känsla för glamour

I jubileumsutställningen Fashion Stories på Prins Eugens Waldemarsudde år 2011 i Stockholm visade Lars Wallin 150 kreationer som han skapat under sina 20 år som designer. Många av dem var brudklänningar, däribland Charlotte Perrellis (2003), Hannah Graafs (2009) och Emma Anderssons (2010).
Jag fick en pratstund med Lars Wallin själv och passade på att ställa några frågor som jag tror vi alla bröllopsfantaster undrar över.

Lars Wallins Grace Kelly-inspirerade brudklänning Vilken av dina brudklänningar gillar du mest?
- Jag har gjort en klänning som är i samma stil som Grace Kellys brudklänning från 1956. Den finns inte med på utställningen men det är nog den som utmärker sig mest som en vinnare.

Vilken är din favoritepok för brudklänningar genom tiderna?
- Mina favoriter är 40- och 50-talen, jag uppskattar de eleganta och de kvinnliga linjerna som var rådande då. Ett exempel på en omtalad brudklänning med inspiration från den tiden är Kate Middletons brudklänning som hon bar när hon gifte sig med Englands kronprins Prins William. Den var mycket vacker och kommer säkert att inspirera brudar världen över.

Vilka är brudklänningstrenderna just nu?
- Det är fortfarande stora brudklänningar med stora kjolar och volanger t ex , det minimalistiska är inte så populärt. Transparenta tyger, spetsar och tyll är vanliga material. Slöjor är inne. Att det förekommer brudar som vill ha inslag av färg tycker jag är roligt.

Har du något bra tips inför valet av brudklänning?
- Tänk på helheten. Allt ska stämma med frisyr, brudbukett och accessoarer. Sätt ord på dig som person, vilken typ av brud du vill vara. Tänk också på i vilken miljö du gifter dig i så att outfiten stämmer med omgivningen.

Till sist, vilka är dina planer för ditt fortsatta jobb med brudklänningar?
- Jag drömmer om att öppna en egen kedja med bröllopsbutiker runt om i Sverige där man kan få hjälp med allt inför sitt bröllop. Men det är än så länge bara drömmar som jag hoppas kunna förverkliga någon gång i framtiden!

» Se fler bilder på BröllopsGuidens facebook
BröllopsGuidens Anna Lundgren och Lars Wallin.


Foto Brendan Austin
Egenproducerad brudoutfit av Lars Wallin till bröllopsutställning i New York 2002.

Kommentarer (4)

Awesome
in detail online since the beginning of the internet, But because it’s such a vast niche, you could carve out yourself a really good angle within the tech blog sphere. The trick is to have your own take on tech and don’t just follow the trend.
roofingipswich 2023-08-23        Anmäl
Great
I find this so cool and awesome. Keep sharing!
Chain Link Fence Installation 2023-02-07        Anmäl
Fantastiskt
Vilka snygga kläder han skapar, vilken fantasi.
Frida 2011-05-06        Anmäl
Kul
Kul och intressant artikel!
Tina G 2011-05-06        Anmäl

MER BRÖLLOPSSERVICE:

» Alla företag » Bli medlem