Logo

Mode & Styling

Lars Wallins klänningar

Lars Wallins brudklänningar

Lars Wallin är en av Sveriges bästa kläddesigners. Han har skapat många brudklänningar genom åren till bland annat Charlotte Perrelli, Hannah Graaf och Emma Andersson. Anna fick en pratstund med Lars Wallin och passade på att ställa några frågor som jag tror vi alla bröllopsfantaster undrar över.

Vilken av dina brudklänningar gillar du mest?

- Jag har gjort en klänning som är i samma stil som Grace Kellys brudklänning från 1956. Den finns inte med på utställningen men det är nog den som utmärker sig mest som en vinnare.

Vilken är din favoritepok för brudklänningar genom tiderna?

- Mina favoriter är 40- och 50-talen, jag uppskattar de eleganta och de kvinnliga linjerna som var rådande då. Ett exempel på en omtalad brudklänning med inspiration från den tiden är Kate Middletons brudklänning som hon bar när hon gifte sig med Englands kronprins Prins William. Den var mycket vacker och kommer säkert att inspirera brudar världen över.

Vilka är brudklänningstrenderna just nu?

- Det är fortfarande stora brudklänningar med stora kjolar och volanger t ex , det minimalistiska är inte så populärt. Transparenta tyger, spetsar och tyll är vanliga material. Slöjor är inne. Att det förekommer brudar som vill ha inslag av färg tycker jag är roligt.

Har du något bra tips inför valet av brudklänning?

- Tänk på helheten. Allt ska stämma med frisyr, brudbukett och accessoarer. Sätt ord på dig som person, vilken typ av brud du vill vara. Tänk också på i vilken miljö du gifter dig i så att outfiten stämmer med omgivningen.

Vilka är dina planer för ditt fortsatta jobb med brudklänningar?

- Jag drömmer om att öppna en egen kedja med bröllopsbutiker runt om i Sverige där man kan få hjälp med allt inför sitt bröllop. Men det är än så länge bara drömmar som jag hoppas kunna förverkliga någon gång i framtiden!