Logo

Mode & Styling

Sminktips till bröllopet


Brudmakeup - sminktips till bröllopet

På bröllopsdagen vill man se rosig och fräsch ut, därför är det viktigt att ta hand om sin hy på bästa möjliga sätt i tid. Oriflame´s makeupartist Jonas Wramell berättar både hur du får en nyponfräsch lyster och hur du trollar fram din naturliga skönhet.

Vem är du och vad har du för bakgrund?

- Jag är kändisstylist och arbetar för närvarande på Oriflame som makeupartist. Utbildade mig gjorde jag i Paris, London och New York. Några av de märken jag har arbetat med är Lancôme, Sunsilk, H&M, L'Oréal och Dove. Svenska kändisar som jag har sminkat är bl.a. Hanna Graaf, Emma Andersson, Carola och Agneta Sjödin.

Vilka trender är det som gäller denna säsong och nästa när det gäller brudens makeup?

- När det kommer till brudmakeup är det viktigt att tänka på att framhäva sin naturliga skönhet. Tänk enkelt och fräscht/romantiskt. Detta är inte bara viktigt för helhetsintrycket utan även för att man vill att bilderna från bröllopet ska kännas moderna och vackra hela livet.

Vad är det viktigaste man skall tänka på när man skall lägga sin egen makeup?

- Om man lägger makeupen själv är det viktigt att öva flera gånger innan så att man inte får panik under själva makeup-processen på den stora dagen. Är man van att använda mycket highlighter ska man tona ner det då man som brud blir mycket fotograferad, highlightern reflekterar blixten och kan ge en väldigt glansig effekt.

Hur skall man få sin hy att se nyponfräsch ut på bröllopsdagen?

- Genom att lägga en ”fresh pink blush” (se ex fr Oriflame perfect blush) på äppelkindens topp i en oregelbunden form, sedan dutta lite foundation över får man en känsla av att man är naturligt rosig och fräsch om kinden.

Det är lätt att man blir blank i ansiktet på sin bröllopsdag, hur kan man undvika det?

- Genom att använda ett transparent/mattifying puder som man applicerar med en liten puderborste i T-zonen och mitt på ansiktet, detta absorberar fett och ger en matt och jämn känsla. Detta behöver dock appliceras flera gånger under dagen för att man ska se fräsch ut från morgon till kväll. Har man riktigt glansig hy rekommenderar jag att använda en mattifierande foundation som grund.

Föredrar du vattenfast eller ej vattenfast maskara, vad grundar du ditt val på?

- Jag föredrar att använda en ej vattenfast maskara, då det oftast ger ett snyggare och mer hållbart resultat. Vill man kan man lägga mascara endast på de övre fransarna, detta ger ett snyggt lyft till ögat och man minimerar risken för att mascaran ska rinna. Vill man ha lite färg på underfransarna kan man ha färgat fransarna svarta dagen innan. Ett annat alternativ är att använda vattenfast mascara på de nedre fransarna.

Vilka tre saker tycker du absolut måste finnas i brudväskan?

- Mattifierande puder, ett creme läppstift i en mjuk färg och halstabletter.

Hur tar man bäst hand om sin hy på bröllopsresan med tanke på att många befinner sig både i fuktigare och torrare klimat samt i solen en hel del?

- Använd alltid en dagcreme som tillför mycket fukt och innehåller en hög halt spf (sun protection factor), det är bästa sättet att hålla sig fräsch men garanterar också att man är snygg i framtiden.