Logo

Mode & Styling

5 håruppsättningar

FOTO LINA EIDENBERG

Fem håruppsättningar

- för bruden att göra själv -

Här får fem olika håruppsättningar du kan göra själv ihop med en vän som hjälp - sidoknut, vågor och volym, med slöja, bohemiskt och babydoll.

Bröllopsfrisyr med stram sidoknut till den trendiga bruden

En stram sidoknut pyntad med färska blommor ger ett glamoröst intryck och passar en i övrigt anspråkslös klänning.
bröllopsfrisyr   bröllopsfrisyr   bröllopsfrisyr
GÖR SÅ HÄR: Borsta igenom håret och spraya med hårspray. Kamma därefter igenom för att få bort eventuellt friss och få det slätt. Sätt upp håret på ena sidan vid örat med genomskinlig gummisnodd (finns tex på Glitter), sätt upp ytterligare med hårnålar så lika din egen hårfärg som möjligt om du har tungt hår. Snurra ihop tofsen och vira in topparna och forma dem snyggt till en knut fäst med hårnålar. Spraya med glansspray och pynta håruppsättningen med ex färska blommor, strasstenar, pärlor eller något annat fint.

Håruppsättning med våg och volym till rockabilly-bruden

Denna bröllopsfrisyr är rätt för dig som vill känna fläkten av Rockabilly.
håruppsättning   håruppsättning   håruppsättning
GÖR SÅ HÄR: Börja med att borsta igenom håret. Spraya därefter med värmeskyddande spray. Dela upp håret i sektioner och sätt upp dem med hårnålar. Släpp ner dem en efter en och locka igenom med traditionell locktång alternativt plattång med rundade kanter. Tupera håret underifrån uppåt, så du får trassel i botten. Borsta ut håret på ytan, men lämna trasslet i hårbotten för att få stadga. Spraya med hårspray. Forma luggen och sidohåret i en våg (dvs ondulering) och fäst med hårnålar så lika din egen hårfärg som möjligt. Spraya för att få stadga och avsluta med glansspray. Pynta med ex färska blommor eller något annat fint. Här har vi satt blommorna uppifrån och ner längs ena sidan.

Håruppsättning med romantisk slöja till 50-talsbruden

Denna bröllopsfrisyr kan varieras i det oändliga med kort alternativt lång slöja, blommor, tiara eller något annat fint. Men den känns alltid aktuell vad än du väljer.
bröllopsfrisyr   bröllopsfrisyr   bröllopsfrisyr
GÖR SÅ HÄR: Börja med att borsta igenom håret. Spraya med värmeskyddande spray och dela upp håret i sektioner som du sätter upp med hårnålar. Släpp ner dem allt eftersom och locka igenom med traditionell locktång alternativt plattång med rundade kanter. När allt hår är lockat tuperar du lätt i botten nerifrån och uppåt dvs mot hjässan. Borsta ut på ytan och spraya. Sätt upp luggen och sidohåret med volym, tupera om det behövs. Kamma ut det på ytan. Fäst med hårnålar så lika din egen hårfärg som möjligt. Därefter fäster du i slöjan genom att ta hårnålar som du lirkar in en hårslinga i, fäst den därefter i slöjan dvs igenom. Pynta sist av allt håruppsättningen med en stor färsk blomma alternativt tiara eller något annat fint. Avsluta med glansspray.

Bohemisk håruppsättning med blommor till glamour-bruden

En slarvig halvuppsättníng är ett säkert kort, alltid rätt. Du kan variera i det oändliga, med strasstenar, tygblommor, pärlor och färska blommor m.m.
håruppsättning   håruppsättning   håruppsättning
GÖR SÅ HÄR: Börja med att borsta igenom håret. Spraya därefter med värmeskyddande spray. Dela upp håret i sektioner och sätt upp dem med spännen. Släpp ner del för del och locka igenom dem med antingen traditionell locktång alternativt plattång med rundade kanter. När du lockat igenom hela håret tar du fram håret och tuperar upp det i botten genom att dra en kam fram och tillbaka tills det bildas trassel. Kamma ut håret på ytan, men låt trasslet vara kvar i botten för stadga. Fäst därefter upp lugg och sidohår med hårnålar så lika din egen hårfärgs som möjligt. Spraya med hårspray och därefter glansspray. Fäst sist av allt i blommorna gärna som ett diadem över uppsättningen.

Håruppsättning med romantiska blommor till babydoll-bruden

En uppsatt frisyr som känns naturlig och inte stram. Färska blommor lättar ytterligare upp den känslan.
håruppsättning   håruppsättning   håruppsättning
GÖR SÅ HÄR: Borsta igenom håret. Spraya med värmeskyddande spray och dela upp håret i sektioner som sätts upp med hårnålar. Släpp ner dem allt eftersom och locka igenom dom med antingen traditionell locktång eller plattång med rundade kanter. Sätt upp allt hår på ena sidan inte för stramt med genomskinlig gummisnodd (finns på ex Glitter). Tupera tofsen om du vill ha mer volym i botten. Pynta med färska blommor, strasstenar eller något annat. Här har vi använt en tiara som vi böjt längs med tofsen, från Åsitas ca pris 598 kr. Avsluta håruppsättningen med glansspray.