Logo

Mode & Styling

Att klä sig i brudklänning


Att klä sig i brudklänning,
10 saker att tänka på

  1. Förvara brudklänningen fritt hängande, ej i solen. Fluffa upp över- och underkjol. Om underkjolen är försedd med skena (ställning) - se till att den går omlott i kanalen.
  2. Gör frisyr och sminkning klar innan du klär dig.
  3. Ta på klänningen genom att stiga i den - utan skor. Dra upp dragkedjan och knäpp ev. hyska och hake längst upp. Dessa två håller dragkedjan på plats. Justera bysten och dra till eventuella volanger runt axlarna.
  4. Om det är kallt - klä dig varmt under. Viktigt för välbefinnandet!
  5. Du bör kunna gå obehindrat på golvet och på gräsmattan i din klänning, men uppför trappor måste kjolen lyftas. Ta ett lätt tag genom alla kjolar ovanför höger knä. Lyft drygt en decimeter. När du ska sätta dig så lyft gärna kjolen lite bak så att den inte sträcks för mycket. Prova klänningen hemma och "gå in" den. Öva!
  6. I en lång och vid klänning och med volym på frisyren tar du större plats än vanligt. Speciellt viktigt att tänka på när du ska i och ur bilen.
  7. Eventuella handskar har du på fram till middagen, då de tas av. Ta på dem igen innan du reser dig från bordet. Eventuellt armband bär du utanpå handsken, ringen eller ringarna bärs inuti.
  8. Tänk på att inte stänka vatten när du tvättar händerna. Många tyger blir mörkare av vattenstänk. Undvik också taggiga buskar och repiga möbler som kan ge repor i tyget.
  9. Brudbuketten kan vara full med vatten. Ta den försiktigt, så att kjolen inte blir våt.
  10. Till sist - i din brudklänning är du en underbar uppenbarelse! Till glädje för dig själv, din familj och dina vänner. Sträck på dig!