Logo

Mode & Styling

Köpa klänning online

Köpa bröllopsklänning på nätet?

Här är några tips från MarkMonitor, världsledande inom varumärkesskydd.

Det finns många risker med att köpa din brudklänning på nätet. Förutom att du inte har möjlighet att prova klänningen i förväg, kan det även vara krångligt att returnera varan om du inte är nöjd. Ett annat gissel är att ju förstås att du inte kan ta del av den expertis som finns i de fysiska butikerna. Men kanske är du egentligen mest orolig för att bli lurad? Tänk om den märkesklänning du har beställt hem visar sig vara en förfalskning. Att köpa en brudklänning på nätet kan tyckas vara ett bra sätt att spara pengar på en av de största klädinvesteringar du sannolikt kommer att göra i ditt liv. Tyvärr finns det dock ingen garanti för att den klänning du beställer är äkta. Tidigare har kända lyxvarumärken som t ex Pronovias fallit offer för bedragare på nätet. Lyckligtvis vidtog företaget då omgående förebyggande åtgärder för att ta itu med både produktförfalskare och illegitima sökmotorannonsörer. Eftersom tillgången på förfalskade varor ökar på internet är det viktigt för konsumenter och kommande brudar att vara extra vaksamma när de köper sina bröllopsklänningar online. MarkMonitor, ett världsledande företag inom varumärkesskydd på nätet, har sammanställt några tips på vad man bör tänka på vid när man köper bröllopsklänning på nätet:

Pris

Förfalskarna är smarta med prissättningen. Ibland väljer de att sätta höga priser på klänningarna, bara för att det ska verka mer övertygande. Googla gärna själv runt på rekommenderade priser på den klänning du har riktat in dig på, för att se hur priserna och rabatterna skiljer sig.

Webbplats

Även om vissa webbplatser ser professionella ut vid första anblicken, så har förfalskarna sällan med några ”Om företaget”- eller ”Frågor och svar”-sektioner på sina sajter. Kontrollera gärna detta, samt titta närmare på leveransdetaljer och var företaget är baserat. Jämför och se om designdetaljerna stämmer överens med varumärket på andra sajter. Kontrollera gärna även de olika leveransalternativen, som mindre seriösa företag sällan bryr sig om att slipa till.

Retur

Dessa bör vara solklara om det är en seriös webbplats. Om klänningen inte passar eller är skadad, måste du kunna skicka tillbaka den. Seriösa försäljare upplyser dig om hur man ångrar köpet, samt hur och till vilken adress man kan returnera varan. Förfalskare ägnar vanligtvis inte tid på att tydligt upplysa köparna om gällande sekretesspolicies. Se det som en varningssignal om detta saknas.

Kontrollera webbadressen

Personifiering av ett varumärkes webbplats och så kallad "cybersquatting" är på stark frammarsch. Kolla noga på länken och håll utkik efter stavfel på både hemsidan och URL-adressen, framför allt när du gör din första sökning på varumärket. Om adressen börjar med https://, upplyser bokstaven ”s” dig om att webbplatsen är säker. Några av de stora varumärkena har även särskilda sektioner på sina webbplatser, där konsumenterna enkelt kan kontrollera om säljaren är auktoriserad.

Marknadsplatser

Även om marknadsplatsen på nätet i sig är ett varumärke du väl känner till är det viktigt att titta närmare på recensioner av säljaren, innan du bestämmer dig för att slå till och köpa din drömklänning.