BröllopsGuiden
När du provar brudklänning i butik.

- NÄR DU PROVAR BRUDKLÄNNING -

10 saker du behöver ha med
när du provar i butik

Dags för det kanske roligaste äventyret under hela bröllopsplaneringen - nämligen brudklänningsletandet! Första scannar man tidningar och Internet för att komma underfund med vilken modell man gillar, MEN det betyder inte att just du kanske passar i den. Prova, prova och åter prova och lita på butikspersonalens omdöme för att du ska bli 100% nöjd! Väl i butiken finns det faktiskt vissa "saker" du behöver ha med dig.

10 punkter du kanske inte tänkt på, och som du behöver ha med dig:

1. SKOR med samma klackhöjd som de brudskor du tänkt ha på dig på bröllopet.
2. BH utan, eller med löstagbara, axelband.
3. UNDERKLÄDER som du gärna kan visa dig i. Lämna stringtrosan hemma.
4. SHAPEWEAR (för en slimmande effekt och figur utan ”veck”).
5. NYRAKADE armhålor och ben (du kommer ha ett ”nära samarbete” med butikens personal).
6. MAKEUP och nytvättat hår, så du känner dig vacker och fräsch.
7. HÅRSNODD - om du planerat att ha uppsatt hår på bröllopet behöver du se klänningarnas nacklinje tydligt.
8. BILDER på klänningar du gillar som du hittat i tidningar och på Internet.
9. MAMMA och brudtärna, eller ett par vänner, som smakråd.
10. DIGITALKAMERA eller smartphone så du kan fota dig i de olika klänningarna och bläddra bland fotona hemma sen (men fråga butiken först att det är ok att fota). Annars funkar ett anteckningsblock bra också för dokumentation om butik, märken och priser.

KLÄDRÅD FÖR KURVIGA BRUDAR

Innan du bokar tid för provning, ring butiken och fråga hur många klänningar i större storlekar de har på plats – på så sätt undviker du att bli besviken när du väl är där och din storlek inte finns tillgänglig. Spar tid och energi genom att fokusera på de bröllopsbutiker som har flest val.

HAR DU EN BEGRÄNSAD BUDGET?

Att köpa en brudklänning på Internet eller begagnad på en Köp&Sälj-sajt är ett sätt att kapa kostnader, men om klänningen inte passar kan du bli tvungen att lägga ut dubbla summan på ändringarna hos en sömmerska. I ett sådant fall kan det löna sig att prova och köpa i butik så du vet att klänningen verkligen passar dig och vad slutsumman blir – alltså; inga obehagliga överraskningar.
Om du funderar på att köpa en klänning från t.ex. Kina så behövs det betalas tull vilket oftast hamnar över 1000 kr. Om du sen inte gillar den ska den returneras och då kostar det frakt och sen ska du se till att få tillbaka dina pengar...

Kommentarer (7)

Cool
What an excellent and cool post.
Fence Repair Lafayette, LA 2023-02-07        Anmäl
Bra tips!
Jag skall prova mina första klänningar imrgn, såååå taggad. Dessa tips var precis vad jag behövde! Har dessutom timeat så skall träffa frisör och smink 2h innan, fatta peppen. Jag kommer raka och fixa innan, känner mig fräschast så, men var och en till sitt, det är ju vi som gifter oss! Tack igen för alla tips, skor hade jag tokglömt annars..
Johanna 2020-02-20        Anmäl
Skärp er
Självklart ska man inte lukta svett när man provar brudklänningar nån ordning får det vara. Samma sak vad gäller hår under armar och på ben .
IrmaGrese70 2020-01-11        Anmäl
Till er som vill klaga..
Det är väl för ens egen skull, för att man ska känna sig fin och få en känsla för hur man kommer se ut på bröllopsdagen. Om man är en sådan person som stör sig på att man har fettigt hår eller håriga armhålor, eller smink för den delen. Det är väl upp till var och en! Och om ni inte bryr er. Så strunta då i det.
nifal 2015-07-02        Anmäl
Emma
Du kan testa brudklänning precis hur du vill, håriga armhålor, håriga ben utan smink, lukta svett tom om du känner för det. Det är ett TIPS, inget du behöver göra eller klaga på för den delen, gör det du vill göra och skit i resten, va inte så bitter, le va glad och sprid lite kärlek istället!
Lisa 2015-01-13        Anmäl
Längtar..
Toppentips, jag har vid annat tillfälle provat balklänning och hade då INTE tänkt på detta innan. Har även varit med en blivande brud vid utprovning och hon kände sig mest dassig och kom inte alls i stämning då hon kom direkt från jobb! Jag längtar till dagen jag ska börja prova och kommer ha dessa tips i åtanke!
cairas 2014-06-26        Anmäl
Snälla nån...
Ska man ha rakade ben och armhålor för att prova brudklänning? Och vara sminkad? Att vara nyduschad och fräsch förstår jag, men allvarligt..?
Emma 2014-05-10        Anmäl

MER BRÖLLOPSSERVICE:

» Alla företag » Bli medlem