Logo

Mode & Styling

En brud - två frisyrer

Hår: Ulrica/Puder Stockholm  Text: Yvonne Gull  Foto: Olle Bengtson

Klassisk eller romantisk

2 olika bröllopsfrisyrer

Här har vi valt att förvandla modellen Karolina Lisslö till två olika typer av brudar. Dels blir hon en klassisk brud med uppsatt bröllopsfrisyr och krona, dels en romantisk brud med lockig bröllopsfrisyr. Läs mer under bilderna.
2 olika bröllopsfrisyrer, läs hur vi gjorde under bilden
KLASSISK
Karolinas hår förbereds med läggningsvätska och rullas upp på varma spolar. Håret delas in i två sektioner - en övre och en undre. Håret i den undre sektionen samlas i en hästsvans och runt den fästs tre sektioner löshår. Därefter tuperas håret och delas in i fyra delar som fixeras med hjälp av varsitt hårnät. Från håret i den över sektionen tas nu slingor av hår som läggs i och kring dessa fyra delar. Spara luggen till sist, fäst kronan med hårnålar. Tupera och kamma luggen så att den ramar in kronan. Avsluta med glansspray.
ROMANTISK
Frisyren får volym och längd med hjälp av löshår. Här har löshår i tre olika nyanser nålats fast i fyra rader. Det mörkaste håret sitter underst. Sedan förbereds håret, både det egna och det lösa, genom att läggningsvätska och mousse arbetas in. Håret rullas sedan upp på spolar. Håret tuperas mycket mitt upp på huvudet för att sedan borstas lätt bakåt med en utredningsborste. Detta ger en fin form. Avsluta med hårspray.