Logo

Planering

Dekorationer

Dekorationer - Tänk på helheten

Bröllopsdekorationer.com har ett stort utbud av handplockade och personliga dekorationer till bröllop och fest. Ägare Ausra Karlsson svarar här på aktuella frågor kring hur du skapar en rolig och flärdfull fest.

Vad ska man tänka på när man planerar dekorationerna?

Vi tycker man ska välja dekorationer man tycker om och som passar det egna bröllopet, dukningen på ett bröllop är en stor del av gästernas upplevelse och därför viktig. Man ska också tänka på helheten och dekorera där man kan, till exempel överraska med ballonger, vimplar och blommor.

Vad kostar det?

Kostnaden varierar. Det bästa är att ha en budget och sedan gå efter den. Ett bröllop kan gå på hur mycket som helst, men samtidigt kan kostnaderna hållas nere till en mindre summa. Det finns så mycket man kan göra själv, men samtidigt hyra in en bröllopskoordinator.

Finns det något budgetalternativ? Kan man återvinna något?

Vi har både billigare och lyxigare dekorationer, man kan enkelt hitta något som passar prismässigt. Självklart går det att återvinna mycket från andra fester och ta in mycket från naturen som blommor och grönska. För att hålla kostnaderna nere kan man sälja dekorationerna efter bröllopet.

Vad prioriterar folk när de arrangerar sin fest?

Prioriteringen är klädsel och bröllopslokalen. Vi tycker man ska prioritera en bra fotograf, det är bilderna som får en att blicka tillbaka på det fantastiska minnet. Vad gäller dekorationer är det viktigt att planera i god tid så man verkligen får de man önskar och att de matchar lokalen och andra saker man valt att använda sig av. Vi tycker också att man ska provdekorera och duka i lokalen för att se att det verkligen blir som man tänkt sig på sin stora dag.


Finns det något inom den moderna tekniken som kan integreras?

På sociala medier kan ni skapa en hashtag som gästerna kan använda under bröllopsdagen. Ordna en photo booth där gästerna kan fotas tillsammans. Skapa en bröllopshemsida där ni kan bjuda in gästerna och även lägga upp bordsplaceringen så gästerna vet var de ska sitta innan de kommer!

Vilka är dina bästa bröllopstips?

Det är att vara ute i god tid och våga fråga om hjälp när det behövs och alltid ha en plan om något skulle hända. Ett alternativ är att ta in en bröllopskoordinator som hjälper till att planera det viktigaste.

Har du något roligt bröllopsfestminne?

Från mitt eget bröllop som vi valde att ha på Tjolöholm slott där vi fick den bästa servicen man kan tänka sig. Bröllopskoordinatorn arrangerade allt från meny, dukning, fotograf till brudbukett. Jag kunde verkligen njuta både innan och under bröllopet och jag kände ingen stress alls, jag kunde ägna mig åt att bli fru!