Logo

Planering

Näbbar


Utgå från temat för bröllopet

Emilia startade webbutiken Elegant Kids 2007, en butik som blivit en av Sveriges största inom fest- och finkläder till barn. Finns även en fysisk butik i Malmö.

Vad är viktigast att tänka på när man planerar näbbkläderna till sitt bröllop?

— Det bästa är att man utgår från temat för bröllopet. Är det ett kyrkligt bröllop eller en vigsel på stranden? Näbbarnas klädsel ska vara finkläder som passar in på temat. Enklare näbbkläder till strandbröllopet och lite finare till det kyrkliga bröllopet. En viktig sak att tänka på är att om brudnäbbarna ska ha vita eller benvita klänningar, välj då samma nyans som på brudklänningen. Annars kan det vita skära sig med det benvita till exempel. Kläderna ska förstås också vara bekväma för barnen, så att de trivs hela dagen.

Vad kostar kläder till näbbarna?

— Jag rekommenderar att man utgår ifrån en kostnad på mellan 700 kr till 2 000 kr per barn. Då har jag även räknat med skor och någon accessoar.

Finns det något budgetalternativ?

— Absolut, har man redan en skjorta och ett par finbyxor hemma kan man välja att bara köpa till accessoarer som matchar färgtemat. Till exempel en fluga som piffar upp för endast 99 kr. Till flickorna kanske man väljer en enklare sommarklänning i vitt eller benvitt.

Är det någon klädsel eller outfit man ska undvika?

— Det viktigaste tycker jag är att barnen har på sig kläder som de trivs i. Detta gäller även material, vissa barn är känsligare än andra för till exempel paljetter. Annars finns det inga direkta ”rätt eller fel” när det kommer till näbbarnas klädsel mer än att det ska vara finkläder.

Vilka är dina bästa bröllopstips?

- Var ute i god tid. Detta gäller allt inför bröllopet, inte minst när ni beställer kläder till näbbarna. Då blir det mycket lättare att få precis det ni vill ha.
- Låt barnen vara med och beställa, gör det till en upplevelse att välja klänning eller kostym.
- Besök gärna vår hemsida tillsammans eller vår butik i Malmö. Malmö är för övrigt en fantastisk stad för brudpar som planerar bröllop, vi har ett väldigt stort utbud av bröllopsbutiker i staden!

Emilia Crona
ELEGANT KIDS
Malmö
www.elegantkids.se