Logo

Planering

Vigsel utomlands


Vigsel utomlands- så mycket mer för pengarna

Varför tycker du att man ska gifta sig utomlands?

Man får oftast så mycket mer för pengarna och ett extra underbart minne oavsett om man gör det på tu man hand eller med familj och vänner.

Vad är viktigast att tänka på när man planerar sin utlandsvigsel/bröllop?

Var ute i god tid, boka via en etablerad researrangör samt se över landets lagar och regler.

Hur hittar man produkter och tjänster till sitt utlandsbröllop?

Anlitar man oss på Wedding By Moalee så har vi ett brett kontaktnät med både svenska och lokala leverantörer.

Vilka papper och dokument behövs för att få sin utlandsvigsel giltig i Sverige?

Det är väldigt olika beroende på vilken destination man väljer, vissa länder kan ej utfärda giltig vigsel och då måste bröllopsparet först gifta sig borgerligt i Sverige och sedan ha en symbolisk ceremoni på plats.

Om man vill ha med sina vänner som gäster när man gifter sig utomlands, hur kan man göra då?

Har man inte budget att bekosta gästernas flyg och boende är det mer vanligt idag att gästerna får stå för detta själva. Vi på Wedding By Moalee kan hjälpa till och ta fram förslag tillsammans med vår partner Odenresor AB som är en etablerad resebyrå.

Vad kostar det att anlita er?

Vi skräddarsyr våra prisofferter efter kundens önskemål. För dem som önskar hjälp att komma igång men vill boka allt själva erbjuder vi startpaket för endast 1 500 kr och inkluderar då 2-3 bröllopsförslag efter kundens önskemål, listor till samtliga leverantörer vi rekommenderar samt planering och checklistor.

Vad kostar ett bröllop utomlands?

Det är förstås omöjligt att säga ett exakt pris, allt beror på om man ska gifta sig på tu man hand, antal gäster, reseperiod etc. Men ett tvådagars bröllop i Italien för 30 gäster kostar från ca 30 000 kr och inkluderar då välkomstmiddag dagen före, bröllopsceremoni, mingel efter vigseln med plockmat och dryck, bröllopsmiddag och dans.

Har du något roligt bröllopsminne?

Jag har många fina minnen, men ett jag bär med mig lite extra är från ett av mina bröllop i Italien där stämningen var på topp konstant under hela helgen och alla bjöd på sig själva. Det blev en rolig och festlig helg för både brudparet, gäster och oss leverantörer.

Vilka är dina bästa bröllopstips?

Om ni inte har möjlighet att anlita en bröllopskoordinator, våga ta hjälp av era nära och kära så ni får njuta hundra procent av dagen.

Anki Moalee

Rese- och bröllopskonsult,
WEDDING BY MOALEE
www.weddingbymoalee.se