BröllopsGuiden
Festlokal

F E S T L O K A L

Bröllop på skånsk vingård

Flädie Mat & Vingård är en restaurang och anläggning för bröllop och fest på den skånska Lundaslätten. Lantlig med elegant vingårdsmiljö, 10 minuter från Lund och 15 minuter från Malmö.

Vad prioriterar bröllopspar när det söker festlokal till sina bröllop? Vilka är trenderna?
— Bröllop i lantliga miljöer blir större för varje år. Till oss söker sig många, vi ligger på landet men samtidigt har vi en premiumprodukt där allt ingår. Vi är unika som erbjuder en miljö på en skånsk vingård! Vi anpassar oss efter individuella önskemål, trenden är att brudparen önskar en hög grad av flexibilitet. En annan trend är personlighet och för att möta det önskemålet har vi en person hos oss som arbetar uteslutande med bröllop. Att få en koordinator uppskattas mycket av brudparen!

Väljer brudparen teman hos er och vad i så fall?
— T eman handlar oftast om färg och form samt att dekorationerna ska spegla brudparets personlighet. Det främsta frågan vi får är när man kan får tillgång till lokalen för att hinna dekorera och fixa i lugn och ro. Mycket tid, kraft och energi läggs på just dekorationer av bord och lokal. Men också en massa pyssel omkring själva festen, t ex kreativa sätt att göra bordsplaceringarna på. Vi hade ett brudpar där båda som barn tyckt väldigt mycket om att bygga med Lego. Deras bordplacering skulle spegla detta intresse. De byggde faktiskt hela bordsplaceringen på en legoplatta med bord och stolar i lego och hundra olika legofigurer med en liten handskriven namnlapp runt halsen som var och en speglade bröllopsgästens yrke eller karaktär. Det var helt otroligt att se! Ofta vill paren också att det ska serveras en speciell drink i baren efter middagen. Det kan vara en drink de drack första gången de träffades eller första gången de var på dejt tillsammans, eller som de drack under kvällen de förlovade sig eller som de druckit under en resa som betytt något extra speciellt för dem.

Hur kan man duka och bröllopsdekorera sin lokal?
— Det finns lika många sätt att duka och bröllopsdekorera som det finns brudpar. Och tur är väl det! I år har det varit inne med blomsterväggar bakom brudparen under middagen, confetti i olika former och färger, photoboots för Instagram där bröllopsgästerna tagit foto av sig själv och i sällskap med andra. Roligast har de haft där de kunnat välja att sätta på sig attribut som pappersmustascher, roliga hattar, gosedjur mm. Popcornvagn har också varit populärt i år. Brudparen lägger överlag mycket energi och tanke på att få en röd tråd genom dukning och dekorationer. Vi får se många fantastiska arrangemang i våra lokaler!

Vad kan det kosta att ha sin bröllopsfest hos er?
— Vi arbetar med ett helhetskoncept – ett slags ”all inclusive”. Vi har en fast lokalhyra som varierar beroende på månad över året och sedan en fast kuvertavgift. I varje kuvert ingår drink och drinktilltugg, 3-rätters bröllopsmeny med dryck, kaffe och tårta, vickning på natten samt fri bar. Under sommaren 2019 kommer kuvertpriset att vara 1 150 kr/person. Det speciella hos oss är att våra egna viner som vi odlar och producerar på gården ingår till maten. Det tycker brudparen är fantastiskt spännande och adderar ytterligare lite personlighet och något unikt till deras bröllopsfest. Många brudpar väljer dessutom att vigas i vår vingård. Vi har skapat en pergola bland prunkande vinrankor och rosor där brudparet samlas tillsammans med släkt och vänner till sin vigsel. Det är oerhört stämningsfullt och vackert!

Vilka är dina 3 bästa bröllopstips?
 • Tänk att det är er dag! Gör inte era bröllopsplaner för någon annan än er egen skull.
 • Börja i tid så att ni slipper stressa och delegera saker till familj och vänner, så att ni hinner njuta av processen.
 • Ha skoj under tiden ni planerar och framför allt ska ni ha det skoj på er bröllopsdag. Goda skratt förlänger era liv tillsammans!
 • Camilla Olsson Camilla Olsson
  Vd
  FLÄDIE MAT & VINGÅRD
  www.fladiematvingard.se

  Kommentarer