Logo

Planering

Bröllopstrender 2022

Bröllopstrender 2022

Bröllopsguiden har tittat närmare på de största bröllopstrenderna internationellt. Bröllopsplanerare delar med sig av hur paren vill utforma sina bröllop nästa år, och vi kan se att pandemin har satt sina spår. Efter 18 månaders tuff nedstängning kan bröllopsparen nu drömma om stora fester, packade dansgolv och foton på massor av skrattande gäster.

Gammaldags TV-serie inspiration

Vintage, gammaldags romantisk engelsk känsla. Empirklänningar, puffärmar, ballettskor, blå pasteller, handskrivna skyltar, dikter, gammalt porslin. Band och spetsar, handskar.

Hyra plagg

Att hyra sin bröllopsklänning och kostym är en trend. Man har flera outfits under dagen. Onlinetjänster för detta kommer. En del av miljötänket.

Fest på årsdagen

Många par har gift sig enkelt under 2021 och har sen bokat in den större festen på årsdagen/bröllopsdatumet av sitt bröllop under 2022. Här är det olika varianter av mottaganden och partys. Först en symbolisk vigselceremoni och därefter stor fest eller enbart fest t ex.

Nyktra bröllop

Fler bröllopspar satsar stort på alkoholfria drycker som ett tema under bröllopsdagen. Öppna barer, specialdrinkar osv. En del av hälsotrenden.

Jordnära färger

Under pandemin har vi tillbringat mycket tid ute och blivit inspirerad av naturen, något som sätter spår i bröllopen. Nu dominerar de jordnära paletterna som rost och terrakotta. Man vill bort från vitt och pastell.

Spektakulära shower

Paren vill ha show, blixtrar och dunder på sina bröllop. DragQueen uppträdande och teatraliska shower bokas.

Tvådelat

Två-delade bröllopsklänningar är heta. Byxdressar med byxa och top. Man byter delarna under dagen, förvandlar sin look. Här finns oändliga möjligheter. En känsla av modernt och elegant. Bort från de traditionella bröllopsklänningarna, mer personlig styling.

Annorlunda bröllop

Under 2022 kommer bröllopsparen att skapa annorlunda aktiviteter för sina gäster, såsom lekplatser för vuxna, cirkusaktiviteter, dansgolv med mattor utomhus, möjlighet att få målade tatueringar, musik och sångare med en tvist före DJ börjar spela framåt natten. Nattklubb och disco.

Dukningar med återvinning

Material från loppisar används i dukningar. Blomsterarrangemang med hållbara blommor och material skapas som gästerna kan ta med sig hem.

Återvunnet mode

För att få till den personliga outfiten kommer bröllopspar och gäster att sätta ihop sina plagg och looker - material, med delar från olika ställen, loppisar, auktioner och second hand ställen. Man blir sin egen designer.

Personliga tårtsmaker

Bröllopspar väljer tårtsmaker de verkligen känner något extra för. En smak som påminner om en gemensam resa eller dagen de möttes för första gången som exempel. Man delar sina speciella minnen med gästerna i tårtform. Det kan också vara ett välkomst eller desserbord med läckra bakelser, fantastiska smakupplevelser som blir ett gemensamt minne för brudpar och gäster.

Bakgårds eskapism

Trädgårdsbröllop kommer fortsatt vara populära. Gärna inifrån och ut bröllop, där mottagningen går från inomhus och sen flödar över till trädgården. Bakdörrrarna står öppna och dekoren flyter iväg till trädgården och skapar en lekfull upplevelse. Bröllopsparen förvandlar sina hem till en oas eller ett resmål och inga kostnader sparas. Personaliserade neonljus, confetti och häpnadsväckande dekor och catering.

Favoritfärger

Det är inte bara jordfärger som trendar. Bröllopsparen plockar främst sina favoritfärger, inte alltid traditionella bröllopsfärger. Färger som mörkrosa, lila, olivgrön, gul och blå.

Barn på bröllop

Fler gifter sig gravida eller som nyblivna föräldrar eller gäst. Vi kan förvänta oss mera barn på bröllop och det gäller att hitta alternativa sätt att hålla dem sysselsatta. För att föräldrarna ska kunna festa. Här skapas en efterfrågan på nannies, barnvakter, barnhagar och pyssel.

Rymma iväg bröllop

Utlandsbröllop spås få en boom nästa år. Bröllop där man tar med sina närmaste och firar sin egen hälsa, sin familjs och vänners. Att äntligen kunna resa långt och fira på en lyxig, solig location är för många det ultimata.

Ytterkläder som sticker ut

Djärva ytterkläder blir nu en viktig del av bröllopsklädseln. Med utomhusbröllop och ett osäkert klimat kommer fokus på helheten och även personliga ytterplagg. Från bröllopsvitt läder till jackor, kappor och mönstrat som sticker ut.

Bröllopet en upplevelse

Efter alla restriktioner vill brudparen ge sina gäster en genuint, annorlunda upplevelse med t ex lukt och smaker utöver det vanliga. En känsla för alla sinnen. Dofter som vi minns.

Vegan bröllopsmat

Många har blivit vegetarianer och veganer i hälsans tecken under pandemin. En livsstil som kommer. Säsongens råvaror, lokalt och närodlat blir viktigt, även för de som äter kött. Det sätter sin prägel på bröllopsmenyn.

Små bröllopstårtor

Vi ser små tårtor med detaljer från bröllopsparets livsstil, rikt dekorerade tårtor som berättar parets historia. I bakgrunden serveras gästerna bitar från enklare, separata tårtor.

Överväldigande känsla

En bröllopskoordinator berättar att hon förbereder alla sina par på att bröllopsdagen kommer att bli en överväldigande upplevelse. Både för brudpar och gäster. Efter att ha varit isär så länge och att livets högtider sats på paus. Men också att pressen är över. Alla kommer att hålla igång och partaja och ta igen det man missat, det blir en speciell känsla. Ett tips är att göra avbrott under dagen och hylla sin bröllopslycka, men också de nära som eventuellt mist sina liv. Ett inslag som kan kännas meningsfullt och positivt.