Logo

Planering

Lilly's delight bröllopskoordinatorer på hög nivå


Vad ska man tänka på när man planerar ett bröllop? Bröllopskoorinatorerna på Lilly's Delight svarar på era frågor!

Hur börjar man planera ett bröllop?

Börja med att boka ett kostnadsfritt konsultationsmöte med vår bröllopskoordinator för att diskutera era visioner och få professionell vägledning.

Vad gör en bröllopskoordinator?

En bröllopskoordinator hjälper er med allt ni behöver inför er stora dag. Vanligtvis är vi med från början, assisterar med att hitta rätt lokal, sätta en budget och boka alla nödvändiga leverantörer. Under planeringen upprätthåller vi kommunikationen med leverantörerna, hanterar viktiga datum som inbjudningsutskick, provningar av bröllopstårtan och gästernas sista O.S.A.-datum. Vi närvarar vid alla viktiga möten, såsom med floristen eller på besök vid er valda bröllopslokal. Vi fungerar som era stöttepelare genom hela processen och finns alltid till hands för era frågor och funderingar. På själva bröllopsdagen är vi på plats för att säkerställa att allt flyter på som det ska.

När ska man börja planera bröllop? 

Vi rekommenderar att börja planera bröllopet cirka 10-12 månader i förväg. Det är klokt att vara tidigt ute, särskilt om du önskar en specifik bröllopslokal eller andra viktiga leverantörer, eftersom de ofta bokas upp långt i förväg. Att vara ute i god tid kan också minska den stress som många känner inför en sådan stor dag.

Vart börjar man när man ska planera ett bröllop? Vad är det första man ska eller borde göra?

När vi blir kontaktade av brudpar så brukar vi börja med att de får beskriva sitt drömbröllop. Det är en bra start tycker jag. De får bara sitta och drömma om vad de vill. Därefter så behöver vi ju en budget och ungefär hur många gäster de tänker sig. Vi vill också gärna börja sätta ihop en moodboard så vi har samma utgångspunkt när det kommer till känsla och stil.

Hur lång tid tar det att planera ett bröllop?

Det är väldigt olika! Vissa vill ha mycket tid och vissa vill ha snabbare puckar. Det viktiga är att vara ute i så god tid att brudparet får de leverantörer och platser som de önskar. Och det kan variera beroende på vart i landet de vill gifta sig och när. Sommar är alltid längre leveranstider då många gifter sig och vissa saker blir snabbt uppbokade.

Vi rekommenderar ca 9-12 månader före men vi har också gjort bröllop på 12 veckor. Allt går!

Lokalen har en koordinator, ska man boka en bröllopskoordinator också?

De flesta större lokaler, herrgårdar och slott har en egen koordinator. De kan oftast hjälpa till med det som rör lokal, mat och dryck. Men andra delar som tex alla trycksaker, design, dekor, hemsida, logistik kring transporter håller de inte i. Och då kan vi komma in och hjälpa till med dessa delar.

Hur gör man med budget och liknande inför bröllopet? Några generella tips?

Brudparets budget är väldigt central i hela planeringen. Utan en budget är det mycket svårt att planera och prioritera. Vi hjälper våra brudpar att sätta en budget om de inte i förväg vet hur mycket pengar de vill lägga. Oftast behöver vi göra olika prioriteringar eftersom det lätt kan dra iväg och bli dyrare än vad de räknat med. Vårt bästa tips är att ta hjälp. Då har brudparet någon att bolla olika alternativ med, som annars är både svårt och tidskrävande.

Vilka är de klassiska misstagen man gör på sin bröllopsdag? För det går väl inte precis som man tänkt sig?

Det blir aldrig exakt som man tänkt sig, den inställningen behöver man ha från början. Det händer saker längs planeringens gång och även under själva bröllopet. Det kan vara allt från vädret, sjukdomsfall, teknik som strular, till att det blir ännu bättre, ännu vackrare och ännu roligare. Vårt tips är att inte fästa alltför stor vikt vid små detaljer utan ha helheten och känslan under dagen i fokus. Då kommer upplevelsen bli magisk och ni får den där härliga bröllopsdagen ni alltid drömt om!