Logo

Vigsel

Bröllop i Salamanca

FOTO TITO DELGADO

Bröllop i spanska Salamanca

Pär-Ola & Carmen framför Catedral Nueva Carmen Mangas och Pär-Ola Larsson gifte sig i Salamanca, Spanien den 2 juli 2005. Salamanca, som är Carmens hemstad är en känd medeltidsstad som ligger ca 2,5 timmars bilresa nordväst om Madrid. De träffades när Pär-Ola studerade spanska i staden 1998.

"Vårt bröllop varade i 3 dagar där vi började med en välkomstmiddag på fredag kväll följt av en guidad tur genom stadskärnan på lördag förmiddag. Bröllopsceremonin höll vi i Catedral Nueva på lördag kväll. Katedralen är en enormt vacker och pampig byggnad som man ser i bakgrunden på kortet. Bröllopet var mestadels på spanska men vi hade även svenska inslag då Pelles bror och moster läste ur bibeln. Några goda vänner till oss sjön 'Så skimrande var aldrig havet' av Evert Taube.
Bröllopsmiddagen höll vi för de 176 gästerna, 80 svenskar och resten spanjorer, på en restaurant och hela kvällen var en verklig höjdare då många spontana händelser fick oss alla att kikna av skratt. Vi var lite oroliga hur de svenska och spanska gästerna skulle kommunicera med varandra då de flesta spanjorer inte pratar engelska, men det var inga problem utan alla hade verkligen jättetrevligt tillsammans. Bröllopssmiddagen slutade 03.00 på morgonen och sedan bar det av till ett diskotek där vi dansade och sjöng tills solen gick upp.
Vårt bröllop avslutades på söndagen med en tapas-lunch. Samtidigt som vi var jätteglada över vårt bröllop så var vi lite sorgsna att allt var över och alla gjorde sig i ordning att åka hem till sig. Vi känner en enorm glädje av att vi har så bra familj och trevliga släktingar och vänner som gjorde denna helg till ett oförglömligt minne för oss."