Logo

Vigsel

Cajsa's Kök


Botaniskt bröllop i storslagen slottsmiljö eller lyxbohemiskt orangeri

Botaniska trädgården är en vacker oas i centrala Uppsala. Tidigare tillhörde trädgården Uppsala slott, men är idag ett levande museum av växter insamlade av Linnélärjungar under expeditioner runt om i världen. Botaniska trädgården är också en vacker plats för bröllop, där du kan välja att blicka ut över trädgården från slottets storslagna miljö eller hänga på trenden med fest i lyxbohemiskt orangeri.I den äldsta delen av Botaniska trädgården i Uppsala, som tidigare var slottsträdgård, reser sig det tvåhundraåriga orangeriet Linneanum i nyklassicistisk stil. Arkitekturen är bland annat inspirerad av Poseidontemplet i den syditalienska världsarvsstaden Paestum. Framför pelargaveln åt öster ligger en storstilad barockträdgård med formklippta buskar, rosarium och väldoftande pioner. Bortom järnstaketet klättrar grönskan sedan vidare i terrasser mot Uppsala slott.

De tropiska växterna

Idag är Botaniska trädgården i Uppsala ett levande museum som rymmer tusentals växter – många insamlade av Linnélärjungar under expeditioner runt om i världen. Det kulturminnesmärkta orangeriet flankeras av åtskilliga träd och buskar, däribland palmer, apelsinträd och spansk buxbom. Vintertid bor de tropiska växterna inuti byggnaden, men till våren, när de flyttar ut, blir salarna en unik plats för bröllop och fest.

Vigsel i Botaniska trädgården

Botaniska trädgården bjuder på flera unika och sagolika miljöer där ni kan avge era löften. Varför inte stå mitt i den grönskande växtligheten och låta solens strålar strila ner genom lövverken? Intill näckrosdammen stoltserar lärkträd med skuggad yta, perfekt för sittplatser åt gäster.
Orangeriets gjutjärnsurnor, bågvalv och doriska kolonner skapar tillsammans med den artrika växtligheten en spännande atmosfär i trädgården. Här finns det garanterat plats för många gäster, levande musik och servering.

Om Cajsa´s Kök

Cajsa´s Kök drivs av erfarna och prisbelönta kocken Cajsa Johansson, även känd från TV och som bröllopsexpert i Bröllopsguiden. Genom åren har Cajsa’s Kök serverat kungligheter, ambassadörer och landshövdingar och bidragit till många minnesvärda fester och event.
Cajsa´s Kök är specialiserade på event och catering i Uppsala och Stockholm med omnejd, och hjälper gärna till med allt från planering, lokal, servering och middagsmenyer.
Kontakta Cajsa´s Kök för en kostnadsfri konsultation.
Läs mer om Cajsa´s Kök och förslag på bröllopspaket på deras hemsida

Lyxigt boho i det anrika orangeriet

Bröllopsmiddagen serveras i en ljus och luftig sal, med stora fönster mot näckrosdammen. Rummet inger känslan av naturnära romantik. Gulputsade väggar möter vita takpelare, höga trädörrar och ett fiskbensmönstrat tegelgolv. Här ryms 145 middagsgäster.
Efter middagen står Linnésalen redo för dans, med rosettdekorerade tunnvalv och generöst ljusinsläpp. Utanför bjuder pelartrappan på en magnifik utsikt över trädgården och Uppsala slott.

Den storslagna Vasasalen

Drömmer ni om fest i slottsmiljö? Då erbjuder intilliggande Uppsala slott den eleganta Vasasalen. Sätt er till bords mellan vitputsade tegelväggar, under träbjälkar, rundade valvbågar och praktfulla målningar. Vasasalen är ljus och har högt i tak. Här ingår kunglig standard och skir extravagans i en lyckad allians.
Vasasalen rymmer 110 middagsgäster och kan bokas året om.
Från slottets borggård har ni en vacker utsikt över Botaniska trädgården, med dess tempelliknande orangeribyggnad och vidsträckta parkområde.

Bokning av Orangeriet och Vasasalen

Kontakta Cajsa´s Kök för bokning och mer information om Orangeriet i Botaniska trädgården och Vasasalen på Uppsala slott.

En helhetsleverantör inom event och catering

De hyr ut lokaler i Uppsala för både bröllop och fest. Med lång erfarenhet av minnesvärda fester hjälper Cajsa´s Kök er med både det mindre och det större bröllopet!Uppsala: 018-130 190
Stockholm: 08-230 190
Mail: info@cajsas-kok.se
Webbsida: www.cajsas-kok.se