Logo

Bröllopsfesten

Tapasmingel - recept

RECEPT av Annelie Mannertorn. FOTO Fredrik Birkler

Bröllopsmottagning med tapasmingel

Trevligt mingel med små godbitar, tapas, efter bröllopsceremonin. Ett bra alternativ till en bröllopslunch där alla får tillfälle att prata med brudparet. De flesta rätter kan förberedas helt eller delvis.
foto Fredrik Birkler
I menyn ovan presenteras nio små rätter som tillsammans kan ersätta en lättare måltid. Godbitarna serveras på olika sätt för att göra det mer spännande. Bitarna serveras från kallt till varmt. Man börjar med den iskalla gazpachon och avslutar med smördegspaketen. Den som vill bjuder även på små bakelser, praliner eller en bröllopstårta.
Alla recept är beräknade för 15 personer. Kostnaden för all mat är ca 2500 kr ex dryck. Gör gärna flera bitar än personer, eftersom många kanske vill ta om.

© BröllopsGuiden

Festplaneringstips

En bra planering är A och O då det gäller att ordna en bröllopsmottagning!

Ange i inbjudan att det serveras "tilltugg" eller "lättare förtäring" så att gästerna varken kommer för hungriga eller för mätta.
Kontrollera att du har porslin och serveringsfat så det räcker. Likaså behövs fler glas än personer då många ställer ifrån sig glasen och tar nya. Hyr om du inte har!
Hur ska du kyla dryckerna? Is kan man köpa och fylla badkaret med. Vips så har ni en jättestor kylare!
För att kunna njuta av er bröllopsdag behöver ni hjälp av flera personer som gör det sista med matbitarna, bjuder runt och ser till att det finns dricka. Och allt annat praktiskt...
Planera inköpen noggrant. Gör en inköpslista och räkna inte med att hitta alla ingredienser i samma affär. Alltid saknas något. Glöm inte köpa många servetter!
Laxrundlarna kan göras långt i förväg, och nästan alla övriga tapas kan förberedas en eller ett par dagar innan.
Var noga med hygienen, inte minst med hur du hanterar rå kyckling. Diska allt noggrant! Låt inte rätterna stå framme för länge i rumstemperatur.
Om du är ovan vid matlagning kan du provlaga rätterna innan eller be någon som är rutinerad om hjälp.
Dessutom: kom ihåg att ha tillräckligt med galgar att hänga kläder på, ta fram vaser i god tid och gör plats för ett presentbord.