BröllopsGuiden
TEXT ANNA LUNDGREN

Bröllop till budgetpris

De flesta drömmer om ett lyxbröllop men plånboken räcker inte till. Här är en lista och en rad tips på hur du kan hålla kostnaderna nere för att förverkliga dina önskningar på ett budgetbröllop.
Spargrisar från weddingfavors.com Bestäm dig för hur mycket ditt budgetbröllop får kosta och håll dig till det. Vad är måsten och vad kan tas bort. Satsa på det enkla, gör inte bröllopet för krångligt och avancerat. Det viktigaste för att lyckas med en låg budget är tid. Börja därför planeringen så tidigt som möjligt för att fördela kostnaderna under en längre period samt att hinna med alla arrangemangen och fixandet i egen regi. Ett budgetbröllop innebär mycket letande och ”gör-det-själv” pyssel samt att hitta personer som vill hjälpa till för en ringa kostnad. Om du inte har ett hemligt bröllop utan gäster och fest vill säga. Det är festen som brukar bli den dyraste posten på listan, oavsett om man gör allt själv eller är på restaurang. Här finns alltså mycket pengar att spara! Använd budgetverktyget. Passa på och fynda bland erbjudanden från våra annonsörer!
Skapa egna inbjudningskort

INBJUDAN & FESTPROGRAM

Skapa era inbjudningskort, festprogram, save-the-date m.m. i BröllopsGuidens Festprogramverktyg och skriv ut själva eller skicka/lämna in pdf av den skapade inbjudan till ett tryckeri. Eller köp kort och kuvert och handskriv era inbjudningar – vackert och unikt.

- Skapa i Festprogramverktyget

FÄRGTEMA

Välj en färg till bröllopet som du kan hålla dig till, det förenklar. Genom att köpa enstaka billiga tillbehör, dekorationer och accessoarer i denna färg skapas en helhet trots att allt i övrigt kanske är ett hopplock av lånade och inhyrda saker.

- Inspiration färgtema
Fynda din brudklänning

KLÄDER & ACCESSOARER

I september-november brukar bröllopsbutikerna ha rea, passa på då. Det kan vara upp till 70% rabatt om du kan tänka dig att köpa en klänning från vårens kollektioner. Många butiker hyr också ut klänningar. Vintage är på modet och det går att fynda både i secondhand affärer och på nätet. Blocket.se och Tradera.se har ett stort utbud, info finns även på bröllopssajter, inklusive Köp & Sälj på brollopsguiden.se med begagnade klänningar och herrkläder till bröllop. Vågar du chansa finns också möjlighet att beställa brudklänningar från Kina via olika internetsajter.Tänk också på att allt inte behöver vara nytt, glöm ej det som redan finns i den egna garderoben!
Blommor till bröllopet

BLOMMOR

Har du en viss summa som din brudbukett får kosta är det enklaste att gå in i en blomsteraffär och fråga vad du får för detta. En enkel bukett behöver inte kosta mer än några hundra, även om det billigaste självfallet är att plocka blommor i naturen eller i egna trädgården. Här finns inga måsten, blommor är alltid vackra, men de flesta tycker det blir för stressigt att fixa själv och lejer gärna bort detta bestyr. Rosenblad som dekoration på borden kan du beställa i god tid hos din florist, ibland kan de samla ihop blad från överblommade rosor till ett bra pris.

- Så binder du din egen brudbukett
- Duka budget på 3 vis
- Hitta en florist på brollopsguiden.se
Vigselringarna

RINGAR

Samla ihop gammalt guld och använd det som en del av betalning när ni beställer ringar. Kolla på pantbanken, auktionssajter och auktionshus efter alternativ till en ny vigselring. Begagnade smycken kostar mindre än nya.

- Vigselringar A-Ö (allt om metallerna m.m.)
- Hitta vigselringar på brollopsguiden.se
Bild från bolom.se

LOKAL TILL BRÖLLOPSFESTEN

Gå in på kommunens hemsida och se om det finns lokaler de hyr ut. Många kommuner har lokaler i vackra slott och herrgårdar som man kan boka. Ibland kan priset för hyran variera beroende på dag. Vissa hyr ut festlokaler för halva priset på söndagar! Andra prisvärda alternativ kan vara lägergårdar, hembygdsgårdar och kursgårdar.

HITTA på brollopsguiden.se:
- Herrgårdar & slott
- Lokaler m.m.
- Festvåningar m.m.
Klicka för recept på denna tapasbuffé

MAT, DRYCK & TÅRTA

Hemmagjord tapasbuffé kanske är det billigaste en sådan här dag, men ni kan också göra en lättare förrätt själva och beställa varmrätten från ett cateringföretag. Hoppa över desserten om ni har bröllopstårta. Bröllopstårtan kostar betydligt mindre om ni köper en eller flera prinsesstårtor istället för en klassisk bröllopsvåningstårta. Dekorera själv tårtan med t ex blommor och brudpar. Även portionstårtor går att beställa på detta sätt. Åker ni eller era vänner utomlands så inhandla vin och ta med hem. För serveringspersonal kan ni ta kontakt med en restaurangskola där det ofta finns elever som vill jobba extra. Tänk bara på att någon ansvarig person måste finnas som har vana av att organisera och hålla i trådarna med mat och servering för att allt ska klaffa.
Bröllopsfotot blir ett minne för livet

BRÖLLOPSFOTO

Detta är dagen som inte går i repris! Bilderna måste bli bra och för att gardera sig är det klokt att anlita en duktig fotograf som är med och fotar det viktigaste, t ex vigseln. Vill man chansa mera finns det fotoelever på medieskolor att vända sig till och i bekanskapskretsen finns säkert någon amatörfotograf som gärna ställer upp för en låg kostnad.

- Missa inget: Skriv ut foto checklistan (pdf)
- Hitta en fotograf på brollopsguiden.se
Bröllopsresan

SMEKMÅNAD

Det är helt okej att önska sig bröllopsresan i present i form av ett presentkort på angiven resebyrå. Presentkort på resor till rabattpriser säljs ofta av privatpersoner på Internets ”Köp och ”Sälj” sajter. Det går också att hitta charmiga och billiga resor inom Sverige eller utomlands på internet och vanliga resebyråer om man är ute i god tid.

- 3 sätt att boka smekmånaden
- Hitta en resebyrå på brollopsguiden.se
Få hjälp med håruppsättningen

KONTAKTER

Diskutera med era föräldrar vilka personer i bekantskapskretsen ni skulle kunna ta hjälp av. Ofta känner man någon som är duktig på saker och tjänster som behövs till bröllop. Allt från håruppsättningen, maten och sång under vigseln.
Njut på bröllopsdagen!

TÄNKA PÅ ATT NJUTA

När man organiserar det mesta själv är det extra viktigt att ha möjlighet att kunna släppa allt under den stora dagen. Ett värdpar som ansvarar för alla arrangemang på bröllopsdagen gör att ni som brudpar riktigt kan njuta och koppla av!

Kommentarer (7)

Great
Such an excellent post. Thanks for sharing!
wood pergolas Fontana CA 2023-02-07        Anmäl
how i got my husband home
Jag heter HANNA MATS. Jag har gått igenom svåra tider med olika män och hittat sann kärlek och äkta acceptans tills jag träffade min man som kom in i mitt liv och älskade mig bortom ord kan förklara. Vi bodde tillsammans i 2 år och vi var lyckliga tills det blev för många bråk och vi splittrades. Jag trodde att jag kunde gå vidare men jag insåg att jag var djupt kär i honom och behövde honom för alltid. Jag hade inget annat val än att söka hjälp, vilket ledde till att jag kontaktade Dr Alaba med kunskap om hur han har kunnat hjälpa andra. Han gav mig sin uppmärksamhet och gjorde sitt bästa för att försona oss igen och inom 48 timmar visades resultatet och han kom tillbaka till mig och vi hittade på saker igen. Nu har kärlek och lycka återställts och allt jag kan säga är att jag verkligen uppskattar Dr Alaba eftersom han är osjälvisk när han hjälper mig och andra. Hans e-postkontakt: dralaba3000@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +1(425) 477-2744, .
hanna222 2022-06-09        Anmäl
how i got my husband home
Jag vill berätta för alla här hur DR alaba förändrade mitt öde. I nästan femton år arbetade jag som försäljare i ett bilföretag och fick knappt en provision för att betala räkningarna medan en viss kollega i tankarna köpte hus. Jag var förvirrad runt henne eftersom alla var avundsjuka på hur mycket provision hon gjorde. Jag insåg inte vad som var fel eftersom jag var bra på mitt jobb och det fanns inget extra hon gjorde som gjorde henne annorlunda och i nästan fem år kunde jag inte ta modet att uttrycka mig för henne. En dag när hon körde iväg mig bad jag henne att ge mig några råd och bestämde mig för att lära av henne, men hon sa att jag var bättre på jobbet, vilket förvirrade mig ytterligare eftersom hon uppenbarligen var bättre. Efter många samtal informerade hon mig om DR Alaba som utförde sin magiska besvärjelse som gjorde henne exceptionell. Hon gav mig hans kontakt och bad mig prata med honom och göra vad han än bad mig om. Det har gått sju månader och jag har precis köpt mitt första hus och sparat tillräckligt med pengar för att skicka mina tvillingar till college. Jag var trasig och hemlös och jag skulle aldrig ha föreställt mig att äga ett hem så snabbt. Tack DR Alaba. Be honom om hjälp och med hans tillåtelse lämnar jag hans direkta kontaktnummer WhatsApp / Viber: +1(425) 477-2744 ELLER E-post: dralaba3000@gmail.com
selma lucas 2022-06-05        Anmäl
Gör det själv =)
Vi ska gifta oss i Maj. Köpte en begagnad klänning som jag sydde om. Väninna lägger håret, Bjuder på kallskuret, kycklingfilé o kassler med potatis gratäng, Kaffe o tårta, det gör vi själva. Bakar eget bröd, gör egen bål till "brud skålen" Dekorerar i rött,vitt o svart. Dukar o servetter köptes billigt på ÖB. Orkester på kvällen, gratis ( mannen är med i bandet ) 120 inbjudna gäster och en total kostnad på ca 10.000 kr. DET är budget =)
Overspeed123 2015-03-19        Anmäl
Tips
Ett tips är att planera i god tid. Ta tid på sig. Sedan kan man också beställa från olika hemsidor från kina eller ebay osv. Väldigt smart :)
sanidaceric 2014-12-18        Anmäl
För oss utan familj
Finns mycket tips bra tip, tyvärr känns det som om det hela tiden faller på nätverkt. För dem av oss som inte har några föräldrar (varken brud eller brudgum) och som har ett ganska litet närverkt. Finns det några budgettips för oss, för det måste vara vi som gör allt.
kim 2012-07-04        Anmäl
Budget
Vi har båda varit gifta tidigare och ville ha en fest, men inget jättebröllop. Vi gifte oss på midsommarafton, på förmiddagen och hade sillbuffé och jordgubbstårta utomhus med porslin från bostadsföreningens festlokal. (Lånat partytält för säkerhets skull) Kompisens syrra serverade, en granne som jobbar på båt hade köpt dricka. Klänningen var lånad, brudbuketten ängsblommor från torpet som jag plockat själv, en kompis fotograferade. Mitt förra bröllop var frack och långklänning i dyr ballokal med stråkorkester osv, men detta var mycket mer romantiskt och kostade en tiondel så mycket!!!
Lena 2011-06-19        Anmäl

MER BRÖLLOPSSERVICE:

» Alla företag » Bli medlem