BröllopsGuiden

Toastmaster på bröllop

Ta hjälp av toastmaster-proffset Sören Fernströms egendesignade koncept (se "Toastmasterguide" nedan t.h.) för ett lyckat bröllop. Program, information, råd och rim som du kan använda som inspirationskälla eller checklista när du ska vara toastmaster på bröllop. Toastmaster Sören

Jag har varit toastmaster och gäst vid ett otal bröllop, alltifrån slottsbröllop till cocktailbröllop. Kostnadsmässigt har de varierat från 5000 kr till obegränsad budget, den gemensamma nämnaren har varit bra planering = lyckat bröllop, dålig planering = dåligt bröllop.

250 000 kr för ett bröllop för 25 år sedan var ju rätt mycket, men kanske inte idag.

Exempel på misslyckat bröllop

Innan jag började som toastmaster var jag på ett pampigt bröllop, som inte alls blev någon succé. Tänk er själva, hyra in 20 st hästskjutsar för transport mellan kyrkan och slottet, 120 gäster, cocktailparty, enormt påkostad middag. Väldigt få som känner varandra, olika bakgrunder, långklänning och frack till alla. Detta borde rimligtvis kunnat bli ett riktigt sagobröllop. Men här var förarbetet ogjort och den stackars toastmastern hade blivit utsedd dagen innan. Hamnar du i ett sådant läge, Tacka nej.

Middagen varade i 4 timmar, talen presenterades i tid och otid, varmrätten kallnade hos väntande serveringspersonal, glassen smälte och barnen kroknade redan efter 45 min.

Läs vidare via innehållslänkarna t.h.
Toastmasterguide

Toastmaster­guide:

» Så lyckas du
» Som toastmaster ska du
» I kyrkan
» På restaurangen
» Bordsprogram
» Rim
» Telegram

Bilagor till "Som toastmaster ska du...":
» Informationshandling
» Presenttips & telegram
» Hålltider för bröllopet

Bilaga till "Bordsprogram" :
» Festlekar
Positiv respons från en nöjd toastmaster:
"Jag var (för första gången) toastmaster på min brors bröllop. Nog för att jag har lätt att prata inför människor, men Sörens detaljerade tips, tankar och synpunkter gjorde att hela festen blev en total succé!
Inte nog med att alla hade roligt, fick äta varm mat och talen kom i lagom mängd, hastighet och längd. Efter festen berättade serveringspersonalen (som varit artigt avvaktande till mitt detaljerade bordsprogram) att detta varit den första (av många) middagar som slutat på beräknad tid.
Tack för en tydlig och användbar instruktionsbok i toastmasteri på er site!"
// Mattias Åslund

Kommentarer (8)

Virrigt
Hej Om detta är en tråd för att styra upp så behövs det nog en rejäl genomgång av den informationen som skrivs på diverse sidor. En del gånger är det helt motsägelsefullt och andra gånger så är det förvirrande om man kommer ihåg vad som skrevs på sidorna innan. Har man lite hjärna så kan man pussla ihop de delar som är bra till en helhet, men finns verkligen saker att jobba på här om man ska utge sig för att vara en processägare som toastmaster...
Markus 2016-09-03        Anmäl
Buffé
När det serveras buffé: Se till att styra när gästerna kan gå och ta för sig av maten, bjud dem till buffén enligt en uppgjord ordning. Se sedan till att de hinner äta en runda, därefter kan de ta om. När alla samtliga sitter bjuder du in talarna.
Dallas 2016-02-04        Anmäl
Toastmadame
Skulle också vilja ha tips om hur man får det att flyta vid en buffe. TAcksam för svar.
Lovisa 2015-05-27        Anmäl
Buffé
Hej! någon som har tips på hur man ska tänka när det istället för trerätters serveras buffé?
malin 2015-01-09        Anmäl
Tusen tack!
I helgen var jag toastmaster på en av mina bästa vänners bröllop. Något tyngd av ansvaret och viljan att göra ett så bra jobb man någonsin kunde göra blev jag uppriktig glad och lättad när jag hittade hit. Guiden som Sören gjort följdes så gott som till punkt och pricka och det blev en fenomenal succé! Servisen var jättenöjda, gästerna stormtrivdes, bröllopsparet var tårögt tacksamma och jag har nog aldrig fått så mycket beröm från så många under en och samma kväll. Till och med jag själv hann njuta av upplevelsen för att allt gick precis som planerat. Allt flöt på i ett bra tempo och bordsprogrammet på 5,5h hölls med 5 minuters marginal. Jag är så innerligt tacksam för all hjälp Sören gett här. Om du ska vara toastmaster på ett bröllop eller vet någon som ska vara det, använd guiden här. Det är mycket jobb, inget snack om den saken, men i kombination med guiden blir det en ren fröjd och ett minne för livet, Sören, återigen ett stort tack och inte minst tack till Bröllopsguiden,se som publicerar det hela. Kanon!
Erik 2014-06-29        Anmäl
t
Takk for tips til toastmasterrollen. Det var veldig nyttig!
vellykket 1st time toastmaster 2012-04-23        Anmäl
Supertack!
Jag var toastmaster för första gången förra helgen och följde denna guiden till punkt och pricka. Jag hade förberett hela festen på manuskort som bland annat innehöll humoristiska introduktioner till talarna - dessa manuskort använde jag som komplement till min oerhört detaljerade bordsplan och bröllopsfesten blev en dundersuccé. All mat serverades varm och i tid och festen upplevdes som väldigt spontan trots att allt var planerat med en diciplin som skulle passa i Tyskland under 40-talet. Under dansen var i stort sett varenda bröllopsgäst framme och tackade mig för en strålande insats och idag fick jag mail från brudens föräldrar som skrev att jag var den bästa toastmaster de upplevt i hela sitt liv (de är i 60-årsåldern och har sannolikt varit med på ett par bröllop). Super-duper-tack för guiden. Det var en dealbreaker för mig!
Anders 2011-08-28        Anmäl
Tack!
Hade förmånen att få vara toastmaster på min svägerskas bröllop, följde dina råd till punkt och pricka, succén var total, alla var jättenöjda, brudparet avslappnade och trygga, köket var tacksamma över samarbetet. Kan bara än en gång tacka för alla detaljerade tips, hela bröllopet flöt på från det att jag tog emot gästerna i kyrkan tills dess brudparet tackade för sig och åkte iväg på småtimmarna. Flera veckor efteråt har jag fått många positiva kommentarer om min roll som toastmaster!
Johan 2011-08-16        Anmäl

MER BRÖLLOPSSERVICE:

» Alla företag » Bli medlem