Logo

Gäster

Toastmasterguide

Toastmaster på bröllop

Ta hjälp av toastmaster-proffset Sören Fernströms egendesignade koncept för ett lyckat bröllop. Program, information, råd och rim som du kan använda som inspirationskälla eller checklista när du ska vara toastmaster på bröllop.Toastmaster Sören

Jag har varit toastmaster och gäst vid ett otal bröllop, alltifrån slottsbröllop till cocktailbröllop. Kostnadsmässigt har de varierat från 5000 kr till obegränsad budget, den gemensamma nämnaren har varit bra planering = lyckat bröllop, dålig planering = dåligt bröllop.

250 000 kr för ett bröllop för 25 år sedan var ju rätt mycket, men kanske inte idag.

Exempel på misslyckat bröllop.

Innan jag började som toastmaster var jag på ett pampigt bröllop, som inte alls blev någon succé. Tänk er själva, hyra in 20 st hästskjutsar för transport mellan kyrkan och slottet, 120 gäster, cocktailparty, enormt påkostad middag. Väldigt få som känner varandra, olika bakgrunder, långklänning och frack till alla. Detta borde rimligtvis kunnat bli ett riktigt sagobröllop. Men här var förarbetet ogjort och den stackars toastmastern hade blivit utsedd dagen innan. Hamnar du i ett sådant läge, Tacka nej.

Middagen varade i 4 timmar, talen presenterades i tid och otid, varmrätten kallnade hos väntande serveringspersonal, glassen smälte och barnen kroknade redan efter 45 min.

Läs vidare via innehållslänkarna Toastmasterguide

Toastmaster­guide:

» Så lyckas du
» Som toastmaster ska du
» I kyrkan
» På restaurangen
» Bordsprogram
» Rim
» Telegram

Bilagor till "Som toastmaster ska du...":
» Informationshandling
» Presenttips & telegram
» Hålltider för bröllopet

Bilaga till "Bordsprogram" :
» FestlekarPositiv respons från en nöjd toastmaster:
"Jag var (för första gången) toastmaster på min brors bröllop. Nog för att jag har lätt att prata inför människor, men Sörens detaljerade tips, tankar och synpunkter gjorde att hela festen blev en total succé!
Inte nog med att alla hade roligt, fick äta varm mat och talen kom i lagom mängd, hastighet och längd. Efter festen berättade serveringspersonalen (som varit artigt avvaktande till mitt detaljerade bordsprogram) att detta varit den första (av många) middagar som slutat på beräknad tid.
Tack för en tydlig och användbar instruktionsbok i toastmasteri på er site!"
// Mattias Åslund