Logo

podcast

Julia & Carmens pyssel

AV JESSICA HOFFMANN OCH TONE RÖRSETH   FOTO TEDD SOOST

Julia & Carmens bröllopspyssel

Med liten budget gjorde Julia och Carmen alla dekorationer
till sitt bohemiska trädgårdsbröllop.
En vecka före bröllopet samlades vänner och familj och pysslade tillsammans. Inspiration hittade paret via sajten/appen Pinterest och det blev ett vackert bröllop i guld och vitt med inslag av trä och natur.
"— Förutom att vi fick pengar över för annat så fick vi en oförglömlig vecka tillsammans med våra vänner."

Bröllopspyssel
Ovanpå locket på familjens sandlåda lade de härliga renfällar och bjöd på dricka i fina flaskor med budskap. Hashtagen #carmenjulia2015 användes av de gäster som ville dela sina bilder med dem i sociala medier.

Bröllopspyssel
Brudparet bjöd inte på mat men desto mer sötsaker. De hade även turen att ha en vän som jobbar på Karamellkungen som tog med en helt galen mängd blandat godis i kärlekens färg, rött, som de delade ut i egengjorda pappersstrutar. Zinkbaljan kommer från tellingstories.se

Bröllopspyssel
På Ikea köpte de spetstyg för bara 19 kr/m. De köpte massor och dels hängde de längder på insidan av tältet mot den vita plasten för att få en annan känsla och så gjorde de dukar och vimplar. Det är tacksamt att göra vimplar av spetstyg, tyget repar sig inte och är lätt att trä upp på snören.

Bröllopspyssel
Hemmagjord skyltning för vigseln: "Choose a seat not a side, either way it´s for a bride."
Hängande dekoration: "—Jag hittade en liten ställning av metall som jag ställde ett doftljus i, och så hängde jag fina spetsband och dekorerade med vita fjädrar, berättar Julia.

Bröllopspyssel
De ramade in festplatsen med roliga budskap, skyltar, lyktor och annat. På det sättet blev deras festplats, trädgården, som ett rum. Speglar från Ikea och skyltar från Tellingstories.se

Bröllopspyssel
SÅ HÄR GÖR DU POMPOMS
Du behöver: Silkespapper, sidenband/tråd, mjuk ståltråd, sax.
Steg för steg:
1. Använd 8-10 ark silkespapper och lägg ovanpå varann.
2. Vik 2-3 cm breda ”dragspelsveck”. Vik först en kant, vänd på pappret, vik igen, sen vänd pappret igen.
3. Fortsätt tills allt pappret blir till en remsa.
4. Knyt en band eller mjuk ståltråd på mitten av remsan. Gör en ögla för att fästa ett sidenband eller tråd i för upphängning.
5. Klipp spetsiga eller rundade kanter på båda sidor.
6. Veckla försiktigt ut varje papper på varje sida, så du får en boll.
7. Trä ett sidenband i öglan och pompom färdig till att hängas upp i taket. Gör små och stora i en grupp på 8-10 stycken. Önskar du mindre pompoms delar du pappret i två. Och vill du ha luftigare pompoms tar du färre papperslager.