Logo

podcast

Julia & Carmen

AV JESSICA HOFFMANN OCH TONE RÖRSETH   FOTO TEDD SOOST

Julia & Carmens
bohemiska trädgårdsbröllop

Julia och Carmen valde att tillsammans med vänner och familj skapa det bohemiska sommarbröllop de önskade sig.
Paret valde att gifta sig vid Mälaren i Stockholm den 15 augusti 2015 med en sen vigsel klockan 19 — de ville få fram det romantiska med all belysning. De hade heller inte en traditionell middag eller dukning, det var ingen dukning alls. I inbjudan bad de sina 90 gäster att komma mätta och ta med sig varsin filt. Det fanns självklart lite stolar och ett bord för de äldre samt en hammock och bänkar i tältet där vigseln var.
"— Vi såg vårt bröllop som en stor sommarfest."
Under vigseln sjöng och spelade parets vänner Kim Juhlin, Fredrik Börjesson och Linnea Elfström låtarna ” If I used to love you” av Daniel Lemma och ” Love me like you do” av Ellie Goulding.

Vigsel i tält
Vigseln. I tältet hängde de pompoms som de vikt av silkespapper tillsammans med vimplar av spetstyg och en romantisk kristallkrona från deras sovrum.

Photobooth / fotostudio
En liten ”fotostudio” iordningställdes i trädgården. En fin, lite speciell miljö med ”äkta” matta, barockstolar och golvlampa. Det blev verkligen succé med mycket skratt och spex. I gamla koffertar lades roliga peruker, hattar, glasögon, dräkter och tomma tavelramar som paret lånade av vänner och en del inhandlades hos Myrorna.

Brudklänningar från Ida Lanto
Det blev lite för trångt att vigas i partytältet så därför satte de upp ett tygtält från Love Warriors i direkt anslutning så att det blev som ett litet altare. I detta tält hängde de egengjorda drömfångare med vita fjädrar. Prästen Anne Ingersdotter vigde dem. Deras klänningar skapades av Julias vän Ida Lanto som är kläddesigner.

Välkomstdrink till gästerna
"—Förutom den fantastiska tårtan, godis och frukt bjöds det på välkomstdrink och vatten med olika smaker av sommarfrukter och läsk. Senare under natten blev det vickning." På Granit köpte de ett par stora glasbehållare med kran. Perfekt att ställa ut lite varstans så kan gästerna fylla på när det passar dem.

Partytält
De hyrde att fint vitt partytält från Hyrtältet.se. De gillade att det fanns transparanta ”fönster” så man kunde se ut ner mot vattnet. Smart också att det var så flexibelt och lätt att öppna upp delar av väggarna. Tältet rymde 90 personer som satt på egengjorda bänkar av träplank och björkstubbar. Talen kom sporadiskt under kvällen medan folk minglade runt med sina filtar och spelade olika spel.

Bröllopstårtan
Kaffe och tårta dukade de upp i ett lite mindre tält, även där dekorerade de med vitt och guld. Pompoms, spets och björkris. De lånade in vita och guldfärgade udda kaffekoppar och fat från vänner och så köpte de en del hos Myrorna. Udda blir jämnt!

Tomtebloss
"— Vi fick till sist vårt bohemiska drömbröllop med vitt och ljust tema, både på dekorationer och gäster. En helt galen vecka fylld med roliga minnen, vänner som vi kommit ännu närmre och som visat att de finns där i vått och torrt, en sagovärld med ljus vart man än tittade, skratt och glada människor, de vackraste klänningar man kan tänka sig, sjukt snygga brudtärnor som dessutom hjälpt oss så mycket med planeringen, vacker sång och musik och en tårta från himlen. Allt kändes som en stor dröm och vi hade sådan tur att den blev sann. Nu är vi äntligen fru och fru!"

FAKTA OM BRUDPARET
BRUD & BRUD: Julia Humbla Walker 27 år och Carmen Lee Humbla Walker 25 år (2015). | HÅR & SMINK: Julias makeup och hår gjordes av My Emilsson (makeupartist på TV4 Nyhetsmorgon). Carmens makeup och hår gjordes av Rica Arebo (frilans makeupartist). | RINGAR: Båda från Kaplans. | YRKE: Julia arbetar som fritidspedagog och är sångerska i bandet ”Kutym” samt hobbykonstnär och tillverkar silversmycken. Carmen arbetar som PT (personlig tränare) på Sats i Sundbyberg och som hobbykonstnär. Carmen har även tävlat i Gladiatorerna och vann ”Atleterna” i SVT.